ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Liberation: ΣΥΡΙΖΑ - Μια εναλλακτική λύση για την Ευρώπη

Liberation: ΣΥΡΙΖΑ - Μια εναλλακτική λύση για την Ευρώπη

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε εχθές (19/01/2015) στο Παρίσι, σε συγκέντρωση για την υποστήριξη της "Άλλης Αριστεράς", η οποία, όπως σημειώνει η Liberation, δείχνει ικανή να αναλάβει την εξουσία στην Ελλάδα, με τον ΣΥΡΙΖΑ να "αποτελεί την εναλλακτική λύση για τη Γαλλία και την Ευρώπη".

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν, μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας, με τον επικεφαλής Πιερ Λοράν να δηλώνει τη στήριξή του προς τον ΣΥΡΙΖΑ και την προοπτική νίκης του και να ανακοινώνει ότι θα βρεθεί την Πέμπτη στη Αθήνα, μαζί με τον Πάμπλο Ιγκλέσιας του Podemos, για να στηρίξει την εκλογική προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα.

Επίσης, ηχηρό "παρών" έδωσαν στην ίδια συγκέντρωση και μέλη των οικολόγων, υποστηρικτών του Ζαν Λικ Μελανσόν και στελεχών της αριστερής πτέρυγας του Σοσιαλιστικού Κόμματος της χώρας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ελπίδα όλων είναι ότι η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, θα φέρει μία εναλλακτική και στη Γαλλία αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Στο κάλεσμά τους ανταποκρίθηκαν χιλιάδες Γάλλοι πολίτες που ήθελαν να δηλώσουν και αυτοί την αντίθεσή τους στην τρόικα και στα μέτρα λιτότητας που έχει επιβάλλει σε πολλές χώρες του ευρωπαϊκού νότου.

Σχετικές ειδήσεις