Ανανεώθηκε:

Εκλογές 2019: Πατούλης: Οι 10 προτάσεις του συνδυασμού «Νέα Αρχή για την Αττική»

Newsroom Newsroom

Εκλογές 2019: Πατούλης: Οι 10 προτάσεις του συνδυασμού «Νέα Αρχή για την Αττική»
O κ. Πατούλης χαιρέτισε εκδήλωση που διοργάνωσε ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Ν. Σοφιανός

Περιφερειακές εκλογές 2019: Προέκταση του ρόλου της Εθνικής Άμυνας στη χώρα χαρακτήρισε τον τομέα της πολιτικής προστασίας ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

O κ. Πατούλης χαιρέτισε εκδήλωση που διοργάνωσε ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το συνδυασμό Νέα Αρχή για την Αττική Ν. Σοφιανός με τίτλο «Φωτιά στο Μάτι και μέλλον Πολιτικής Προστασίας», που πραγματοποιήθηκε στην Ανάβυσσο.

Υπογράμμισε την ανάγκη εκπόνησης ένας νέου σχεδιασμού που θα λαμβάνει υπόψη τις καλύτερες διεθνείς πρακτικές καθώς και την ανάγκη ουσιαστικής εμπλοκής της αυτοδιοίκησης στην πολιτική προστασία, ξεκάθαρους ρόλους, ευθύνες, αρμοδιότητες , καθώς και τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ Α. Γεωργιάδης, ο βουλευτής της ΝΔ Β. Οικονόμου, ο Δήμαρχος Σαρωνικού Γ. Σωφρόνης και οι υποψήφιοι Περιφερειακοί σύμβουλοι με το συνδυασμό Νέα Αρχή για την Αττική Θ. Αυγερινός, Β. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη και Άννα Λεντή.

Οι Δέκα Προτάσεις

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Πατούλης τόνισε πως σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα του συνδυασμού «Νέα Αρχή για την Αττική» έχει γίνει επεξεργασία της σημερινής κατάστασης και έχουν διαμορφωθεί 10 βασικές προτάσεις, οι οποίες θα αποτελέσουν το προγραμματικό πλαίσιο της υποψηφιότητας μας στην Περιφέρεια Αττικής, στον τομέα της πολιτικής προστασίας.

Ειδικότερα απαιτείται:

Εκτίμηση και Ανάλυση Κινδύνων με εκπόνηση τεχνικών μελετών διακινδύνευσης και διαχείρισης κινδύνων ανά περιοχή με τη χρήση καινοτόμων επιστημονικών μεθοδολογιών και μέσων.

Σύνταξη επιχειρησιακού σχεδίου Πολιτικής Προστασίας με Μητροπολιτικό χαρακτήρα σε όλη την Αττική.

Δημιουργία βάσης δεδομένων με επιστημονικά, τεχνικά και επιχειρησιακά δεδομένα για όλη την Αττική, αλλά και τις καλές πρακτικές που έχουν ήδη αναπτυχθεί σε αυτήν.

Συστήματα επικοινωνίας μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, έτσι ώστε να υπάρχει άμεσος και ταχύτατος συντονισμός.

Διαρκής επιμόρφωση στελεχών της Α’βάθμιας και Β’ βάθμιας Αυτοδιοίκησης σε συνεργασία με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, για θέματα που αφορούν στη διαχείριση κινδύνων και καταστροφών.

Ειδική εκπαίδευση πολιτικής προστασίας, με προγράμματα εκπαίδευσης και ενημέρωσης στα σχολεία, καθώς και εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών.

Ασκήσεις ετοιμότητας σε κάθε δήμο χωριστά και στην περιφέρεια συνολικά, στις οποίες θα συμμετέχουν εκτός από τους εμπλεκόμενους φορείς και εθελοντικές οργανώσεις και πολίτες.

Εγκατάσταση συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης με αποδέκτες την περιφέρεια και τους δήμους, έτσι ώστε να αντιδρούν άμεσα σε έκτακτες ανάγκη.

Έγκαιρη προειδοποίηση προστασίας κατοίκων από επερχόμενο κίνδυνο στην Αττική, με την διαδικασία αποστολής SMS στους πολίτες.

Εξασφάλιση πόρων στήριξης των επιχειρησιακών σχεδίων και αγορά σύγχρονων συστημάτων αντιμετώπισης και εξοπλισμού.

photo_anavisos_5_.jpg
01
Ο Γιώργος Πατούλης κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση της παράταξης του

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό - Ιδού το βίντεο της ντροπής: Οπαδοί του Ολυμπιακού μαχαιρώνουν 22χρονη κοπέλα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved