ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2019 - Μυστικές δημοσκοπήσεις: Αυτή είναι η πραγματική διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ

Εκλογές 2019 - Μυστικές δημοσκοπήσεις: Αυτή είναι η πραγματική διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ
Οι βασικές διαπιστώσεις των αναλυτών

Άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, ισχυρές πιθανότητες για γαλάζια αυτοδυναμία και συγκράτηση δυνάμεων για το ΚΙΝΑΛ είναι τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τις τελευταίες «μυστικές» δημοσκοπήσεις που έχουν στα συρτάρια τους τα επιτελεία των κομμάτων.

Αναλυτές, που επικαλείται ο «Ελεύθερος Τύπος», σημειώνουν ότι τέσσερις είναι οι βασικές διαπιστώσεις όλων των τελευταίων ερευνών:

  • Υπάρχει τάση αύξησης της διαφοράς μεταξύ ΝΔΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό και έχουν πυκνώσει πρόσφατα οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα και των κυβερνητικών στελεχών για εκλογές στο τέλος της τετραετίας. Όπως παρατηρούν οι εκλογολόγοι, ναι μεν τους τελευταίους μήνες του 2018 παρατηρήθηκε μείωση της διαφοράς στην πρόθεση ψήφου, αλλά αυτή προέκυψε με ταυτόχρονη άνοδο και των δύο προπορευόμενων κομμάτων. Η ΝΔ δηλαδή δεν υστέρησε, ο ΣΥΡΙΖΑ όμως φαινόταν να αυξάνει δυνάμεις με μεγαλύτερο ρυθμό, αλλά είναι σαφές ότι στις νεότερες ενδείξεις η τάση αυτή έχει ανακοπεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

  • Η δεύτερη παρατήρηση που προκύπτει είναι ότι η ΝΔ μοιάζει σήμερα να συγκεντρώνει τα υψηλότερα ποσοστά της από το 2016, γεγονός που της επιτρέπει να φλερτάρει με την αυτοδυναμία, αν βέβαια εισέλθουν στην επόμενη Βουλή λιγότερα από οκτώ κόμματα, όπως έγινε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015.
  • Επίσης, ότι το ΚΙΝΑΛ δείχνει να «αντέχει». Αν και κανείς δεν μπορεί να προδικάσει την τελική έκβαση, τουλάχιστον στην τρέχουσα συγκυρία οι «γέφυρες» του ΣΥΡΙΖΑ με το χώρο της Κεντροαριστεράς δεν φαίνεται να έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα.
  • Στην τελική έκβαση ρόλο θα παίξουν κυρίως οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι, οι οποίοι διατηρούνται σε σχετικά υψηλά ποσοστά και αποτελούνται σε μεγάλο βαθμό από ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ ή της αποχής.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2019: Ευρωεκλογές, Δημοτικές και Εθνικές εκλογές

Σχετικές ειδήσεις