ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Στα μαχαίρια» Κοσιώνη – Τσίπρας στον ΣΚΑΪ: Οι επιθετικές ατάκες που άφησαν άφωνους τους τηλεθεατές

«Στα μαχαίρια» Κοσιώνη – Τσίπρας στον ΣΚΑΪ: Οι επιθετικές ατάκες που άφησαν άφωνους τους τηλεθεατές
EUROKINISSI

Τεταμένο υπήρξε το κλίμα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του Αλέξη Τσίπρα στο ΣΚΑΪ, με τον πρωθυπουργό να δείχνει πως επιλέγει ως βασική του «αντίπαλο» την παρουσιάστρια του δελτίου, Σία Κοσιώνη.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός δεν δίστασε να σχολιάσει σε άκρως προσωπικό ύφος όταν του τέθηκε το θέμα του Ποινικού Κώδικα. Απευθυνόμενος στη δημοσιογράφο - η οποία είναι σύζυγος του νεοεκλεγέντος δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, γιου του δολοφονηθέντος από τη 17Ν Παύλου Μπακογιάννη - της είπε πως είναι λογικό να έχει μια επιπλέον ευαισθησία καταλογίζοντάς της αντιπολιτευτική διάθεση.

«Εγώ δεν κάνω αντιπολίτευση, είμαι δημοσιογράφος» απάντησε εκείνη.

Ήδη από την αρχή ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε πως η παρουσία του στο κανάλι του Φαλήρου, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ανακωχή.

«Όσα συνέβησαν είναι περασμένα, αλλά όχι ξεχασμένα», είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε: «Η κριτική είναι κριτική, αλλά πολλές φορές ξεπερνιούνται τα όρια. Και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεπεράσει τα όρια πολλές φορές. Εγώ δεν έχω απευθυνθεί σε όλους τους δημοσιογράφους, όμως θεωρώ πως τα ΜΜΕ παίζουν έναν ρόλο. Και πολλές φορές στον σταθμό σας υπερβαίνατε τα όρια. Και έχω σκεφτεί πολλές φορές να εξομαλυνθεί αυτή η σχέση. Πρέπει να υπάρχουν κάποια όρια. Εγώ είμαι εδώ γιατί θέλω να ακουστώ από όλους τους πολίτες αλλά να επιστρέψουμε και σε μια μορφή κανονικότητας».

Ο Αλέξης Τσίπρας στον ΣΚΑΪ: Δείτε όλη τη θυελλώδη συνέντευξη

«Ο ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιήθηκε από όλα τα Μέσα Ενημέρωσης και τα προηγούμενα χρόνια, όλα τα κανάλια αυτά μας είπαν ούτε λίγο ούτε πολύ το πρώτο και δεύτερο μνημόνιο ήταν ευλογία», πρόσθεσε.

«Ορισμένες φορές με πλήγμα στην αξιοπιστία, στο κύρος και στην αντικειμενικότητα, υπερβήκατε τα όρια», επέμεινε πάντως ο πρωθυπουργός για την ανακοίνωση που είχε εκδοθεί από τη διοίκηση του ΣΚΑΪ μετά την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του σταθμού με την οποία στοχοποιούσε την κυβέρνηση για το γεγονός.

«Εν πάση περιπτώσει είμαι εδώ διότι θέλω να εξαντλήσω κάθε δημόσια συχνότητα και γιατί πιστεύω ότι η παρουσία μου εδώ μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την επιστροφή στην κανονικότητα», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε μια πολιτική δύναμη που δημιουργούσε ανασφάλεια, όχι σε δημοσιογράφους, αλλά σε ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών που σήμερα πληρώνουν για την κατοχή δημόσιας συχνότητας, σε αντίθεση με το παρελθόν που «δεν πλήρωναν μία».

«Σχολιάζετε με πολιτική σκοπιμότητα αυτό, αλλά δεν σχολιάζετε ότι κάποιοι υπέκλεψαν την ιδιωτική μου ζωή για να δημιουργήσουν θέμα προεκλογικά. Δεν ήμουν στο σκάφος του κ. Αλαφούζου ή του κ. Μαρινάκη», απάντησε σε υψηλούς τόνους ο κ. Τσίπρας όταν ρωτήθηκε για την φιλοξενία του σε σκάφος της Κατερίνας Παναγοπούλου και αμέσως μετά αναφέρθηκε στο εξοχικό της οικογένειας Μητσοτάκη στην Τήνο μεσοτοιχία με του Χριστοφοράκου, με την Σία Κοσιώνη να απαντά πως δεν έχουν εξοχικό στο νησί!

Δεν ήταν λίγες φορές κατά την διάρκεια της συνέντευξης όπου η Σία Κοσιώνη προσπαθούσε να αποσπάσει συγκεκριμένη απάντηση, με τον Αλέξη Τσίπρα να της εξηγεί πως εκείνη μπορεί να ρωτήσει ότι θέλει αλλά εκείνος θα απαντά όπως εκτιμά. Σε άλλο σημείο ο πρωθυπουργός με νόημα τόνισε πως «δεν θα ικανοποιηθεί μόνο η δική σας ατζέντα» υπονοώντας τα θέματα που είναι σε βάρος της κυβέρνησης και αναφέρθηκε σε ζητήματα όπως το Μακεδονικό.

Μεταξύ των απαντήσεών του, πολλάκις άφησε αιχμές για σκοπιμότητες που εξυπηρετούνται μέσω του δελτίου ειδήσεων ενώ και η Σία Κοσιώνη αρκετές φορές του υπέδειξε πως δεν απαντά τις ερωτήσεις που του τίθενται.

Κάντε Bookmark τις σελίδες του Newsbomb.gr για τα Exit Poll 2019 και τα Αποτελέσματα Εκλογών 2019 της 7ηςΙουλίου, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι και με εγκυρότητα!

Διαβάστε επίσης όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις επερχόμενες Εθνικές Εκλογές 2019.