Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015 - Άγρια κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τη φορολόγηση (vid)

Newsbomb

Τηλεοπτικό σποτ με τις δηλώσεις του υποψηφίου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδη Τσακαλώτου «για ανώτατο συντελεστή φορολόγησης 50%-60%» έδωσε στη δημοσιότητα η Νέα Δημοκρατία.

Στο βίντεο αναφέρεται: «Ο κύριος Τσακαλώτος, υπεύθυνος Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αυξήσει τους φόρους στο σύνολο των εισοδημάτων και της περιουσίας, με συντελεστή 60%. Οι υποσχέσεις του κυρίου Τσίπρα οδηγούν την οικονομία σε νέο μνημόνιο καταστρέφοντας τη μεσαία τάξη! Σε αυτούς τους ανθρώπους θα εμπιστευτούμε την Ελλάδα; Για τη Νέα Δημοκρατία η μείωση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή εισοδήματος στο 33% είναι δέσμευση».

ΣΥΡΙΖΑ: Υποπροϊόν της μονταζιέρας του πανικόβλητου Σαμαρά

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του, διαψεύδει ότι ο κ. Τσακαλώτος προανήγγειλε αύξηση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή για τη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων έως και 60% και κάνει λόγο για «μονταζιέρα» από το Μαξίμου.

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Σχετικά με το νέο υποπροϊόν της μονταζιέρας του πανικόβλητου κ. Σαμαρά που διαστρεβλώνει δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου, η αλήθεια είναι ότι: Ποτέ δεν έγινε αναφορά σε ταυτόχρονη φορολόγηση εισοδήματος και περιουσίας, όπως παραπλανεί η μονταζιέρα του Μαξίμου.

ΟΛΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ

Ο ανώτατος συντελεστής φορολογίας εισοδήματος επιβάλλεται βέβαια, όπως όλοι γνωρίζουν, μόνο στο κομμάτι που υπερβαίνει ένα όριο κι όχι στο σύνολο του εισοδήματος, όπως σκόπιμα και διαστρεβλωτικά υποστηρίζει η ΝΔ. Έγινε αναφορά σε όσους έχουν ατομικό εισόδημα πάνω από 80.000 ευρώ, δηλαδή, περίπου 35.000 άτομα ή το πλουσιότερο 0,3% του πληθυσμού, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του 2011.

Αν η ΝΔ θεωρεί ότι η μεσαία τάξη στην Ελλάδα έχει ατομικό εισόδημα πάνω από 80 χιλιάδες ευρώ το χρόνο, τότε έχει πάρει διαζύγιο από την πραγματικότητα. Άλλωστε η ΝΔ σήμερα επιβάλλει τον ανώτατο φορολογικό συντελεστή σε όσους έχουν εισόδημα πάνω από 42 χιλιάδες ευρώ. Με άλλα λόγια, η ΝΔ θεωρεί πλούσιο όποιον ξεπερνά τα 42.000 ευρώ όχι τα 80.000 που ανέφερε ενδεικτικά ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά την επιβολή του ΕΝΦΙΑ, του τέλους επιτηδεύματος και την κατάργηση του αφορολόγητου σε ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες, η ΝΔ φαίνεται να επιδιώκει μόνιμο διαζύγιο από τα μεσαία στρώματα και να υποστηρίζει μόνο μια μικρή μειοψηφία, το πλουσιότερο 0,3% της κοινωνίας».

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ