ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

«Πραξικόπημα» στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών!

«Πραξικόπημα» στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών!

Απίστευτα πράγματα που ξεπερνούν και την πιο νοσηρή φαντασία συμβαίνουν στον χώρο των τραπεζών, όπου το status quo των μεγαλοτραπεζιτών επιχειρεί να διατηρήσει τον έλεγχο της αγοράς.

Όπως κατ' επανάληψη έχει αποκαλύψει το Newsbomb.gr, οι συστημικοί και μνημονιακοί θύλακες στον κρατικό μηχανισμό βάζουν συνεχώς προσκόμματα στα πρώτα βήματα της νέας κυβέρνησης, ενώ δεν λείπουν και τα φαινόμενα μικρών ή και μεγάλων «πραξικοπημάτων», με μοναδικό στόχο τη διαιώνιση της κυριαρχίας τους και την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης.

Ένα τέτοιο «πραξικόπημα» εξελίχθηκε τις προηγούμενες μέρες, στον εξαιρετικά κρίσιμο τομέα των τραπεζών.

Συγκεκριμένα και πριν τοποθετηθεί στη θέση της προέδρου του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας η Λούκα Κατσέλη (αναμένεται αυτό να γίνει την επόμενη εβδομάδα), οι διοικήσεις των τραπεζών και ιδίως των συστημικών συνεδρίασαν και επέβαλαν τον Μιχ. Σάλλα της Τράπεζας Πειραιώς στη θέση του νέου προέδρου της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών!

Αυτή τους η ενέργεια, για την οποία δεν υπήρξε καμιά ενημέρωση της κυβέρνησης, προκάλεσε την αντίδραση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και έχοντος την αρμοδιότητα και για τις τράπεζες Γ. Δραγασάκη, ο οποίος εξέφρασε «αρμοδίως» τη δυσαρέσκειά του.

Είναι αυτή τη στιγμή άγνωστο, αν η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών (στην ουσία οι συστημικές τράπεζες) θα λάβουν υπόψη αυτή την έντονη κυβερνητική δυσφορία...

Αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες μας τόνιζαν, ότι αυτό το «πραξικόπημα» κατά της κυβέρνησης ουσιαστικά έγινε επειδή το διαπλεκόμενο τραπεζικό σύστημα δεν ήθελε τη Λούκα Κατσέλη στην ευαίσθητη θέση της προέδρου της Ένωσης.

Είθισται –και τα τελευταία χρόνια αυτό συνέβαινε- πρόεδρος στην Ένωση να είναι ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας.

Και η Ένωση συνεδρίασε λίγες μόλις μέρες πριν την ανάληψη των αρμοδιοτήτων της προέδρου της ΕΤΕ απ' την κ. Κατσέλη, ακριβώς επειδή το σύστημα δεν την θέλει!

Και μάλιστα προκαλεί τεράστια ερωτηματικά, ότι ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΤΕ (και της Ένωσης) κ. Ζανιάς αποδέχτηκε αυτό το πραξικόπημα, το οποίο προσβάλλει καίρια και κάθε κανόνα δεοντολογίας, αφού όλοι γνώριζαν ότι η τοποθέτηση της Λούκας Κατσέλη ήταν θέμα ημερών!

Διαβάστε επίσης:

ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ... ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ ΣΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ - ΣΑΛΛΑ

Σχετικές ειδήσεις