ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Τέσσερα χρόνια... ξεχασμένη στα συρτάρια η υπόθεση Πειραιώς - Σάλλα

Τέσσερα χρόνια... ξεχασμένη στα συρτάρια η υπόθεση Πειραιώς - Σάλλα

Από την ιστορία του Γκίκα Χαρδούβελη και την προκλητική συμπεριφορά του, με το... φόβο που τον οδήγησε να βγάλει χρήματα στο εξωτερικό, στην προκλητική αδράνεια των δικαστικών αρχών ως προς τη διαλεύκανση της πλέον σκανδαλώδους υπόθεσης που ταλανίζει επί σειρά ετών το ελληνικό τραπεζικό μας σύστημα.

ΑΠΟ ΤΟ 2011... ΕΡΕΥΝΑΤΑΙ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΗ OFF SHORE ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΠΟΥ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΗΚΑΝ ΣΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Τράπεζα Πειραώς, ηγετικά στελέχη της και Μιχάλης Σάλλας οι μεγάλοι πρωταγωνιστές, με τον... εθνικό μας τραπεζίτη να φιγουράρει στο επίκεντρο της καταγγελίας πρώην διευθυντικού στελέχους της τράπεζας.

Μιας καταγγελίας που από το 2011 βρίσκεται στο στάδιο της προανακριτικής εξέτασης... Καλά διαβάζετε, αφού τέσσερα χρόνια φαίνεται πως δεν αρκούν για να καταφέρουν οι ελληνικές αρχές να ρίξουν άπλετο φως σε μια ιστορία που απασχόλησε μέχρι και το Reuters, το οποίο έβγαλε άγνωστες πτυχές του σκανδάλου στη δημοσιότητα, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του Σάλλα.

Θα αναρωτηθεί κανείς για το πώς γίνεται να έχει μπλοκαριστεί μια τέτοια υπόθεση, όπου πρώην διευθύντρια καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς, έχει καταγγείλει στοιχεία που εμφανίζουν ηγετικά στελέχη της τράπεζας να έχουν ιδιοποιηθεί υψηλά χρηματικά ποσά που έχουν χορηγηθεί ως δάνεια σε εξωχώριες εταιρείες ιδιοκτησίας τους.

Την απάντηση μπορούν να τη δώσουν μόνο εκείνοι που ανέλαβαν να διερευνήσουν όλα τα στοιχεία και να διαπιστώσουν τον τρόπο με τον οποίο καταγγέλθηκε ότι κατέληγαν τα χρήματα σε off shore εταιρείες που φέρονται να ανήκαν σε ηγετικά στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς.

Μέχρι στιγμής πάντως, τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη της προκαταρκτικής εξέτασης το πόρισμα αγνοείται, ενώ προκαλεί αίσθηση το γεγονός, σύμφωνα και με δημοσίευμα της ιστοσελίδας www.koytipandoras.gr πως στις δύο προσπάθειες που επιχείρησε η καταγγέλουσα για να λάβει μια ενημέρωση από τις αρμόδιες αρχές, δεν κατόρθωσε να πετύχει το παραμικρό.

Η έρευνα ξεκίνησε στις 16-9-2011 μετά από καταγγελία προς όλες τις αρχές σε ΣΔΟΕ και Αρειο Πάγο και στις 8-11-2011 ο οικονομικός εισαγγελέας, κ. Γρηγόρης Πεπόνης που είχε αναλάβει την υπόθεση, απάντησε πως είχε παραγγείλει ποινική προκαταρκτική εξέταση, η οποία ανατέθηκε προς διενέργεια στο ΣΔΟΕ Αττικής, όπου και εκκρεμούσε.

Δύο χρόνια αργότερα, μετά από νέο αίτημα της καταγγέλουσας, ο Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος, κ. Παναγιώτης Αθανασίου, την ενημέρωσε ότι η ποινική δικογραφία εκκρεμεί στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης.

Το βέβαιο είναι πως πλέον, τέσσερα χρόνια μετά, η υπόθεση παραμένει σε κάποιο... συρτάρι κλειδωμένη και ο ελληνικός λαός στενάζει υπό την θηλιά των μνημονίων και της οικονομικής εξαθλίωσης, προκειμένου οι «άρχοντες» του τραπεζικού συστήματος και όσοι πρωταγωνίστησαν σε σκάνδαλα δισεκατομμυρίων, να απολαμβάνουν μιας πρωτοφανούς ασυλίας, που -δυστυχώς- διατηρείται μέχρι και σήμερα.

Βλέπετε, τα τελευταία πέντε χρόνια, το ελληνικό κράτος είχε άλλες προτεραιότητες... Να σώσει το χρεοκοπημένο τραπεζικό σύστημα, μέσω ανακεφαλαιοποίησης και όχι μόνο, στέλνοντας το... λογαριασμό, για να μπορεί προκλητικά έως και σήμερα ο Μιχάλης Σάλλας να παριστάνει τον «εθνικό τραπεζίτη», στον φτωχοποιημένο ελληνικό λαό.

Παραμένουμε εν αναμονή των παρεμβάσεων των δικαστικών αρχών και των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους, για την απονομή δικαιοσύνης και την απόδοση ευθυνών σε όλους εκείνους που με δεκάδες τρόπους και τεχνάσματα, κατόρθωναν επί σειρά ετών να παίζουν κερδοσκοπικά παιχνίδια εις βάρος της χώρας μας.

Ηρθε η ώρα -επιτέλους- να βγουν από τα συρτάρια όλοι οι φάκελοι και να ορθώσει η ελληνική δικαιοσύνη το ανάστημά της απέναντι στα επιχειρηματικά, τραπεζικά και εργολαβικά συμφέροντα, για να λογοδοτήσουν οι πρωταγωνιστές των σκανδάλων.

Κάθαρση σε όλα τα επίπεδα...

Σχετικές ειδήσεις