ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Οργή στη Σάμο για τον χαμό του 19χρονου: Η καθυστέρηση του ασθενοφόρου και ο ανύπαρκτος απινιδωτής

Οργή στη Σάμο για τον χαμό του 19χρονου: Η καθυστέρηση του ασθενοφόρου και ο ανύπαρκτος απινιδωτής

Στο πένθος έχει βυθιστεί ένα ολόκληρο νησί για τον άδικο χαμό ενός 19χρονου παιδιού που έσβησε από ανακοπή την ώρα που έπαιζε μπάσκετ σε ανοιχτό γήπεδο στο Καρλόβασι της Σάμου.

Παρά το γεγονός ότι ένας ιδιώτης γιατρός έσπευσε και προχώρησε σε ανάνηψη, με απινιδωτή, το παιδί έσβησε στο Κέντρο Υγείας στο οποίο δεν υπάρχει καρδιολόγος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open το ασθενοφόρο έφθασε στο σημείο με μιάμιση ώρα καθυστέρηση. Σημειώνεται ότι στο νησί υπάρχουν τέσσερα ασθενοφόρα αλλά δεν υπάρχουν πληρώματα για να τα στελεχώσουν. Έτσι, το ένα και μοναδικό ασθενοφόρο που εξυπηρετεί κάθε φορά, καλείται να πηγαίνει σε όλα τα περιστατικά.

«Το νησί είναι υπό διάλυση! Ήρθε ο οδηγός του ασθενοφόρου με παντόφλες» είπε ο αδελφικός φίλος και μάρτυρας του τραγικού περιστατικού, μιλώντας για τον μοναδικό οδηγό που υπήρχε στη βάρδια.

Δείτε το ρεπορτάζ του Open στο βίντεο που ακολουθεί:

Να σημειωθεί ότι ο 19χρονος έχασε τη ζωή του το Σάββατο 17 Αυγούστου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα samiakonvima, οργή προκαλεί το γεγονός ότι στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου όπου διακομίστηκε αρχικά ο 19χρονος, δεν υπήρχε απινιδωτής, που ίσως και να μπορούσε να σώσει τη ζωή του νεαρού αθλητή, ο οποίος αντιμετώπιζε προβλήματα με την καρδιά του.

Οι γιατροί, τόσο του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου, αρχικά, όσο και του Νοσοκομείου Σάμου κατέβαλλαν μεγάλες προσπάθειες, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσαν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Δείτε την gallery:

Ο 19χρονος, ήταν γιος του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Καρλοβασίων, αθλητής και διέθετε εξαιρετικό χαρακτήρα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Επικουρικές συντάξεις: Γενναίες αυξήσεις με το νέο σύστημα - Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση

«Θεός του χάους»: Αστεροειδής – τέρας απειλεί τη Γη – Συναγερμός στη NASA

Σχετικές ειδήσεις