ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Δολοφονία επιχειρηματία στο Χαϊδάρι: Το συμβόλαιο θανάτου των 100.000 ευρώ και οι ξένοι εκτελεστές

Δολοφονία επιχειρηματία στο Χαϊδάρι: Το συμβόλαιο θανάτου των 100.000 ευρώ και οι ξένοι εκτελεστές

Επαγγελματίες εκτελεστές από το εξωτερικό φέρεται να προσέλαβαν οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του 49χρονου επιχειρηματία, που πυροβόλησαν μέσα στο αυτοκίνητο του στο Χαϊδάρι, προκειμένου να τον βγάλουν από την μέση.

Αυτή η πληροφορία, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Real News», έφτασε στα γραφεία της Ασφάλειας, σχεδόν ένα 24ωρο έπειτα από την μαφιόζικη δολοφονία του επιχειρηματία, και πλέον εξετάζεται με ιδιαίτερη προσοχή από τους ερευνητές του Τμήματος Ανθρωποκτονιών. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στα σκοτεινά μονοπάτια της νύχτας το θύμα θεωρούνταν ένας στόχος δύσκολος, καθώς είχε πάντα μαζί του ένοπλη συνοδεία και μάλιστα από Αστυνομικούς εν ενεργεία, τους οποίους είχε μισθώσει εξ επί τούτου.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο Αστυνομικοί που βρέθηκαν στο περιστατικό δήλωσαν ότι βρέθηκαν εκεί τυχαία και πλέον ερευνώνται από τους «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ, όσον αφορά στην ενδεχόμενη έμμισθη σχέση που μπορεί να είχαν με το θύμα.

Σύμφωνα με την Real News, ο 49χρονος επιχειρηματίας φέρεται να διατηρούσε στενές φιλικές σχέσεις, τόσο με τον Βασίλη Στεφανάκο που έπεσε νεκρός έπειτα από μαφιόζικη ενέδρα στα γραφεία της επιχείρησης του στο Χαϊδάρι τον Ιανουάριο του 2018, όσο και με τον μυστηριώδη πρώην Αστυνομικό και συγκεκριμένα ΕΚΑΜιτη Σ.Π., ο οποίος επίσης είχε δολοφονηθεί, στην περιοχή της Παλλήνης, έξω από ταβέρνα το Μάιο του 2018. Ωστόσο η δολοφονία του Σ.Π. ήταν αυτή που συντάραξε τον Μάλαμα, καθώς φαίνεται πως οι φιλικές σχέσεις που είχε με τον πρώην ΕΚΑΜιτη ήταν πιο στενές και ίσως να είχαν και «επιχειρηματική» χροιά.

Το θύμα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να γνώριζε για το συμβόλαιο θανάτου που έφερε το όνομά του και έπαιρνε μέτρα. Φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξουν οι δύο αστυνομικοί που συνόδευαν το θύμα. Δόθηκε ποσό άνω των 100.000 ευρώ στους εκτελεστές για τη δολοφονία. Χειρουργικές και μελετημένες οι κινήσεις των δραστών. Οι δράστες της δολοφονίας είχαν μαζί τους ομάδα υποστήριξης με ενόπλους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Real News, το θύμα φέρεται να αναζήτησε προστασία μέσω των γνωριμιών που είχε στην Αστυνομία, είτε με εν ενεργεία αστυνομικούς ή ακόμα και με αποστράτους και μάλιστα Αξιωματικούς, προκειμένου να βρει τους ανθρώπους που θα του εξασφάλιζαν την ζωή.

Μάλιστα ο ίδιος φέρεται επίσης να πίστευε πως κάπου στην Αθήνα είχε υπογραφεί με αίμα ένα «συμβόλαιο θανάτου» που έφερε το όνομα του και αργά η γρήγορα αυτό το «συμβόλαιο» θα εκτελούνταν.

Δείτε εικόνες από το σημείο της επίθεσης και το θύμα στη gallery που ακολουθεί:

Ιδιαίτερα μελετημένες οι κινήσεις των εκτελεστών

Το γεγονός πως οι εκτελεστές του 49χρονου είναι απόλυτοι επαγγελματίες του είδους, διαφαίνεται και από την ενέργεια που πραγματοποίησαν, καθώς πλησίασαν το θύμα τους από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας από το οποίο κινούνταν ο 49χρονος επιχειρηματίας και τον «γάζωσαν» με καλάσνικοφ και ενώ η μοτοσυκλέτα που οδηγούσε ο συνεργός του εκτελεστή κινούνταν έστω και με μικρή ταχύτητα.

Το γεγονός αυτό, η εκτέλεση εν κινήσει δηλαδή, δείχνει αν μη τι άλλο πως τουλάχιστον ο οπλοφόρος που έκοψε το νήμα ζωής του Δ.Μ. ήταν όχι μόνο επαγγελματίας, αλλά είχε και αυτοπεποίθηση: «…η ενέργεια του δείχνει πως ξέρει καλά να χειρίζεται το Καλάσνικοφ και κυρίως είχε αυτοπεποίθηση. Αυτό δείχνει άνθρωπο, οποίος έχει χρησιμοποιήσει πολλές φορές Καλάσνικοφ και σίγουρα δεν ήταν η πρώτη φορά που αφαιρούσε ζωή», λέει με νόημα στην «Real» αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών.

Άλλωστε οι ερευνητές της Ασφάλειας είναι πεπεισμένοι πως οι δράστες της δολοφονίας είχαν μαζί τους τόσο ομάδα υποστήριξης με ενόπλους, όσο και ανθρώπους που παρακολούθησαν διακριτικά το θύμα από το σπίτι του μέχρι και το σημείο της εκτέλεσης ειδοποιώντας για την άφιξη του την κατάλληλη χρονική στιγμή τους πληρωμένους δολοφόνους.

Παράλληλα η εκτέλεση του 49χρονου και ο τρόπος με τον οποίο έγινε, δείχνει πως οι δράστες υπολόγιζαν πως μαζί του το θύμα θα είχε συνοδεία και για το λόγο αυτό διάλεξαν να κινηθούν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας με αυτό που κινούνταν το θύμα.

Κρυμμένα μυστικά…

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο 49χρονος επιχειρηματίας είχε πολλούς γνωστούς στην Αστυνομία. Άλλωστε το 1998 το όνομα του είχε αναφερθεί σε υπόθεση εκτεταμένης διαφθοράς στην ΕΛ.ΑΣ με προστασία λεσχών και κέντρων διασκέδασης, στην οποία φέρεται να συμμετείχαν επίορκοι Αστυνομικοί, εν ενεργεία εκείνη την εποχή. Επίσης στην ίδια υπόθεση είχε ακουστεί και το όνομα του πρώην ΕΚΑΜιτη Σ. Π. ο όποιος δολοφονήθηκε στην Παλλήνη το 2018.

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικό μέρισμα - Αναδρομικά 2019: Αποκάλυψη - Αυτοί θα πάρουν το δώρο του 1 δισ. ευρώ

Πήγαν να περάσουν από ΚΤΕΟ το αυτοκίνητό τους - Έπαθαν ΣΟΚ με όσα ανακάλυψαν