ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Πτώμα σε βαλίτσα: Το προφίλ της Κινέζας - Οι φόβοι των φίλων της

Πτώμα σε βαλίτσα: Το προφίλ της Κινέζας - Οι φόβοι των φίλων της

Ανοίγει από σήμερα Σάββατο ο κύκλος των καταθέσεων του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας με θύμα 38χρονη Κινέζα που βρέθηκε νεκρή μέσα σε βαλίτσα στα Βίλια.

Οι αστυνομικοί θα αρχίσουν να καλούν μάρτυρες και όχι υπόπτους. Αυτός είναι και ο λόγος που έδωσαν μία «παράταση» στην έναρξη λήψης καταθέσεων λόγω της Πρωτοχρονιάς.

Οι άντρες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών θα μιλήσουν με τους δύο ομοεθνείς του θύματος, οι οποίοι ήταν οι δύο πιο στενοί άνθρωποι της 38χρονης στην Αθήνα. Μάλιστα, ο ένας από τους δύο ήταν κουμπάρος της Κινέζας και ήταν ο άνθρωπος που δήλωσε στις 17 Οκτωβρίου 2020 την εξαφάνισή της στο Τμήμα Ασφαλείας Ομόνοιας.

Ο Κινέζος και συγκάτοικος της 38χρονης είχε πει από την πρώτη στιγμή στους αστυνομικούς ότι φοβάται για τη ζωή της φίλης του. Και αυτό γιατί, όπως είχε αναφέρει, δε γύρισε ποτέ στο σπίτι και εξαφανίστηκε χωρίς κανέναν προφανή λόγο. Τα προσωπικά της αντικείμενα βρίσκονταν στο διαμέρισμα όπου ζούσε στο Μεταξουργείο, το ίδιο και τα προσωπικά της έγγραφα. Άλλωστε, όποτε ήταν να ταξιδέψει το έλεγε στους φίλους της. Αυτό, ωστόσο, δεν έγινε την ημέρα της εξαφάνισής της. Η 38χρονη έφυγε από το σπίτι για μία δουλειά και δεν επέστρεψε ποτέ.

Η 38χρονη, σύμφωνα με την εικόνα που έχουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, δεν είχε μόνιμη εργασία αλλά έκανε περιστασιακές δουλειές (συνήθως σε καταστήματα με κινέζικα προϊόντα) στο κέντρο της Αθήνας. Η 38χρονη ήταν μία ιδιαίτερα ανεξάρτητη και δραστήρια γυναίκα, η οποία δεν είχε απασχολήσει ποτέ στο παρελθόν τις Αρχές. Ζούσε για χρόνια στο Μεταξουργείο και οι στενότεροι άνθρωποι του περιβάλλοντός της ήταν δύο ομοεθνείς της, οι οποίοι ενδιαφέρθηκαν από την πρώτη στιγμή για εκείνη. Αυτοί οι δύο άνθρωποι είναι που θα δώσουν πρώτοι κατάθεση στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας της Ομόνοιας είχαν ήδη πάρει κάποιες καταθέσεις (πριν τον εντοπισμό της βαλίτσας στα Βίλια), στο πλαίσιο των ερευνών για την εξαφάνιση της 38χρονης. Μάλιστα, είχαν κάνει και έρευνα στα σημεία όπου θα μπορούσε να βρίσκεται, χωρίς αποτέλεσμα.

Ο αξιωματικός-«κλειδί»

Η ομάδα δακτυλοσκόπησης της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομίας και ο διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Ομόνοιας ήταν οι πρωταγωνιστές στην διαδικασία ταυτοποίησης της 38χρονης Κινέζας, η οποία βρέθηκε δολοφονημένη μέσα σε βαλίτσα στα Βίλια.

Ο διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας της Ομόνοιας ήταν ο άνθρωπος που από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε η βαλίτσα στα Βίλια κατάλαβε ότι το θύμα είναι η εξαφανισμένη Κινέζα. Αμέσως ενημέρωσε το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ. για το «ένστικτό» του. Ο αξιωματικός αυτός είχε ασχοληθεί με την εξαφάνιση της 38χρονης από τις 17 Οκτωβρίου 2020, όταν δύο ομοεθνείς της είχαν δηλώσει την εξαφάνιση στο Τ.Α. Ομόνοιας. Τα χαρακτηριστικά του πτώματος στα Βίλια ταίριαζαν στις περιγραφές που είχαν δοθεί για την 38χρονη, για την οποία υπήρχαν από την πρώτη στιγμή υποψίες ότι έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας.

Χάρη στον συγκεκριμένο αξιωματικό του Τ.Α Ομόνοιας οι άντρες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών είχαν επικεντρωθεί στην 38χρονη, πριν την ταυτοποίησή της.

Τη σκυτάλη των ερευνών πήρε στη συνέχεια η ομάδα δακτυλοσκόπησης της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών που κατάφερε να ταυτοποιήσει το πτώμα από τα δακτυλικά αποτυπώματα. Αστυνομικές πηγές εξηγούν ότι πρόκειται για μία δύσκολη διαδικασία που απαιτεί ειδικές τεχνικές, καθώς το πτώμα βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη.

Με τις ειδικές τεχνικές οι επιστήμονες της ΕΛ.ΑΣ. κατάφεραν την ταυτοποίηση μέσα σε μόλις 48 ώρες.

Το θρίλερ

Το Χαμόγελο του Παιδιού είχε εκδώσει στις 24 Οκτωβρίου 2020 «Missing Alert» για την 38χρονη, Lin Qiu Yun, η οποία εξαφανίστηκε από το κέντρο της Αθήνας, κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες.

Η 38χρονη Κινέζα εξαφανίστηκε από την περιοχή του Μεταξουργείου. Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση της και προχώρησε στη δημοσιοποίηση των στοιχείων της 38χρονης, κατόπιν αιτήματος των συγγενών της. Η ανάρτηση ανέφερε μάλιστα τότε ότι μπορεί να συντρέχουν λόγοι, οποίοι θέτουν τη ζωή της σε κίνδυνο.

Η Lin Qiu Yun είχε ύψος 1.55μ., κανονικό βάρος, καστανά μαλλιά και μαύρα μάτια. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μαύρα παπούτσια, τζιν παντελόνι, μαύρο μπουφάν και καφέ τσάντα. Παρά τις έρευνες, ωστόσο, η άτυχη γυναίκα δεν είχε εντοπιστεί τον Οκτώβριο.

Όπως διαπιστώθηκε σήμερα παραμονή Πρωτοχρονιάς, τα δακτυλικά της αποτυπώματα ταυτοποιούνται μετά του πτώματος που βρέθηκε μέσα σε βαλίτσα στα Βίλια.

Φαίνεται ότι κάποιος ή κάποιοι δολοφόνησαν την άτυχη γυναίκα σε χρόνο που δεν προσδιορίζεται. Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν η δολοφονία να έγινε αρκετό καιρό μετά την εξαφάνιση της 38χρονης γυναίκας. Το ερώτημα είναι μέχρι τότε που κρατούσαν οι δράστες την υπήκοο Κίνας και για ποιο λόγο τη δολοφόνησαν.

Οι αστυνομικοί θα πάρουν κατάθεση από τον άνθρωπο που είχε δηλώσει την εξαφάνιση της 38χρονης, ενώ θα κάνουν έρευνα στο σπίτι όπου ζούσε στο κέντρο της Αθήνας.

Το θύμα πιθανότατα δολοφονήθηκε διά ασφυξίας. Ο δράστης δηλαδή της έκλεισε με τη βία τις αναπνευστικές οδούς, μέχρι που η άτυχη γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή.

Σύμφωνα με την πιθανότερη εκδοχή, ακολούθως οι δράστες έβαλαν αμέσως το πτώμα σε βαλίτσα, το οποίο εγκατέλειψαν σε δύσβατη περιοχή στα Βίλια. Η βαλίτσα έμεινε στο σημείο, σύμφωνα με την εκτίμηση, από πέντε έως 30 ημέρες. Ο ιατροδικαστής δεν εντόπισε κακώσεις, ενώ το πτώμα ήταν σε προχωρημένη σήψη με αποτέλεσμα να μη μπορεί να προσδιοριστεί η αιτία θανάτου.

Από τις τοξικολογικές εξετάσεις αναμένεται να διαπιστωθεί εάν η κοπέλα είχε πάρει οποιαδήποτε ουσία ή και εάν της είχαν χορηγηθεί βίαια.

Από την πρώτη στιγμή, οι αξιωματικοί του ανθρωποκτονιών είχαν επικεντρώσει την έρευνά τους σε γυναίκες ηλικίας 30 έως 40 ετών, που είχε δηλωθεί η εξαφάνισή τους και αναζητούνταν από τους οικείους τους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.