ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Δολοφονία οδηγού σχολικού: Η τραγική ιστορία πίσω από τον φόνο – Του έδεσε το λαιμό με πανί

Δολοφονία οδηγού σχολικού: Η τραγική ιστορία πίσω από τον φόνο – Του έδεσε το λαιμό με πανί

Στενοχωρημένος και ιδιαίτερα προβληματισμένος ήταν λίγες ημέρες πριν εξαφανιστεί ο 67χρονος οδηγός λεωφορείου που δολοφονήθηκε στο Σούνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb, ο 67χρονος έλεγε σε ανθρώπους του στενού του περιβάλλοντος ότι κάποιος του κλέβει χρήματα από τον τραπεζικό του λογαριασμό. Μάλιστα, είχε αναγκαστεί να καταργήσει μία τραπεζική κάρτα που είχε για να μην του αποσπούν χρήματα.

Στην αρχή πίστευε ότι έχει πέσει θύμα χάκερ. Κατόπιν, κατάλαβε ότι η υπεξαίρεση χρημάτων από τον τραπεζικό του λογαριασμό γίνεται από 43χρονο συνάδελφό του, ο οποίος είχε προθυμοποιηθεί να τον βοηθήσει αρκετές φορές με τις ηλεκτρονικές πληρωμές.

Ο 43χρονος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έκανε αγορές με τα χρήματα του 67χρονου, έχοντας υποκλέψει τους προσωπικούς του κωδικούς πρόσβασης. Έτσι, ο 67χρονος έβλεπε στον λογαριασμό του αγορές που δεν είχε κάνει ο ίδιος. Ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί το ποσό που του απέσπασε, το οποίο υπολογίζεται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Όταν το θύμα κατάλαβε τι συμβαίνει κάλεσε τον 43χρονο σε συνάντηση για να του ζητήσει πίσω τα χρήματα. Οι δύο άντρες λογομάχησαν, με τον 43χρονο να σπρώχνει με δύναμη τον 67χρονο, ο οποίος –σύμφωνα με την κατάθεση του δράστη- έπεσε στο έδαφος και χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι.

Στη συνέχεια, ο δράστης έδεσε ένα πανί στο λαιμό του 67χρονου και άρχισε να τον σέρνει. Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν τότε να προήλθε ο θάνατος του 67χρονου, λόγω της απόφραξης των αναπνευστικών οδών. Ο άτυχος οδηγός λεωφορείου άφησε την τελευταία του πνοή και τότε ο 43χρονος τον εγκατέλειψε σε θαμνώδη περιοχή του Σουνίου. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εκτιμούν ότι ο δράστης πανικοβλήθηκε και έτσι άφησε το πτώμα σε σημείο που θα μπορούσε κάποιος να το αντιληφθεί.

Ο 43χρονος εργάζεται σε έναν από τους πιο γνωστούς παιδικούς σταθμούς των βορείων προαστίων της Αθήνας. Μάλιστα, είναι ένας από τους παλιότερους οδηγούς του σταθμού, με προϋπηρεσία περίπου 20 ετών.

Το θύμα είχε εξαφανιστεί τον περασμένο Νοέμβριο και είχε βρεθεί νεκρό την Πρωτοχρονιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, δράστης και θύμα ήταν φίλοι και συνάδελφοι.

Στον ίδιο σταθμό είχε εργαστεί το θύμα, το οποίο ήταν ένας μοναχικός άνθρωπος που ζούσε μόνος του σε διαμέρισμα στα Βριλήσσια.

Περιπατητές ήταν αυτοί που είχαν εντοπίσει το πτώμα και ειδοποίησαν τις Αρχές. Λόγω της προχωρημένης σήψης, ο ιατροδικαστής δεν μπορούσε με τη νεκροψία – νεκροτομή να προσδιορίσει την αιτία θανάτου.

Μετά τον εντοπισμό της σορού ακολούθησε ενδελεχής αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας προέκυψαν στοιχεία για την εμπλοκή στην υπόθεση 43χρονου.

Με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, ο 43χρονος εντοπίσθηκε, προσήχθη για εξέταση και ταυτοποιήθηκε ως δράστης, ενώ προσδιορίστηκαν και τα κίνητρα της πράξης του.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκε για κυρία ανάκριση.

Σε βάρος του 43χρονου εκδόθηκε ένταλμα, δυνάμει του οποίου συνελήφθη σήμερα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Χωρίζεται ξανά στα δύο η Ελλάδα - Όλα τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς