Θεσσαλονίκη: Τα επεισόδια όπως τα κατέγραψε το drone της Αστυνομίας (vid)

Αλέξανδρος Καλαφάτης

InTime

Για πρώτη φορά έγινε τόσο εμφανής η παρουσία των μέσων που επιστράτευσε η ΕΛ.ΑΣ. για να καταγράψει από τη δική της πλευρά πορείες και διαδηλώσεις, στη διάρκεια των κινητοποιήσεων για την εκκένωση της κατάληψης στην πρυτανεία του ΑΠΘ. Δείτε το βίντεο με όσα κατέγραψε το drone της αστυνομίας.

Εκτεταμένα επεισόδια έγιναν το μεσημέρι της Πέμπτης (11.03) στη Θεσσαλονίκη, μετά την εκκένωση της κατάληψης στην πρυτανεία του ΑΠΘ που έγινε το πρωί της ίδιας ημέρας. Ακολούθησε πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στη συμπρωτεύουσα, με την ΕΛ.ΑΣ. να επιστρατεύει ελικόπτερο, drone και οπερατέρ της υπηρεσίας έτσι ώστε να καταγραφούν τα πάντα και να παρουσιάζονται τα γεγονότα και από την δική της πλευρά.

Ο αστυνομικός – οπερατέρ, παρά τον πετροπόλεμο που ξεκίνησε από ομάδα διαδηλωτών και οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών, συνέχισε να τραβά πλάνα, έτσι ώστε να μπορεί να αποτυπωθεί εάν σημειώθηκε ή όχι αστυνομική αυθαιρεσία και παρεκτροπή καθηκόντων κατά την διάρκεια των επεισοδίων. Η συγκεκριμένη τακτική, χρησιμοποιείται ευρέως στο εξωτερικό από αστυνομικούς και από ότι φαίνεται έκανε πρεμιέρα και στη Θεσσαλονίκη.

Την ίδια ώρα, ειδικά drones της ΕΛΑΣ -που όπως και το ελικόπτερο επιστρατεύθηκαν και στις πρόσφατες κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο περιθώριο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, έδιναν ακόμη πληρέστερη εικόνα σχετικά με την κατάσταση που επικρατούσε στο κέντρο της πόλης κατά τη διάρκεια της πορείας, αλλά και τις κινήσεις ορισμένων διαδηλωτών με επιθετικές διαθέσεις.

Ένα από αυτά τα βίντεο, που κατέγραψε drone της Αστυνομίας, δόθηκε στη δημοσιότητα από την ΕΛ.ΑΣ. και σε αυτό φαίνονται οι κινήσεις τόσο των διαδηλωτών όσο και αυτών που ξέφυγαν και προχώρησαν σε βανδαλισμούς και επεισόδια.

Δείτε το βίντεο:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ενίσχυση 400 ευρώ: Τότε θα πάρουν τα χρήματα ελεύθεροι επαγγελματίες και επιστήμονες

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved