ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. στο Newsbomb.gr: Έντονη ενόχληση για τον τροχονόμο - Στη δικογραφία τα βίντεο

Εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. στο Newsbomb.gr: Έντονη ενόχληση για τον τροχονόμο - Στη δικογραφία τα βίντεο

Ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., Θεόδωρος Χρονόπουλος μίλησε στο Newsbomb.gr για το τροχαίο δυστύχημα έξω από τη Βουλή και για το περιστατικό με την απρεπή συμπεριφορά τροχονόμου σε πολίτη για το οποίο ξεκαθάρισε ότι υπάρχει έντονη δυσφορία στην υπηρεσία. Παράλληλα, αποκάλυψε πως το υλικό από τις κάμερες θα χρησιμοποιηθεί στη δικογραφία του δυστυχήματος που άφησε κλινικά νεκρό τον 23χρονο Ιάσονα.

Έντονη είναι η δυσαρέσκεια στην ΕΛ.ΑΣ. για τη συμπεριφορά του τροχονόμου που βρέθηκε την Παρασκευή στο τροχαίο δυστύχημα έξω από τη Βουλή. Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Newsbomb.gr ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., Θεόδωρος Χρονόπουλος, είναι πολύ πιθανό ο συγκεκριμένος τροχονόμος να αντιμετωπίσει επιπτώσεις καθώς η συμπεριφορά του κρίθηκε απαράδεκτη και όπως εξήγησε σε καμία περίπτωση δεν είναι η ενδεδειγμένη.

«Δεν είναι ευχάριστο να βλέπουμε τέτοια πράγματα. Δεν είναι αυτός ο ενδεδειγμένος τρόπος για να μιλάς και να συμπεριφέρεσαι στους πολίτες», είπε ο κ. Χρονόπουλος ο οποίος υπογράμμισε «προφανώς και είναι εξαιρετικά πιθανό να έχει επιπτώσεις, καθώς υπάρχει ενόχληση από αυτή τη συμπεριφορά».

«Αυτή η συμπεριφορά, σε συνδυασμό με άλλα γεγονότα το τελευταίο διάστημα καταλαβαίνετε ότι δεν είναι αποδεκτή σε καμία περίπτωση. Όλα αυτά δεν είναι καθόλου ευχάριστα και προφανώς δεν είναι αυτός ο σκοπός μας. Δεν είναι αυτός ο τρόπος που πρέπει να συμπεριφερόμαστε στον πολίτη», συμπλήρωσε.

«Θα μπορούσε να κάνει στην άκρη ευγενικά τον άνθρωπο, να πάρει τα στοιχεία του όπως προβλέπεται από τη διαδικασία και με τον τρόπο που αρμόζει, για να του ζητηθεί η κατάθεση. Από όσο γνωρίζω, ο πολίτης έχει καταθέσει ήδη άλλωστε», τόνισε στη συνέχεια.

Όσο για το αν υπάρχει υλικό από τις κάμερες, είτε τις ΕΛ.ΑΣ. είτε γενικότερα στο σημείο, ο κ. Χρονόπουλος επιβεβαίωσε πως το υλικό το έχει ήδη στα χέρια της η αρμόδια υπηρεσία και έχει προστεθεί στη δικογραφία για το τροχαίο δυστύχημα.

«Υπάρχει υλικό από τις κάμερες, το έχει πάρει η ΕΛ.ΑΣ. και έχει μπει στη δικογραφία. Έχουν παρθεί καταθέσεις, αναζητείται και ο ταξιτζής που αναφέρεται και στα social media από πολίτες, για να εντοπιστεί και να του πάρουμε και αυτού κατάθεση για το συμβάν», εξήγησε.

Τέλος, σχετικά με τις επιπτώσεις που θα έχει ο οδηγός του υπηρεσιακού οχήματος της ασφάλειας της Ντόρας Μπακογιάννη, ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. ήταν κάθετος. «Είναι αυτοματοποιημένα πράγματα αυτά, ήδη διεξάγεται ΕΔΕ. Παύει αυτόματα από οδηγός και βέβαια «τρέχει» το ποινικό μέρος που έχει να κάνει με τη δικογραφία. Παράλληλα «τρέχει» το πειθαρχικό, δεν υπάρχει συζήτηση για τέτοιου είδους περιστατικά. Διεξάγονται ΕΔΕ για μια απλή υλική ζημιά, πόσω μάλλον για τέτοια τραγικά συμβάντα», ήταν τα λόγια του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Παγώνη στο Newsbomb.gr για εμβόλιο AstraZeneca: Δεν υπάρχει πρόβλημα, συνεχίζουμε κανονικά»