ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Νέα Σμύρνη: Ταυτοποιήθηκαν άλλοι 3 για τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού – Οι διάλογοι-σοκ των δραστών

Νέα Σμύρνη: Ταυτοποιήθηκαν άλλοι 3 για τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού – Οι διάλογοι-σοκ των δραστών

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η έρευνα της αστυνομίας για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη και τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού της ομάδα ΔΡΑΣΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΟΡΕΝ για την υπόθεση έχουν ταυτοποιηθεί τρία ακόμα άτομα τα οποία φέρονται να ήταν παρόντα στα επεισόδια και στον ξυλοδαρμό του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες αναμένεται πλέον να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης για τα τρία άτομα αυτά με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να «δέσουν» την υπόθεση αξιοποιώντας την άρση απορρήτου και τη συγκέντρωση μαρτυριών για όσα συνέβησαν στη Νέα Σμύρνη.

Τα τρία άτομα αυτά ηλικίας από 23 έως 27 ετών φέρονται να είναι «γνωστοί» των αρχών από επεισόδια στα Εξάρχεια και τα γήπεδα ενώ την ημέρα της διαδήλωσης βρίσκονταν στη Νέα Σμύρνη.

Οι διάλογοι-σοκ των δραστών

Εντωμεταξύ νέοι σοκαριστικοί διάλογοι, έρχονται στο φως της δημοσιότητας, από το ηχητικό ντοκουμέντο που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί από την ώρα την επίθεσης νεαρών σε βάρος συναδέλφου τους στην Νέα Σμύρνη.

Οι αστυνομικοί, όπως είχε αποκαλύψει το Mega, άκουγαν τους συλληφθέντες, την ώρα των επεισοδίων, καθώς είχε αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο για τον 22χρονο, ο οποίος είχε κατηγορηθεί τον περασμένο Ιανουάριο για την επίθεση της στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Πριν από τα επεισόδια ο 22χρόνος συνομιλεί με τον 23χρόνο ο οποίος και τελικά προφυλακίστηκε για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του αστυνομικού, για το σημείο στο οποίο βρίσκεται.

22χρονος: Έχεις στρίψει;
23χρονος: Ναι. Τώρα είμαστε ρε φίλε… Νικολάου Πλαστήρα λέγεται η οδός. Πρώτοι, πρώτοι.
22χρονος: Πρώτοι, πρώτοι μπροστά;
23χρονος: Ναι στη Νικολάου Πλαστήρα είμαστε. Τώρα φθάνουμε στην ασφαλιστική
22χρονος: Εκεί, ευθεία, δηλαδή, στρίψατε αριστερά εσείς;
23χρονος: Ε, δεν ξέρω. Τώρα είμαστε πρώτοι πάντως ρε φίλε εδώ με το πλήθος.
22χρονος: Οκ.
23χρονος: Εντάξει; Έλα, έλα.

Όταν εκδηλώνεται η επίθεση ακούγονται κραυγές με τις οποίες δίνονται «οδηγίες», με τις αστυνομικές αρχές να αναζητούν-πλέον- το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που είχαν το πρόσταγμα.

“Όλοι μαζί ρε, ορμάτε ρε”, “Ξεβρακώστε τον”, “Ανάψτε καμιά φωτιά ρε”.

Μετά την επίθεση στον αστυνομικό ακολουθεί μία συνομιλία περίπου ενός λεπτού αναμεσά τους…η αίσθηση που είχαν ήταν ότι χτυπήθηκαν δύο άνδρες της αστυνομίας.

23χρονος: Μάλλον τον σκοτώσαμε τον έναν.
22χρονος: Φύγε, φύγε, φύγε.
23χρονος: Πρέπει να βρεθούμε να πάρουμε το μηχανάκι να φύγουμε. Πιάσαμε δύο πρέπει να τους σκοτώσαμε. Δεν ξέρω τι έγινε. Ο ένας ανάσαινε.
22χρονος: Εσύ δεν έκανες τίποτα, σε έβλεπα.
23χρονος: Όχι, εντάξει φεύγω.

Στη συνέχεια, ο 23χρόνος κατηγορούμενος, όπως προκύπτει, κανονίζει να πάει στα Εξάρχεια και να συναντήσει τον 22χρόνο.

23χρονος: Που είσαι;
22χρονος: Σε ταξί προς Εξάρχεια. Θες να έρθεις;
23χρονος: Έλα την κάνω και εγώ. Ο ΞΑ έχει μπει σε ένα σπίτι.
22χρονος: Ωραία, έλα Εξάρχεια. Από Συγγρού είναι ανοιχτά.
23χρονος: Πού Εξάρχεια; Ταράτσα;
22χρονος: Πού ταράτσα ρε;
23χρονος: Θα σε πάρω όταν φθάνω Εξάρχεια.
22χρονος: Έγινε ρε αδερφάκι, έλα.

Μετά τις τριήμερες, μαραθώνιες απολογίες, των 19 συνολικά συλληφθέντων από όσα διαδραματίστηκαν στη Νέα Σμύρνη τη περασμένη Τρίτη, οι τρεις που αντιμετώπιζαν και την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του νεαρού αστυνομικού, προφυλακίστηκαν.

Οι υπόλοιποι 16 κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν την έρευνα τους για τον εντοπισμό και τη σύλληψη κι άλλων προσώπων τα οποία φέρονται να συμμετείχαν στα επεισόδια και την απόπειρα ανθρωποκτονίας του 28χρόνου αστυνομικού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλιο AstraZeneca: Παγκόσμιος συναγερμός - Συνεδριάζουν ΠΟΥ και EMA - Τι ισχύει στην Ελλάδα