ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Γλυκά Νερά: «Στοίχημα» για την ΕΛ.ΑΣ. η σύλληψη των δραστών – Συγκροτήθηκε ομάδα 20 αστυνομικών

Γλυκά Νερά: «Στοίχημα» για την ΕΛ.ΑΣ. η σύλληψη των δραστών – Συγκροτήθηκε ομάδα 20 αστυνομικών
Η 20χρονη Caroline Crouch δολοφονήθηκε με αγριότητα δίπλα στο 11 μηνών βρέφος της στα Γλυκά Νερά
InTime

Ειδική ομάδα που αποτελείται από 20 έμπειρους αστυνομικούς έχει σχηματιστεί από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών για τη σύλληψη των κακοποιών που δολοφόνησαν την 20χρονη Καρολίνα μπροστά στα μάτια του μωρού της στα Γλυκά Νερά.

Αυτή όμως δεν είναι η μόνη ειδική ομάδα που συγκροτήθηκε για την εξιχνίαση της υπόθεσης. Μία δεύτερη ομάδα δημιουργήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Διαρρηκτών. Η δεύτερη ομάδα θα ασχοληθεί με το άνοιγμα παλιών φακέλων που αφορούν σε βίαιες ληστείες του παρελθόντος. Οι αστυνομικοί θα προσπαθήσουν να βρουν στοιχεία που μπορεί να συνδέουν τους δολοφόνους στα Γλυκά Νερά με παλιότερες επιθέσεις.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης αποτελεί «στοίχημα» για την Ελληνική Αστυνομία. Δεν είναι τυχαίο που με κοινή υπουργική απόφαση οι κακοποιοί επικηρύχθηκαν με ποσό ύψους 300.000 ευρώ. Οι Αρχές ποντάρουν ότι κάποιος που γνωρίζει τη δράση τους μπορεί να μιλήσει στην ΕΛ.ΑΣ. με κίνητρο το χρηματικό ποσό.

Ο 32χρονος πιλότος, σύζυγος της 20χρονης φοιτήτριας και μητέρας του παιδιού του, έδωσε πολύωρη κατάθεση στους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών περιγράφοντας όλα όσα έζησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ότι υπέδειξε στους δράστες που βρίσκονταν περίπου 15.000 ευρώ στο υπόγειο του σπιτιού. Επίσης, περιέγραψε ότι είδε τρία άτομα με κουκούλες. Ο ένας ήταν πιο κοντός από τους άλλους και πιο βίαιος. Ήταν αυτός που βασάνισε και δολοφόνησε την 20χρονη, χρησιμοποιώντας ρούχα για να τη δέσει πισθάγκωνα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. θα εξετάσει κατά πόσο οι δράστες είχαν εσωτερική πληροφόρηση. Ο 32χρονος πιλότος είχε αγοράσει πρόσφατα ένα οικόπεδο που ήθελε να αξιοποιήσει. Η αγοραπωλησία είχε γίνει και έτσι ο 33χρονος δε θα μπορούσε να έχει στο σπίτι του μετρητά για το σκοπό αυτό. Οι αστυνομικοί, όμως, θα εξετάσουν κατά πόσο μπορεί οι δράστες να είχαν πληροφόρηση για την αγοραπωλησία, έστω και εάν αυτή ήταν λανθασμένη.

Οι ληστές επέμεναν στις ερωτήσεις τους για το που βρίσκονται μετρητά, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό ότι πίστευαν ότι στο σπίτι βρίσκονται περισσότερα χρήματα από τα περίπου 15.000 ευρώ που αφαίρεσαν. Η Αστυνομία θα εξετάσει κατά πόσο η συμμορία των τουλάχιστον τριών ληστών είχε με κάποιο τρόπο πληροφόρηση για τη ζωή του ζευγαριού.

Ο 32χρονος πιλότος ήταν αυτός που ειδοποίησε την Αστυνομία, όταν κατάφερε να λυθεί από τα σχοινιά με τα οποία τον είχαν δέσει οι δράστες πάνω σε μία καρέκλα. Ο 32χρονος κάλεσε την Αστυνομία αφού πρώτα είδε τη γυναίκα του νεκρή και το μωρό του να κλαίει μέσα στην κούνια του στη σοφίτα της μεζονέτας. Ο πιλότος φέρεται να είπε στους αστυνομικός ότι «είδα τρία άτομα με κουκούλες. Απ’ ότι άκουσα μιλούσαν ελληνικά. Έψαχναν για μετρητά και κοσμήματα. Φώναζαν και απειλούσαν. Εμένα με δέσανε και με έβαλαν δίπλα στο κρεβάτι. Και στα χέρια και στα πόδια».

Η αγριότητα που επέδειξαν οι δράστες κάνει τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι είναι άτομα σεσημασμένα, τα στοιχεία των οποίων ενδεχομένως υπάρχουν στις βάσεις δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ. με αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Αυτός είναι ο λόγος που οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών σαρώνουν τον τόπο του εγκλήματος για να εντοπίσουν δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό που θα μπορούσε να οδηγήσει στην ταυτοποίηση των δραστών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέες «ανάσες» ελευθερίας: Κατάργηση των SMS, άνοιγμα διαπεριφερειακών – Το σχέδιο για τον τουρισμό