ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: «Σφαγή μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου» - Τι δήλωσε στο Newsbomb.gr Παλαιστίνιος γιατρός

Γάζα: «Σφαγή μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου» - Τι δήλωσε στο Newsbomb.gr Παλαιστίνιος γιατρός

Τη δοκιμασία των κατοίκων της Γάζας τα τελευταία 24ωρα περιγράφει στο Newsbomb.gr ένας Παλαιστίνιος γιατρός που έζησε και σπούδασε στην Ελλάδα και επέστρεψε για να βοηθήσει τους συμπατριώτες του με όποιο τρόπο μπορεί. Εργάζεται ως παθολόγος στο νοσοκομείο της περιοχής και σήμερα τα ξημερώματα όπως λέει οι κάτοικοι ξύπνησαν για μία ακόμη φορά απο τον ήχο σειρήνας.

Ο Ελσάμι Σαλάχ είναι Παλαιστίνιος γιατρός και ζει στη Λωρίδα της Γάζας. Όταν ακούει ελληνικά από την άλλη πλευρά του τηλεφώνου, χαίρεται στιγμαία και ξεχνάει για λίγο τη βία και το φόβο των τελευταίων ημερών. Μεταφέρεται χρόνια πίσω, στη δεκαετία του ’90 όταν σπούδαζε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

O Παλαιστίνιος γιατρός Ελσάμι Σαλάχ

Για μία ακόμη φορά τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα στη Γάζα, λέει σε άψογα ελληνικά. «Εδώ και δύο ημέρες οι Ισραηλινοί πλήττουν κυρίως πολιτικά κτίρια, αλλά και σπίτια. Ο πλανήτης παρακολουθεί μία υπερδύναμη με σύγχρονα αεροσκάφη να χτυπάει γυναίκες και παιδιά. Τι κάναμε για να το ζούμε όλο αυτό

Οι «Ισραηλινοί λέει πλήττουν δρόμους, πολιτικά κτίρια, πανεπιστήμια για να μην μπορέσουμε να ορθοποδήσουμε. Για να μην έχουμε χρόνο να σκεφτούμε πώς θα απελευθερώσουμε την πατρίδα».

Ο τελευταίος βομβαρδισμός λέει έγινε σήμερα τα ξημερώματα, στις 4 περίπου το πρωί και είχε στόχο τα κτίρια της αστυνομίας και τα μέλη της Ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς. Η κατάσταση όπως εξηγεί είναι απελπιστική. «Για να ξαναφτιάξουν οι Παλαιστίνιοι όσα καταστράφηκαν μέσα σε λίγα μόνο 24ωρα, θα πρέπει να περάσουν 20 χρόνια».

Ο ίδιος έχει 4 παιδιά, δύο αγόρια και δύο κορίτσια. Κανείς τους δεν κινδύνεψε στο νέο κύκλο βίας που ξεκίνησε τα τελευταία 24ωρα μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων. Φοβάται όμως όπως λέει για τη συνέχεια.

Α.Ρ

Τα τελευταία 24ωρα ο ίδιος και η οικογένειά του έχουν ταμπουρωθεί στο σπίτι τους. «Δεν μπορώ να βγω να πάω στη δουλειά μου, στο νοσοκομείο να δω τους ασθενείς μου».

Ο Ελσάμι Σαλάχ είναι γενικός παθολόγος και ρευματολόγος στο Εuropean Gaza Hospital. Δηλώνει περήφανος που είναι απόφοιτος από την Ιατρική Σχολή της Πάτρας. «Η Ελλάδα είναι πάντα στην καρδιά μου, είναι η χώρα που με έκανε γιατρό» τονίζει, αναφερόμενος στους ιστορικούς δεσμούς της χώρας μας με τους Παλαιστινίους.

Και καταλήγει με μία ευχή: «Ελπίζω να σταματήσει αυτή η σφαγή. Ο κόσμος να γίνει δίκαιος. Εδώ και 15 χρόνια ζούμε σε μία μεγάλη φυλακή, δεν μπορούμε να κάνουμε ούτε ένα βήμα προς τα εμπρός. Οι άνθρωποι στη Λωρίδα της Γάζας πάντως είμαστε δυνατοί γιατί όπως όλοι οι Παλαιστίνιοι έχουμε έναν στόχο, να αποκτήσουμε πατρίδα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Επικήρυξαν με 300.000 ευρώ τους δολοφόνους της Καρολίνας - Από εκεί μπήκαν στο σπίτι