ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Κορφιάτη - Η προφυλάκιση, τα καλάσνικοφ και τα επόμενα βήματα

Δολοφονία Ζάκυνθος

Στον ανακριτή σήμερα (13.06) ένας ακόμα, από τους επτά, που έχουν συλληφθεί για την υπόθεση Κορφιάτη. Προφυλακίστηκε ένας 39χρονος. Βρέθηκαν καλάσνικοφ σε αποθήκη συγγενούς ενός εκ των κατηγορούμενων. Τι υποστηρίζει η πλευρά του εφοπλιστή, δια στόματος Αλέξη Κούγια.

Αρκετά επεισόδια ακόμα αναμένεται να έχει η υπόθεση Κορφιάτη. Το Σάββατο (12.06), προφυλακίστηκε ένας 39χρονος, εκ των επτά συλληφθέντων για την υπόθεση, μετά την απολογία του. Σήμερα (13.06), αναμένεται να βρεθεί στον ανακριτή ένας ακόμα ενώ τη Δευτέρα (14.06) θα πάρουν σειρά και οι υπόλοιποι.

Σε ό,τι αφορά τον 39χρονο που προφυλακίστηκε, η απολογία του άρχισε περίπου στις 13:00 του Σαββάτου και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20:00. Ανακριτής και εισαγγελέας δεν πείστηκαν από τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του φερόμενου ως δράστη της δολοφονικής επίθεσης και έκριναν τον κατηγορούμενο προσωρινά κρατούμενο.

Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι για ανθρωποκτονία με δόλο και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ο 39χρονος θα παραμείνει στα κρατητήρια του ΑΤ Ζακύνθου μέχρι να μεταφερθεί σε κάποιο σωφρονιστικό κατάστημα.

Βρέθηκαν Καλάσνικοφ σε αποθήκη συγγενούς κατηγορουμένου

Παράλληλα, σύμφωνα με το CNN Greece, δύο Καλάσνικοφ βρέθηκαν σε αποθήκη συγγενικού προσώπου κατηγορούμενου στην υπόθεση του συμβολαίου θανάτου της Ζακύνθου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ασφάλεια Πύργου έκανε έρευνα σε μια παλιά αποθήκη που ανήκει στον πεθερό βασικού κατηγορούμενου στην υπόθεση της δολοφονίας της συζύγου του επιχειρηματία Διονύση Κορφιάτη και εντόπισε δύο καλάσνικοφ.

Τα όπλα μεταφέρονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια και η υπόθεση λαμβάνει άλλη διάσταση, καθώς πρέπει να ερευνηθεί για ποιο λόγο έκρυβε τα όπλα και αν έχουν σχέση με εγκληματικές ενέργειες.

Κούγιας για υπόθεση Κορφιάτη: Μήνυση κατά του «κατασκευασμένου μάρτυρα» - Ομολογεί τη συμμετοχή του

Δικαστικά αναμένεται να κινηθεί το γραφείο του Αλέξη Κούγια κατά του «κατασκευασμένου», όπως λέει, μάρτυρα πάνω στην κατάθεση του οποίου βασίστηκε η δικογραφία στην υπόθεση Κορφιάτη, αλλά και των αστυνομικών που διατύπωσαν το διαβιβαστικό.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σάββατο, 12 Ιουνίου, ο κ. Κούγιας, αναφέρει πως ο εντολέας του, ο οποίος απολογήθηκε επί 5 ώρες ως φυσικός αυτουργός στην υπόθεση της δολοφονίας στη Ζάκυνθο, με το σύνολο των κατηγοριών να βασίζεται « στη μαρτυρική κατάθεση ενός κατασκευασμένου από την αστυνομία αναξιόπιστου μάρτυρα, με βαρύ ποινικό παρελθόν, ο οποίος, αν είναι αλήθεια αυτά που κατέθεσε και βάσει των οποίων διατυπώθηκαν όλες οι κατηγορίες, θα έπρεπε ήδη να είναι συγκατηγορούμενος τουλάχιστον ως συνεργός».

Ως εκ τούτου, η υπεράσπιση θα μηνύσει τη Δευτέρα, «τον μεν κατασκευασμένο μάρτυρα θα τον μηνύσει για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφημήσεως, της ψευδούς καταθέσεως και της ψευδούς καταμηνύσεως, τους δε αστυνομικούς που διατύπωσαν το διαβιβαστικό, θα τους μηνύσει για το κακούργημα της καταχρήσεως εξουσίας και το πλημμέλημα της παραβάσεως καθήκοντος, αφού θεωρούν ότι ο μάρτυρας αυτός λέει την αλήθεια».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.