ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Εθνική Πινακοθήκη: Αυτός είναι ο 49χρονος που άρπαξε τους πίνακες του Πικάσο και του Μοντριάν

Πίνακες Πικάσο και Μοντριάν
Intime News

Ο 49χρονος είχε «λευκό» ποινικό μητρώο και είναι οικοδόμος στο επάγγελμα.

Στους αστυνομικούς που τον ρώτησαν γιατί έκανε την κλοπή το 2012 τους απάντησε ότι «είχε πάθος με την τέχνη».

Ο 49χρονος υποστήριξε πως ό,τι έκανε το έκανε μόνος του, χωρίς συνεργό, προσθέτοντας ότι δεν είχε ποτέ πρόθεση να πουλήσει τους πίνακες.

Όταν οι αστυνομικοί τον ρώτησαν γιατί πήρε αυτούς τους δύο συγκεκριμένους πίνακες ο 49χρονος απάντησε ότι «αυτούς βρήκα μπροστά μου» προσθέτοντας για άλλη μια φορά ότι ποτέ δεν είχε προσπαθήσει να τους πουλήσει.

Όσον αφορά το τρίτο έργο τέχνης που έκλεψε, το σχέδιο ζωγραφικής του Ιταλού ζωγράφου Guglielmo Caccia (Moncalvo), ο 49χρονος αποκάλυψε πως όταν τον αφαίρεσε ο ίδιος τραυματίστηκε με αποτέλεσμα να λερώσει το έργο τέχνης και στη συνέχεια αφού τον τσαλάκωσε τον πέταξε στην τουαλέτα.

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου 49χρονου, Σάκης Κεχαγιόγλου ανέφερε στη δήλωσή του ότι ο εντολέας του συνεργάστηκε με τις αρχές και επέδειξε έμπρακτη μεταμέλεια αναφέροντας συγκεκριμένα: «Αποτελεί αδιαμφισβήτητη επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας και του Τμήματος Διαρρηκτών η εξιχνίαση της πολύκροτης αυτής υπόθεσης και ως πολίτης εκφράζω την ικανοποίηση μου για την ανάκτηση από την Εθνική Πινακοθήκη και το Ελληνικό Κράτος δύο ανεκτίμητων έργων τέχνης. Αποτελεί αδιαμφισβήτητο επίσης γεγονός ότι στην ανεύρεση και ανάκτηση αυτή, καθοριστικό ρόλο έπαιξε ο εντολέας μου, με την εξ αρχής πλήρη συνεργασία του με τις διωκτικές Αρχές και την έμπρακτη μεταμέλεια που επέδειξε».

Σε αυτό το σημείο βρέθηκαν οι πίνακες

Επί εννέα χρόνια ο 49χρονος έκρυβε τους πίνακες σε μία αποθήκη στην περιοχή της Κερατέας, ενώ όταν ανακάλυψε ότι οι Αρχές πλησιάζουν τα ίχνη του, τότε μετακίνησε τους πίνακες και τους έκρυψε επιμελώς σε δύσβατο σημείο της ίδιας περιοχής.

Το σημείο όπου βρέθηκαν τα έργα τέχνης έδωσε στο φως της δημοσιότητας η Ελληνική Αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι η μεγάλη κλοπή των πινάκων είχε γίνει τα ξημερώματα της 9ης Ιανουαρίου 2012 όταν ο 49χονος μπήκε στην Εθνική Πινακοθήκη παραβιάζοντας μια πόρτα αλουμινίου, έκοψε με κοπίδι τους πίνακες από τις κορνίζες και διέφυγε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Προνόμια εμβολιασμένων: Πώς θα λειτουργούν μπαρ, εστιατόρια – Τι ισχύει για τα γήπεδα