ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

«Mυρίζει» Λατινική Αμερική για την ΕΛ.ΑΣ.: Η επιπλέον κοκαΐνη, η ομερτά και οι μεγάλοι «παίκτες»

Μοντέλο σύλληψη κοκαϊνη ομερτά
Στο μικροσκόπιο έχουν μπει τα κινητά τηλέφωνα τόσο του πρώην ποδοσφαιριστή όσο και της 28χρονης, σε μία προσπάθεια να αποκρυπτογραφηθεί το δίκτυο των επαφών τους.
INTIME/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο 32χρονος χρησιμοποιήθηκε από κάποιο πολύ ισχυρό κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης.

Μεγάλο ερευνητικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η υπόθεση με τον 32χρονο πρώην ποδοσφαιριστή και την 28χρονη παίκτρια ριάλιτι, οι οποίοι συνελήφθησαν για τα 7,8 κιλά κοκαΐνης σε Νέα Σμύρνη και Παγκράτι.

Δύο είναι τα βασικά ερωτήματα που ζητούν απάντηση. Το πρώτο ποιοι ήταν οι προμηθευτές του κυκλώματος, δηλαδή τα αρχηγικά μέλη. Το δεύτερο πού θα κατέληγαν τα ναρκωτικά.

Οι απαντήσεις που έδωσε ο 32χρονος πρώην ποδοσφαιριστής δεν «διαφώτισαν» τις Αρχές για να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης. Ο 32χρονος περιέγραψε τον προμηθευτή των ναρκωτικών ως άτομο που το λένε Βασίλη, είναι 40 ετών και είναι πιο ψηλός από εκείνον. Σύμφωνα με την κατάθεσή του, ο «Βασίλης» ήταν αυτός που του είπε να μεταφέρει την κοκαΐνη, ενώ εκείνος δέχτηκε να συνεργαστεί διότι –όπως υποστήριξε- δεχόταν απειλές για τη ζωή του.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο 32χρονος χρησιμοποιήθηκε από κάποιο πολύ ισχυρό κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης, έχοντας το ρόλο του «μεγαλο-διακινητή» (υπό την έννοια ότι οι μεγάλοι ‘παίχτες’ τον εμπιστεύτηκαν να μεταφέρει μία πολύ μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, αξίας άνω των 300.000 ευρώ). Σε πολλές περιπτώσεις όταν οι «μεγαλο-διακινητές» συλλαμβάνονται δεν είναι σε θέση να αποκαλύψουν τα «κεφάλια» της οργάνωσης. Είτε διότι υπάρχουν ‘στεγανά’ και δεν τα γνωρίζουν, είτε διότι φοβούνται για τη ζωή τους.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν στο Newsbomb.gr ότι τα 7,8 κιλά κοκαΐνης που βρέθηκαν στη βαλίτσα που μετέφερε ο πρώην ποδοσφαιριστής πιθανότατα αποτελούν ένα μικρό μέρος της συνολικής ποσότητας που θα διακινούσε το κύκλωμα, μέσω άλλων «οδών» που δεν σχετίζονται με τον συλληφθέντα. Η κοκαΐνη είναι «εισαγόμενη» και έτσι οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών εκτιμούν ότι κάποια στιγμή έφτασε στη χώρα μας μία τεράστια παρτίδα κοκαΐνης, η οποίας άρχισε να διοχετεύεται στην αγορά θανάτου της Αθήνας.

Η κοκαΐνη που κατασχέθηκε θα αναλυθεί στο χημείο του κράτους για να διαπιστωθεί η σύνθεσή της. Από ένα μικρό δείγμα που έχει αναλυθεί από τις Αρχές προκύπτει ότι είναι υψηλής καθαρότητας και ότι προσομοιάζει με την κοκαΐνη που φτάνει στη χώρα μας από τη Λατινική Αμερική. Μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική φτάνουν συνήθως σε ελληνικό έδαφος με δύο τρόπους. Τις περισσότερες φορές διά θαλάσσης με κοντέινερ και κάποιες φορές με ιστιοπλοϊκά σκάφη.

Το δεύτερο ερώτημα που ζητά απάντηση είναι ποιοι θα ήταν οι αποδέκτες των ναρκωτικών. Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η κατάθεση του αστυνομικού που παρακολουθούσε το σπίτι όπου συζούσε ο 32χρονος με την παίκτρια ριάλιτι στο Παγκράτι. Ο αστυνομικός κατέθεσε ότι διαπιστώθηκαν ύποπτες κινήσεις σε νυχτερινά καταστήματα της Αθήνας:

«Από την διακριτική επιτήρηση της οικίας διαπιστώθηκε ότι απογευματινές και βραδινές ώρες κυρίως νεαρός άνδρας, η περιγραφή του οποίου προσομοίαζε σε αυτή του 32χρονου εξέρχονταν αυτής λαμβάνοντας εξαιρετικά μέτρα προστασίας κοίταζε συνεχώς όλα τα διερχόμενα άτομα και οχήματα που διέρχονταν και αφού επιβιβαζόταν σε μοτοσικλέτα μετέβαινε σε διάφορα νυχτερινά καταστήματα του κέντρου των Αθηνών και των νοτίων προαστίων όπου πραγματοποιούσε ύποπτες συναντήσεις μικρής διάρκειας».

Στο μικροσκόπιο έχουν μπει τα κινητά τηλέφωνα τόσο του πρώην ποδοσφαιριστή όσο και της 28χρονης, σε μία προσπάθεια να αποκρυπτογραφηθεί το δίκτυο των επαφών τους. Στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, όπου θα γίνει η ψηφιακή εξέταση, θα αναλυθούν όλες οι κλήσεις, τα μηνύματα αλλά και οι επαφές τους σε διαδικτυακές εφαρμογές.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γονικές Παροχές: Πόσο κοστίζουν συμβολαιογραφικές αμοιβές και ΦΠΑ

Πέτρος Φιλιππίδης: Το χυδαίο μήνυμα που έστειλε σε θύμα του - Πώς του στοίχισε την αποφυλάκισή του

Υπόθεση κοκαΐνης: Η χαρτογράφηση του κυκλώματος - Στο μικροσκόπιο οι επικοινωνίες του 32χρονου