ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

ΕΛΑΣ για σεισμό στην Κρήτη: Δεν έχουμε αναφορές για πλιάτσικο σε σπίτια σεισμόπληκτων

ΕΛΑΣ για σεισμό στην Κρήτη
Η ΕΛΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση διάψευσης για καταγγελίες σχετικά με κλοπές σε σπίτια σεισμόπληκτων
Ευδοκία Μύτιλη

Η ΕΛΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση διάψευσης για καταγγελίες σχετικά με κλοπές σε σπίτια σεισμόπληκτων

Καμία καταγγελία και καμία διαπίστωση περιστατικών κλοπών από σπίτια μετά τον σεισμό στην Κρήτη δεν έχει διαπιστωθεί από την ΕΛΑΣ που εξέδωσε ανακοίνωση διάψευσης αναφορών που έγιναν σε τηλεοπτικό σταθμό. Παράλληλα η ΕΛΑΣ στην ανακοίνωσή της υπενθυμίζει ότι από χθες, Δευτέρα, έχουν ενισχυθεί οι αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή που «χτύπησε» ο σεισμός ακριβώς για να μην υπάρξουν τέτοια φαινόμενα.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, αμέσως μετά τον σεισμό τέθηκε σε εφαρμογή στην ευρύτερη περιοχή ο ίδιος σχεδιασμός που είχε εφαρμοστεί και για τις περιοχές της μεγάλης πυρκαγιάς του Αυγούστου στην Αττική, προκειμένου να μην υπάρξει πλιάτσικο στα σπίτια και τις περιουσίες που εγκαταλείφθηκαν, γι' αυτό και δεν υπήρξαν περιστατικά τέτοιου είδους.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, «με Διαταγή του Αρχηγού, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, έχουν ληφθεί από την πρώτη στιγμή, αυξημένα μέτρα τάξης και ασφάλειας, στις σεισμόπληκτες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου Κρήτης. Για τον σκοπό αυτό, η Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου διαθέτει ανά 8ωρο, 24 περιπολίες με 46 αστυνομικούς στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μινώα - Πεδιάδας, ενώ στους λοιπούς Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, διατίθενται επιπλέον, ανά 8ωρο, 22 περιπολίες με 44 αστυνομικούς».

Στο πλαίσιο αυτών των μέτρων, όπως έγινε γνωστό, οι δυνάμεις του νομού Ηρακλείου ενισχυθήκαν με 8 περιπολικά και 16 αστυνομικούς από το Λασίθι και το Ρέθυμνο και η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα για την παροχή κάθε αναγκαίας συνδρομής και υποστήριξης των κατοίκων, ενώ αν χρειαστεί θα μετακινηθούν δυνάμεις και από τα Χανιά.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τις αναφορές περί κλοπών μετά τον σεισμό στην Κρήτη

Σχετικά με αναφορές σε τηλεοπτικό σταθμό, για περιστατικά κλοπών από οικίες σεισμοπλήκτων της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, ανακοινώνεται ότι, τέτοιου είδους περιστατικά δεν έχουν καταγγελθεί στις αστυνομικές Αρχές, ούτε και έχουν διαπιστωθεί από τις περιπολούσες αστυνομικές δυνάμεις και ως εκ τούτου δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, από την πρώτη στιγμή, έχει λάβει αυξημένα μέτρα τάξης και ασφάλειας στις σεισμόπληκτες περιοχές για την παροχή κάθε αναγκαίας συνδρομής και υποστήριξης των κατοίκων και προς αποτροπή κάθε είδους έκνομων ενεργειών

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εικόνες σοκ στη Θεσσαλονίκη: Επίθεση με καδρόνια και σουγιάδες έξω από ΕΠΑΛ - 2 τραυματίες

Συγκλονιστικό βίντεο: Κατέγραψε τη στιγμή που η θάλασσα «κατάπιε» και σκότωσε τον σύζυγό της

Ξέφυγαν τελείως στο Big Brother: Έχετε πάρει χαμπάρι τι γίνεται στο σπίτι του «Μεγάλου Αδερφού»;