ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Εγκατάλειψη μωρού στο Αρχαιολογικό Μουσείο: Αυτός είναι ο άνδρας που ψάχνει η ΕΛΑΣ

Μουσείο εγκατάλειψη βρέφους
Καρέ από κάμερα ασφαλείας έχει καταγράψει τον άνδρα που πιστεύεται ότι ήταν αυτός που εγκατέλειψε το μωρό στο Αρχαιολογικό Μουσείο το πρωί της Κυριακής
MEGA

Καρέ από κάμερα ασφαλείας έχει καταγράψει τον άνδρα που πιστεύεται ότι ήταν αυτός που εγκατέλειψε το μωρό στο Αρχαιολογικό Μουσείο το πρωί της Κυριακής

Ένας καλοντυμένος άνδρας που έχει καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας φαίνεται να είναι αυτός που αναζητά η ΕΛΑΣ ως τον άτομο που εγκατέλειψε το 1,5 έτους μωρό έξω από το αρχαιολογικό μουσείο στην οδό Πατησίων.

Στο βίντεο φαίνεται ο άνδρας να μεταφέρει το μωρό με το καρότσι που πριν τελικά να το αφήσει κάτω από μια ελιά, εκεί, δηλαδή, όπου το εντόπισε μια γυναίκα και ειδοποίησε τον φύλακα του αρχαιολογικού μουσείου ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε την ΕΛΑΣ.

Όπως μετέδωσε το MEGA οι αστυνομικοί που έχουν εξετάσει το υλικό από τις κάμερες αφαλείας έχουν διαπιστώσει ότι από τις 7:30 το πρωί της Κυριακής μέχρι τις 9:30 οπότε και εντοπίστηκε από την γυναίκα δεν έχει καταγραφεί κανένα άλλο άτομο με μωρό στα χέρια ή σε καρότσι στην περιοχή.

Οι αστυνομικοί πραγματοποιούν έρευνες στο σημείο όπου εγκαταλείφθηκε το μωρό μέσα σε ένα καρότσι. Το δύσκολο κομμάτι της έρευνας είναι η ταυτοποίηση του συγκεκριμένου προσώπου αν και υπάρχει το καρέ από την κάμερα ασφαλείας.

Κατάθεση στους αστυνομικούς θα δώσει η γυναίκα που έτυχε να περνά από το σημείο και ήταν η πρώτη που κατάλαβε ότι το μωρό βρίσκεται μόνο και αβοήθητο. Οι αστυνομικοί έχουν πάρει ήδη κατάθεση από το φύλακα του Μουσείου, τον οποίο ειδοποίησε αρχικά η διερχόμενη γυναίκα, για να διαπιστώσουν εάν αντιλήφθηκε κάποια κίνηση που να συνδέεται με την εγκατάλειψη του μωρού.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή ο αρμόδιος Εισαγγελέας, ο οποίος προς το παρόν έχει δώσει εντολή να φιλοξενηθεί το μωρό στο νοσοκομείο Παίδων. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι το μωρό ζούσε με έναν τουλάχιστον από τους δύο γονείς του, καθώς η κατάστασή του δείχνει ότι κάποιος το φρόντιζε μέχρι τη στιγμή που το εγκατέλειψε.

Εάν δεν τελεσφορήσουν οι έρευνες, τότε μπορεί να γίνει λήψη dna, σε μία προσπάθεια να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια. Το μωρό είναι καλά στην υγεία του και παρακολουθείται όλο το 24ωρο από το προσωπικό του νοσοκομείου.

Υπενθυμίζεται ότι βρέθηκε στις 9.30 πρωί Κυριακής από διερχόμενη γυναίκα, η οποία ειδοποίησε το φύλακα του Αρχαιολογικού Μουσείου επί της Πατησίων. Με τη σειρά του ο φύλακας ειδοποίησε τους αστυνομικούς της ομάδας ΟΠΚΕ που εκτελούσαν υπηρεσία στην περιοχή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: «Παιδιά σκότωσα τη γυναίκα μου» - 49χρονος δολοφόνησε τη 48χρονη σύζυγό του

Εγκατάλειψη μωρού στο Αρχαιολογικό Μουσείο: Αυτός είναι ο άνδρας που ψάχνει η ΕΛΑΣ

Η μετάλλαξη Όμικρον και οι κινήσεις για Χριστούγεννα με «ανοιχτή» τη χώρα