ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Έγκλημα στο Αγρίνιο: Σκότωσε τη μητέρα του οκτώ ημέρες μετά την αποφυλάκισή του

Έγκλημα στο Αγρίνιο: Σκότωσε τη μητέρα του οκτώ ημέρες μετά την αποφυλάκισή του
Σκότωσε τη μητέρα του, τραυμάτισε την γιαγιά του
INTIME

Δεν τις χωράει ο ανθρώπινος νους τις λεπτομέρειες που προκύπτουν από την έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας για τον 35χρονο που δολοφόνησε τη μητέρα του στο Αγρίνιο.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν ότι πρόκειται για ένα ειδεχθές έγκλημα, όμοιο του οποίου δεν θυμούνται να έχει διαπραχθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια στην Αιτωλοακαρνανία.

Όπως εξηγούν αστυνομικές πηγές που ασχολούνται με την υπόθεση, οι Αρχές ενημερώθηκαν από την 81χρονη γιαγιά του δράστη, η οποία κάλεσε λίγα λεπτά μετά τις 6.00 στο «100» φωνάζοντας για βοήθεια. Γρήγορα άντρες της Άμεσης Δράσης έφτασαν στο σπίτι όπου διαπράχθηκε η άγρια δολοφονία.

Ο 35χρονος αντιλήφθηκε γρήγορα τους αστυνομικούς και πρόλαβε να κλειδώσει το σπίτι, σε μία προσπάθεια να μη μπουν μέσα και τον συλλάβουν. Οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. κατάφεραν τελικά να μπουν στο χώρο σπάζοντας την πόρτα και να τον ακινητοποιήσουν. Η συνέχεια ωστόσο ήταν φρικτή. Μπροστά τους βρισκόταν δολοφονημένη η 54χρονη μητέρα του δράστη. Όπως περιγράφουν αρμόδιες πηγές, το σπίτι ήταν γεμάτο με αίματα. Το θύμα ήταν νεκρό σε ένα δωμάτιο, ενώ η γιαγιά του 35χρονου βρισκόταν σε άλλο δωμάτιο σε κατάσταση σοκ και με τραύμα στο πρόσωπο.

Στο σημείο έσπευσε ιατροδικαστής, ο οποίος εκτίμησε ότι το έγκλημα έγινε μεταξύ 22.00 το βράδυ και 2.00 τα ξημερώματα. Αυτό που προκαλεί αίσθηση είναι το παρελθόν του μητροκτόνου. Το 2012 είχε συλληφθεί για ληστεία και το 2013 είχε συλληφθεί για βιασμό, παράνομη κατακράτηση, πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και απειλή.

Η μητέρα του 35χρονου είχε υποβάλει μήνυση το 2015 για ενδοοικογενειακή βία, με αποτέλεσμα τη σύλληψη του γιου της. Το μαρτύριο για εκείνη, ωστόσο, δεν έλαβε τέλος. Και αυτό διότι αναγκάστηκε να υποβάλει ξανά μήνυση για ενδοοικογενειακή βία το 2017, δηλαδή μόλις δύο χρόνια αργότερα, με αποτέλεσμα και πάλι τη σύλληψή του.

Την ίδια χρονιά, το 2017, συνελήφθη με ένταλμα σύλληψης για βιασμό που είχε διαπράξει το 2013. Ο 35χρονος αντιμετώπιζε σοβαρές ψυχικές διαταραχές, ενώ είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική. Μάλιστα, από το 2017 μέχρι το 2021 κρατούνταν στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, από όπου αφέθηκε ελεύθερος μόλις οχτώ ημέρες πριν τη δολοφονία της μητέρας του και συγκεκριμένα στις 22 Νοεμβρίου.

Η έρευνα συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κύμα οργής για το πρόστιμο των 100 ευρώ: «Δεν ταιριάζουν σε δημοκρατία αυτά τα μέτρα»

Νέα μέτρα: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους άνω των 60, αλλιώς πρόστιμο 100 ευρώ τον μήνα

Χαμός στο Twitter με το πρόστιμο των 100 ευρώ: «Έχουμε αρχίσει να ντρεπόμαστε και οι εμβολιασμένοι»