ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Μία «παρεξήγηση» έφερε τη σύλληψη του κροίσου Μπένι Στέινμετζ στην Αθήνα

Μία «παρεξήγηση» έφερε τη σύλληψη του κροίσου Μπένι Στέινμετζ στην Αθήνα
Ο Μπένι Στάινμετς
YouTube/TalkingWiKi

Ο Ισραηλινός κροίσος, Μπένι Στέινμετζ, δεν είναι μία τυχαία περίπτωση επιχειρηματία. Η περιουσία του αγγίζει τα 4,1 δισ. δολάρια, με τις δραστηριότητές τους να επικεντρώνονται στην εμπορία διαμαντιών και στο real estate.

Στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για διαφθορά και πλαστογραφία, με τον ίδιο να αρνείται κατηγορηματικά όλα όσα του προσάπτουν. Μάλιστα, κατά το παρελθόν έχει επιχειρήσει να κάνει… μπίζνες και στη χώρα μας. Ο Μπένι Στέινμετζ έχει αδυναμία στην Ελλάδα.

Η οικονομική του επιφάνεια του επιτρέπει να μετακινείται αποκλειστικά με ιδιωτικές πτήσεις. Με μία τέτοια έφτασε στην Αθήνα στις 24 Νοεμβρίου, όταν και προσγειώθηκε στον ειδικό χώρο για vip του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας ένιωθε ασφάλεια, καθώς γνώριζε ότι το σε βάρος του ένταλμα σύλληψης από την Ιντερπόλ δεν ήταν πια σε ισχύ για τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. Και αυτό διότι κρίθηκε ότι οι αναφορές των ρουμανικών Αρχών πάνω στις οποίες βασίστηκε το ένταλμα δεν επαρκούσαν.

Οι βάσεις δεδομένων, ωστόσο, φαίνεται ότι είχαν ακόμα καταχωρημένη την ερυθρά αγγελία, με αποτέλεσμα οι Έλληνες αστυνομικοί να τον σταματήσουν στο αεροδρόμιο και να τον κρατήσουν, έως ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ακολουθήθηκε κανονικά η διαδικασία της σύλληψης και ο Ισραηλινός επιχειρηματίας οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Εφετών. Στη συνέχεια, αφέθηκε ελεύθερος.

Ο δικηγόρος του δήλωσε στην ισραηλινή εφημερίδα Globes: «Επιβεβαιώνω ότι ο κύριος Στεινμετζ συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Αθήνας λόγω αποτυχίας στην εφαρμογή ακύρωσης του εντάλματος σύλληψης. Χειριζόμαστε την υπόθεση και πιστεύουμε ότι ο κύριος Στεινμέτζ θα επιστρέψει γρήγορα στο σπίτι και την εργασία του».

Αν και η υπόθεση καλύπτεται από μυστήριο, όλα δείχνουν ότι ο Μπένι Στεινμετζ δεν έχει φύγει από τη χώρα μας και να παραμένει στην Αθήνα. Πιθανότατα διαμένει σε κάποιο πολυτελές ξενοδοχείο, περιμένοντας να «λυθεί η παρεξήγηση» και να επιστρέψει στην πατρίδα του, το Ισραήλ.

Ο 65χρονος κροίσος δεν ήταν η πρώτη φορά που συνελήφθη σε αεροδρόμιο. Το ίδιο είχε συμβεί το 2016 όταν του είχαν περάσει χειροπέδες σε αεροδρόμιο της πατρίδας του. Τότε ο επιχειρηματίας βρισκόταν αντιμέτωπος με κατηγορίες που αφορούν σε υπόθεση χρηματισμού με επίκεντρο ενδιαφέροντος επένδυση σε ορυχείο. Σε αυτή την υπόθεση, όπως και σε πολλές άλλες, ο 65χρονος υποστήριξε ότι όλα έγιναν νόμιμα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μία «παρεξήγηση» έφερε τη σύλληψη του κροίσου Μπένι Στέινμετζ στην Αθήνα

Απογραφή 2021: Τι θα κερδίσουν όσοι αυτοαπογραφούν - Πώς θα μπείτε στην κλήρωση

Στους τρεις μήνες το πιστοποιητικό νόσησης - Εξετάζονται αλλαγές για το πιστοποιητικό εμβολιασμού