ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Έρευνα της ΕΛΑΣ μετά τις καταγγελίες για περιπολικά-«φαντάσματα» και «αλχημείες» στη δυτική Αττική

Έρευνα της ΕΛΑΣ μετά τις καταγγελίες για περιπολικά-«φαντάσματα» και «αλχημείες» στη δυτική Αττική
Οι καταγγελίες των συνδικαλιστών για την κατάσταση στη δυτική Αττική έχουν θορυβήσει τη φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛΑΣ
INTIME

Οι καταγγελίες των συνδικαλιστών για την κατάσταση στη δυτική Αττική έχουν θορυβήσει τη φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛΑΣ

 

Εσωτερική έρευνα διατάχθηκε στην ΕΛΑΣ, ύστερα από τις καταγγελίες για περιπολικά-«φαντάσματα» και εικονικές περιπολίες στην δυτική Αττική.

Υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σημειώνουν στο Newsbomb.gr ότι οι καταγγελίες έχουν προκαλέσει έντονο προβληματισμό και ήδη έχουν δοθεί εντολές να διερευνηθούν σε βάθος. Και αυτό διότι την ώρα που ο Τάκης Θεοδωρικάκος έχει ανακοινώσει την προσπάθεια της νέας πολιτικής ηγεσίας για ένταση της αστυνόμευσης (ιδιαίτερα κατά τις νυχτερινές ώρες), συνδικαλιστές αστυνομικοί αποκαλύπτουν ότι η λειψανδρία οδηγεί ακόμα και σε εικονικές περιπολίες. Και όλα αυτά λίγο μετά τη δημοσίευση των βίντεο με τους ενόπλους να προχωρούν σε καταιγισμό πυρών στο Ζεφύρι.

Αναλυτικότερα, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής κατήγγειλε ότι οι αστυνομικοί που εκτελούν κατά τις νυχτερινές ώρες (από τις 22.00 έως τις 6.00) καθήκοντα αξιωματικού υπηρεσίας ή σκοπού Αστυνομικού Τμήματος εμφανίζονται ταυτόχρονα να συμμετέχουν σε περιπολίες στη δυτική Αττική. Αυτό που μοιάζει απίστευτο φαίνεται ότι αποτελεί πραγματικότητα, όπως λένε αστυνομικές πηγές με γνώση των θεμάτων της δυτικής Αττικής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία, οι αστυνομικοί που εκτελούν υπηρεσία στο Τμήμα (είτε ως αξιωματικοί υπηρεσίας είτε ως σκοποί) δηλώνονται στα σχετικά έγγραφα ως μετέχοντες στις περιπολίες της βάρδιάς τους, με αποτέλεσμα στα σχετικά έγγραφα που παραδίδονται στο αρχηγείο να φαίνονται περισσότερες περιπολίες στη δυτική Αττική από αυτές που πραγματικά υπάρχουν.

Η εσωτερική έρευνα που έχει διαταχθεί θα δείξει εάν πραγματικά συνέβησαν τέτοια «μαγειρέματα» και ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για τις «αλχημείες».

Η καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής για τις περιπολίες-φαντάσματα

«Τα τεράστια προβλήματα με την αυξημένη εγκληματικότητα στην Δυτική Αττική είναι σε όλους γνωστά. Όπως και η ελλιπής αστυνόμευση η οποία είναι απότοκος της τεράστιας έλλειψης προσωπικού στις υπηρεσίες της περιοχής είναι επίσης γνωστή σε όλους, πλην όμως ποτέ δεν πιστεύαμε ότι θα γίνουμε μάρτυρες τέτοιων εξωφρενικών καταστάσεων και εξηγούμαστε:

Περιπολικά φαντάσματα (ανύπαρκτα), φαίνεται να περιπολούν κατά τις βραδινές ώρες -22:00-06:00- σε περιοχές της Δυτικής Αττικής με το πλήρωμα τους να αποτελείται από τον βραδινό αξιωματικό υπηρεσίας του οικείου Α.Τ. και τον σκοπό καταστήματος, όπως αυτό αναγράφεται σε καταστάσεις υπηρεσίας κάποιων υπηρεσιών. Επίσης, δίνεται προφορική εντολή στον βραδινό αξιωματικό υπηρεσίας όπως αυτός με την σειρά του δώσει ανάληψη υπηρεσίας εποχούμενης περιπολίας (ανύπαρκτη) στο κέντρο επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης, προκειμένου να μην αποτυπώνεται η πρωτοφανής αυτή απάτη σε καταστάσεις της υπηρεσίας. Δηλαδή εάν αυτό το ειδικό όχημα όπως αναφέρεται, κληθεί να εκτελέσει περιπολία τότε θα πρέπει ένα από τα δυο να συμβεί:

Α) Κλειδωμένα αστυνομικά τμήματα και περιπολία ή

Β) Ανοιχτά αστυνομικά τμήματα και ανύπαρκτη περιπολία.

Ανήκουστα πράγματα δηλαδή.

Η ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ σε όλο της το μεγαλείο.

Τι επιτυγχάνει όμως έτσι ο εμπνευστής αυτής της πρωτοφανούς εξαπάτησης:

Δείχνει πρώτον ότι η περιοχή της Δυτικής Αττικής κατά τις βραδινές ώρες έχει εποχούμενες περιπολίες άρα και αστυνομεύεται (ποιος άραγε θα εξακριβώσει το αντίθετο;) και δεύτερον επιδεικνύει μια ορθολογική κατανομή του αστυνομικού προσωπικού η οποία όμως είναι ανύπαρκτη.

Κάποιοι συνειδητά εξαπατούν την κοινωνία, χλευάζουν τους αστυνομικούς και αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο και τι συμφέροντα κρύβονται πίσω από αυτές τις πράξεις…

Τα ερωτήματα που προκύπτουν από τα παραπάνω είναι αμείλικτα.

Πρώτον γνωρίζει η φυσική ηγεσία για τα περιπολικά φαντάσματα στην Δυτική Αττική; Αν ναι υπάρχει μείζον ζήτημα. Αν όχι επίσης υπάρχει ζήτημα.

Και δεύτερον τι προτίθεται να πράξει για αυτή την πρωτοφανή απάτη;

Όλα τα ανωτέρω δυστυχώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα ότι στην Δυτική Αττική κάποιοι προτιμούν να ηχούν τα όπλα, παρά η νομιμότητα, και αυτοί δεν είμαστε ούτε εμείς, ούτε οι αστυνομικοί της περιοχής που μάχονται καθημερινά, ούτε βεβαίως και οι πολίτες».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό Newsbomb.gr: Δύο δωρεάν self test για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς

«Η Φάρμα»: Η μεγάλη επιστροφή που προκάλεσε έκπληξη στου παίχτες

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Γιατί κινδυνεύει με σύλληψη – Η αντίδραση της πρώην του για τη νέα έρευνα

Χαμός στην Πάτρα: Άνοιξε η διαθήκη 90χρονης και δεν άφησε τίποτα στους συγγενείς της