ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Πώς πέρασε το πρώτο βράδυ στη κρατητήριο - Τι ψάχνει η Αστυνομία

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Πώς πέρασε το πρώτο βράδυ στη κρατητήριο - Τι ψάχνει η Αστυνομία
Ενώπιο του Εισαγγελέα σήμερα ο Στάθης Παναγιωτόπουλος
Screen

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλους παραδόθηκε την Τετάρτη στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και πέρασε τη νύχτα στο κρατητήριο.

Το πρώτο του βράδυ στο κρατητήριο, πέρασε ο Στάθης Παναγιωτόπουλους, όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες ο πρώην παρουσιαστής, ήταν αρκετά σιωπηλός και ανήσυχος για την τροπή που έχει πάρει η υπόθεσή του. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και ισχυρίζεται ότι δεν έχει αναρτήσει ποτέ βίντεο, τα είχε στο παρελθόν αλλά δεν τα έχει πια στην κατοχή του.

Χθες νωρίς το απόγευμα, συνοδεία του δικηγόρου του, παραδόθηκε στην αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης, με την αυτόφωρη διαδικασία να έχει ενεργοποιηθεί ήδη σε βάρος του μετά από νέα μήνυση που κατέθεσε μια ακόμη νεαρή γυναίκα.

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. τα ηλεκτρονικά του ίχνη

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διερεύνηση των καταγγελιών σε βάρος του Στάθη Παναγιωτόπουλου, ο οποίος παραδόθηκε στα γραφεία της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και θα οδηγηθεί σήμερα Πέμπτη στον Εισαγγελέα.

Η έρευνα δεν θα περιοριστεί στη μόνιμη κατοικία του παρουσιαστή στους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης αλλά θα επεκταθεί στο σπίτι του στην Αλόννησο αλλά και στους επαγγελματικούς του χώρους στη Θεσσαλονίκη.

Οι αστυνομικοί θα «ξεσκονίσουν» τους ηλεκτρονικούς του υπολογιστές και τα κινητά του τηλέφωνα, όπως και όλες τις ψηφιακές συσκευές του. Η εξέταση των πειστηρίων θα γίνει από τους επιστήμονες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομίας, οι οποίοι μπορούν ακόμα και να ανακτήσουν δεδομένα που έχουν διαγραφεί.

Σημειώνεται, πάντως, ότι ο Στάθης Παναγιωτόπουλος είχε όλο το χρόνο να εξαφανίσει υλικό ή συσκευές που θα μπορούσαν να τον «κάψουν», χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι το έκανε. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν ήδη στην κατοχή τους λινκ, τα οποία τους παραδόθηκαν από τη γυναίκα που υπέβαλε το βράδυ της Τρίτης μήνυση σε βάρος του Παναγιωτόπουλου στη Θεσσαλονίκη. Τα λινκ αυτά αντιστοιχούν σε ιστοσελίδες, στις οποίες είχαν αναρτηθεί τα επίμαχα βίντεο.

Αστυνομικές πηγές σημειώνουν στο Newsbomb.gr ότι η έρευνα θα κινηθεί προς δύο κατευθύνσεις. Αρχικά θα γίνει έρευνα για τον εντοπισμό παράνομου βιντεοληπτικού και φωτογραφικού υλικού στις ηλεκτρονικές συσκευές του παρουσιαστή. Δηλαδή, εικόνες σεξουαλικού περιεχομένου που μπορεί να ελήφθησαν χωρίς τη συγκατάθεση των γυναικών. Αντίστοιχη έρευνα θα γίνει στο διαδίκτυο για τον εντοπισμό σελίδων και προφίλ που μπορεί να έχουν αναρτημένα βίντεο ή φωτογραφίες που ελήφθησαν από τον Στάθη Παναγιωτόπουλο.

Δευτερευόντως, θα ερευνηθεί η ηλικία των γυναικών που βιντεοσκοπήθηκαν ή φωτογραφήθηκαν, καθώς εάν πρόκειται για ανήλικες τότε τα αδικήματα αλλάζουν και γίνονται πολύ πιο σοβαρά. Δεν θα εξεταστεί δηλαδή, όπως λένε αστυνομικές πηγές, μόνο το πότε γυρίστηκαν τα βίντεο αλλά και ποια ήταν τότε η ηλικία των γυναικών.

Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς φαίνεται ότι γυναίκες που είχαν βιντεοσκοπηθεί πριν από πολλά χρόνια αποφασίζουν τώρα να τον καταγγείλουν. Ο ίδιος ο παρουσιαστής, πάντως, φαίνεται πως υποστηρίζει ότι δεν έχει στην κατοχή του τα βίντεο για τα οποία κατηγορείται.

Πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν ότι «η συγκεκριμένη υπόθεση είναι σύνθετη, καθώς όταν ανεβαίνει ένα βίντεο στο διαδίκτυο από ένα προφίλ τότε συνήθως διασκορπίζεται σε δεύτερο χρόνο σε πολλά και διαφορετικά site, με αποτέλεσμα η έρευνα να δυσκολεύει σημαντικά. Ωστόσο, τα ηλεκτρονικά ίχνη του χρήστη που ανέβασε πρώτος, άρα είχε στην κατοχή του, τα βίντεο δεν σβήνεται και είναι ανιχνεύσιμη».

Κατά την παράδοσή του στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης ο Στάθης Παναγιωτόπουλος εμφανίστηκε μετανιωμένος. Πηγές από τη Θεσσαλονίκη σημειώνουν ότι βρισκόταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Το βράδυ το πέρασε στα κρατητήρια, ενώ σήμερα Πέμπτη θα οδηγηθεί συνοδεία αστυνομικών στον Εισαγγελέα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αυτά είναι τα έξι νέα μέτρα για τη μετάλλαξη Όμικρον - Στις 11:30 οι ανακοινώσεις από την κυβέρνηση

Σάκης Τανιμανίδης: Τα νεότερα για την υγεία του - Η ανάρτηση μετά την εισαγωγή στο νοσοκομείο

Νέα μέτρα-Μάσκα KN95: Ποια είναι η διάρκεια ζωής της και πόσο προστατεύει από τον κορονοϊό