ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Σκληροί κακοποιοί με ρούχα της ΕΛ.ΑΣ. - Καλάσνικοφ και «λαστιχένια χέρια»

Σκληροί κακοποιοί με ρούχα της ΕΛ.ΑΣ. - Καλάσνικοφ και «λαστιχένια χέρια»
Εξάρθρωση οργάνωσης για διακεκριμένες κλοπές
astynomia.gr

 ΕΛ.ΑΣ: Αίσθηση προκαλεί ο βαρύς οπλισμός, οι επαγγελματικές περούκες και τα αστυνομικά ρούχα που βρέθηκαν στην κατοχή σκληρής συμμορίας που διέπραττε κλοπές.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάστηκαν μία κλοπή αυτοκινήτου, μία κλοπή μοτοσυκλέτας και μία απόπειρα ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας στην περιοχή της Μαγνησίας. Η έρευνα, ωστόσο, συνεχίζεται, όπως λένε αστυνομικές πηγές, για την ταυτοποίηση και άλλων εγκληματικών πράξεων (εάν βέβαια υπάρχουν).

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε τέσσερις Έλληνες ( εκ των οποίων δύο γεννημένοι στο Καζακστάν) και κατάσχεσαν σε κλειστό χώρο στάθμευσης στο Μενίδι (που χρησιμοποιούσε η οργάνωση ως χώρο φύλαξης) δύο πολεμικά τυφέκια Kalashnikov , ένα υποπολυβόλο, δύο πιστόλια, περίστροφο, πλήθος φυσιγγίων, μάσκες, αστυνομικός ρουχισμός, «λαστιχένια χέρια» και κλεμμένο αυτοκίνητο μεγάλης ιπποδύναμης.

Και οι τέσσερις συλληφθέντες είναι σεσημασμένοι για μία σειρά από αδικήματα, ενώ ο ένας εξ αυτών, ηλικίας 26 ετών, είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή σε συμμορία που ανατίναζε ΑΤΜ και εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια το περασμένο καλοκαίρι.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αεροβόλα, φυσίγγια, μαχαίρια, χρηματικά ποσά, κινητά τηλέφωνα, εξαρτήματα αυτοκινήτων και 4 οχήματα μελών της οργάνωσης

Η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για το «ξήλωμα» της συμμορίας έλαβε χώρα το πρωί της 14ης Ιανουαρίου 2022 στο Μενίδι και στα Άνω Λιόσια. Αυτό που προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στις Αρχές είναι ότι οι συλληφθέντες είχαν στην κατοχή τους αστυνομικό ρουχισμό. Οι αστυνομικοί εκφράζουν φόβους ότι ίσως ετοίμαζαν κάποια καλά οργανωμένη ληστεία ή άλλη εγκληματική ενέργεια, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες κλοπές, ληστεία, πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση που προέβαινε σε διακεκριμένες κλοπές και διέθεταν στην κατοχή τους βαρύ πολεμικό οπλισμό.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε, σε προγενέστερο χρόνο, σε κλειστό χώρο στάθμευσης στο Μενίδι, που χρησιμοποιούσε η οργάνωση ως χώρο φύλαξης και είχε ενοικιάσει χρησιμοποιώντας πλαστά στοιχεία ταυτότητας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν όπλα και εξοπλισμός.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες, για την πλήρη εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας, συνεχίζονται.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αργυρούπολη: Παραδόθηκε ο 46χρονος που ξυλοκόπησε βάναυσα τη σύντροφό του

Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Τσαούσης

Survivor – Αποκάλυψη: Η χυδαία φράση που είπε ο Βαλάντης στην Ευρυδίκη και «κόπηκε» στο μοντάζ (vid)

Ηλεκτρικές συσκευές: Ποιοι και πόσα θα πάρουν επιδότηση για την απόσυρση

Αρνιακός στο Newsbomb.gr: Ραγδαία επιδείνωση καιρού σε όλη τη χώρα - Πιθανά τα χιόνια στην Αττική