ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Πατήσια: Έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη οδηγού ταξί που πυροβόλησε μουσουλμάνο

Πατήσια: Έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη οδηγού ταξί που πυροβόλησε μουσουλμάνο
Στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε τον τραυματία στο νοσοκομείο Γεννηματάς

«Γ... τους μουσουλμάνους» φέρεται να φώναξε ο δράστης

Έρευνα ξεκίνησε από την Αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του οδηγού ταξί που φέρεται να πυροβόλησε με ρατσιστικά κίνητρα 26χρονο Πακιστανό στα Πατήσια.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν στο Newsbomb.gr ότι το σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε στις 10.00 το πρωί της Δευτέρας στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου 113, όπου ένας 28χρονος Πακιστανός δέχτηκε πυρά από απόσταση περίπου τριών μέτρων. Η σφαίρα «έγλυψε» το κεφάλι του θύματος, που έζησε από θαύμα έχοντας μόνο έναν ελαφρύ τραυματισμό.

Στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε τον τραυματία στο νοσοκομείο Γεννηματάς. Από την έρευνα προέκυψε ότι ο δράστης επέβαινε σε ταξί μάρκας Mercedes, με την Αστυνομία να έχει επικεντρώσει την έρευνά της σε κάμερες ασφαλείας που μπορεί να έχουν καταγράψει τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματός του.

Το θύμα ονομάζεται Αλί Ριάζ, ενώ οι Αρχές εκτιμούν ότι το κίνητρο του δράστη -που πυροβόλησε περίπου τρεις φορές- ήταν ρατσιστικό. Και αυτό γιατί πριν ανοίξει πυρ φέρεται να φώναξε προς το θύμα: «Γ… τους μουσουλμάνους».

Την ώρα εκείνη ο 28χρονος επέστρεφε στο σπίτι του μαζί με τέσσερις φίλους από τη μουσουλμανική γιορτή Είντ Ουλ Φιτρ που γίνεται την πρώτη μέρα από τη λήξη του ραμαζανιού.

Ο δράστης τους εντόπισε διότι φορούσαν όλοι παραδοσιακά ρούχα της χώρας τους, σαλβάρια και πουκαμίσες.

Η σφαίρα βρήκε τον 28χρονο ελάχιστα εκατοστά από το μάτι, στο κεφάλι και τον τραυμάτισε.

Ο ίδιος θυμάται το ταξί να κόβει ταχύτητα, να πλησιάζει, να ανοίγει το παράθυρο του και να βγάζει το χέρι με το όπλο. Πρόλαβε να του φωνάξει: “Τι κάνεις;” . Οι μετανάστες βρήκαν επίσης μία σφαίρα στο πεζοδρόμιο την οποία παρέδωσαν στην Αστυνομία. Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας ύστερα από ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ.

Διαβάστε επίσης:

Πατήσια: Καταγγελία για πυροβολισμούς με στόχο μετανάστες – Ένας τραυματίας