ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Η ανατριχιαστική ανάρτηση του 37χρονου με την καραμπίνα - «Έρχομαι οπλισμένος στη Βουλή»

Ο 37χρονος που σκόρπισε τον τρόμο έξω από τη Βουλή
Ο 37χρονος που σκόρπισε τον τρόμο έξω από τη Βουλή

Η αδιανόητη ανάρτηση του 37χρονου λίγο πριν πάει έξω από τη Βουλή

Ο άνδρας που εμφανίστηκε τα ξημερώματα με μία καραμπίνα στα χέρια στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, είχε προειδοποιήσει μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram για την κίνησή του αυτή.

Συγκεκριμένα, ο 37χρονος, ο οποίος αναμένεται να μεταφερθεί στο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση, είχε γράψει μεταξύ άλλων:

Πραξικόπημα στην βουλή βασιλιάς Μίνωας δικαστής της Αβύσσου. Πεζοναύτης Β*** Σ***. Μόνος μου. Έρχομαι οπλισμενος στην βουλή. Πολιτικοί, εφοπλιστές, τραπεζίτες, εισαγγελεις, δημοσιογράφοι, παρουσιαστές, ηθοποιοί, τραγουδιστές, μοντέλα, άτομα της τηλεόρασης είστε νεκροί όλοι από αυτοκτονία.

Μόλις πεθανω θα γίνει σεισμός αρμαγεδων. Θα επιστρέψω σε 3 μέρες Θεός της φωτιάς και θα αυτοκτονησετε όλοι. Θα σας κόβω τα κεφαλια έναν έναν και θα σας κάψω ζωντανούς, άνδρες και γυναίκες δεν έχει χάρισμα σε κανέναν. Καλώ πανελλαδική επανάσταση. Λιθοβολισμός σε όσους αναφέρω μέχρι θανάτου. Διαταγή Βασιλέας Μίνωας. Κουμμουνιστες, αναρχικοι, ρομα, εθνικιστές, πολίτες, αστυνομικοί, στρατιωτικοί, απαγορευω την εξοδο τους απο την χώρα. Αποκεφαλισμό, λιθοβολισμό δημόσιο μπροστά σε κάμερες.

Ο 37χρονος σε κατάσταση αμόκ, οπλισμένος, εμφανίστηκε τα ξημερώματα στο Σύνταγμα και κατευθύνθηκε προς το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ο οποίος συνελήφθη έπειτα από αστυνομική επιχείρηση. Ειδικότερα, λίγο μετά τις 3, βρέθηκε σε έξαλλη κατάσταση μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, κρατώντας μια καραμπίνα. Ο άνδρας φώναζε και έβριζε ενώ κρατούσε και ένα πανό που έγραφε «Βασιλιάς Μίνωας πραξικόπημα».

H καραμπίνα με την οποία πήγε στη Βουλή

Ο 37χρονος αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα και έτσι ο Εισαγγελέας διέταξε την εξέτασή του από ψυχιάτρους. Οι διαπραγματευτές της ΕΛ.ΑΣ. που έφτασαν πρώτοι στο Σύνταγμα χρησιμοποίησαν ειδικές τεχνικές, προκειμένου να τον πείσουν να αφήσει κάτω την καραμπίνα και να παραδοθεί, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Συνολικά οι διαπραγματεύσεις διήρκεσαν 1,5 ώρα. Οι διαπραγματευτές ήθελαν να είναι σίγουροι ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά, όπως και έγινε.

1.jpg
Το πανό που κρατούσε ο 37χρονος

Ο 37χρονος οδηγήθηκε στην Κρατική Ασφάλεια στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ωστόσο όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία μαζί του λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκεται. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο λόγος του δεν είχε λογική σύνδεση και ειρμό, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτό να προσδιοριστεί το κίνητρο της πράξης του. Μεταξύ άλλων φέρεται να ανέφερε ότι «είμαι άγγελος του Θεού» και άλλες φράσεις που δεν οδηγούν σε κάποιο συμπέρασμα. Ο 37χρονος έχει συγγενείς, οι οποίοι αναμένεται να ειδοποιηθούν από τις Αρχές.

Σχετικές ειδήσεις