ΕΛΛΑΔΑ

Πλατεία Συντάγματος: Πανό που έγραφε «Βασιλιάς Μίνωας πραξικόπημα» είχε ο ένοπλος που συνελήφθη

Πλατεία Συντάγματος: Πανό που έγραφε «Βασιλιάς Μίνωας πραξικόπημα» είχε ο ένοπλος που συνελήφθη
Πλατεία Συντάγματος: Ο αγνώστων στοιχείων ένοπλος άνδρας κρατούσε καραμπίνα
MEGA

Πλατεία Συντάγματος: Ο αγνώστων στοιχείων ένοπλος άνδρας κρατούσε καραμπίνα - Πώς τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί

Συναγερμός σήμανε στην ΕΛΑΣ στις 2:55 το πρωί της Τρίτης, όταν ένας ημίγυμνος άνδρας σε εμφανώς έξαλλη κατάσταση εμφανίστηκε κρατώντας καραμπίνα μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην πλατεία Συντάγματος, ουρλιάζοντας και λέγοντας ακατάληπτα πράγματα.

Σύμφωνα με το MEGA ο άνδρας είχε μαζί του και ένα πανό στο οποίο έγραφε τη φράση «Βασιλιάς Μίνωας πραξικόπημα».

Όπως ήταν αναμενόμενο η πλατεία Συντάγματος γέμισε περιπολικά και μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ με του αστυνομικούς να κλείνουν όλους τους γύρω δρόμους και τους Εύζωνες να απομακρύνονται για λόγους ασφαλείας.

Όταν ο άνδρας με την καραμπίνα είδε τους αστυνομικούς έτρεξε προς το πάρκινγκ της Βουλής, με τους άνδρες της ΕΛΑΣ οι οποίοι φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα, κράνη και κρατούσαν ασπίδες να τον ακολουθούν.

Από το Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ δόθηκαν οδηγίες στους αστυνομικούς να είναι προσεκτικοί στους χειρισμούς τους, να μην κάνουν τίποτα που θα θέσει σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητά τους και να αναμένουν τους διαπραγματευτές.

Τελικά μετά από περίπου 90 λεπτά ο άνδρας ο οποίος εκτόξευε ύβρεις και απειλές κατά βουλευτών συνελήφθη καθώς δύο ομάδες των ΕΚΑΜ που τον περικύκλωσαν, κατάφεραν να τον αφοπλίσουν, να τον συλλάβουν και στη συνέχεια να τον οδηγήσουν στη ΓΑΔΑ.

Μετά τις 5:00 το πρωί της Τρίτης ο συναγερμός για τον ένοπλο στην πλατεία Συντάγματος έλαβε τέλος καθώς δόθηκαν στην κυκλοφορία οι δρόμοι ενώ επέστρεψαν και οι Εύζωνες στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Σχετικές ειδήσεις