ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Δολοφονία στον Γέρακα: Για 4χλμ. ακολουθούσαν το θύμα τους οι εκτελεστές

Δολοφονία στον Γέρακα
Στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στην εξιχνίαση της δολοφονίας στον Γέρακα αναζητούν οι αστυνομικοί

Στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στην εξιχνίαση της δολοφονίας στον Γέρακα αναζητούν οι αστυνομικοί

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τόσο των εκτελεστών του 38χρονου επιχειρηματία στον χώρο των υγρών καυσίμων στο Γέρακα όσο και αυτών που έδωσαν την εντολή για τον θάνατό του με τους αστυνομικούς σε πρώτη φάση να κάνουν μια προσπάθεια να συγκεντρώσουν στοιχεία από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή της εκτέλεσης, στη λεωφόρο Μαραθώνος.

Η εικόνα που έχουν σχηματίσει οι αστυνομικοί κάνει λόγο για τουλάχιστον μια μοτοσικλέτα υποστήριξης των εκτελεστών η οποία προπορευόταν του λευκού βαν στο οποίο επέβαιναν οι δύο άνδρες με τα καλάσνικοφ που «γάζωσαν» τον 38χρονο.

Οι ίδιες πληροφορίες μιλούν για μια ομάδα που ανέλαβε την εκτέλεση του 38χρονου με μια μαρτυρία να μιλάει για δύο μηχανές με τέσσερις επιβάτες που έφυγαν από το σημείο όπου βρέθηκε καμένο το λευκό βαν που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία στον Γέρακα.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι εκτελεστές ακολουθούσαν για τουλάχιστον 4χλμ. το θύμα τους στη λεωφόρο Μαραθώνος. Ενδεικτικό του τρόπου με τον οποίο έδρασαν οι εκτελεστές το γεγονός ότι από το σημείο της δολοφονίας έχουν περισυλλεγεί 40 κάλυκες δείγμα της αποφασιστικότητας των δραστών.

Αυτό που εξετάζουν οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την εξιχνίαση της υπόθεσης είναι οι ομοιότητες της εκτέλεσης του 38χρονου τόσο με αυτή του Ντίμη Κορφιάτη στην Ζάκυνθο όσο και του Γιάννη Σκαφτούρου στα Σκούρτα Βοιωτίας.

Όσον αφορά τα κίνητρα της δολοφονίας η πρώτη εκτίμηση των αστυνομικών είναι ότι πρόκειται για μια δολοφονία που σχετίζεται με τις προσωπικές διαφορές στο πλαίσιο του λαθρεμπορίου που πραγματοποιεί η «μαφία των καυσίμων».

Εντωμεταξύ τη σκληρή τιμωρία των δολοφόνων του γιου του, ζητά ο πατέρας του 38χρονου επιχειρηματία, ο οποίος εκτελέστηκε έξω από βενζινάδικο ιδιοκτησίας του στο Γέρακα το πρωί του Σαββάτου (18/6).

«Οι επιχειρηματίες βάλλονται από ανθρώπους της νύχτας και της παραβατικότητας. Περιμένουμε από τη Δικαιοσύνη και την Αστυνομία να κάνουν τη δουλειά τους. Οι ένοχοι για τη δολοφονία του Γιώργου να συλληφθούν και να τιμωρηθούν σκληρά», είπε στον Alpha.

Σχετικές ειδήσεις