ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Αρπαγή βρέφους στο Αιγάλεω: Οι δράστες ήθελαν να πουλήσουν το παιδί για 50.000 ευρώ

Αρπαγή βρέφους στο Αιγάλεω: Οι δράστες ήθελαν να πουλήσουν το παιδί για 50.000 ευρώ
Νέα στοιχεία για την αρπαγή βρέφους στο Αιγάλεω
GLOMEX

Θρίλερ με την αρπαγή βρέφους στο Αιγάλεω. Τι είπαν οι δράστες στις Αρχές

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με την αρπαγή βρέφους στο Αιγάλεω. Όλα ξεκίνησαν στο Αιγάλεω, όταν αστυνομικοί της δημοτικής αστυνομίας εντόπισαν δύο άνδρες που κρατούσαν ένα βρέφος 8 μηνών, να κινούνται κοντά στον σταθμό του Μετρό «Αγία Μαρίνα».

Η γυναίκα αστυνομικός είπε χαρακτηριστικά στο Star: «Δεν υπήρχε δεύτερη σκέψη από το να το πάρω στην αγκαλιά και να το προστατεύσω, να το ταΐσω, να του δώσω το νερό, να το αλλάξω». Στη συνέχεια ανέφερε πως κατάφεραν να αποτρέψουν την αγοραπωλησία του μικρού παιδιού: «Όταν αρχίσαμε τις διερευνητικές ερωτήσεις, άκουσα τον έναν να λέει στον άλλον: “Στο είπα θα μπλέξουμε! ‘Ήταν το αστυνομικό δαιμόνιο, τι να πω και βλέπουμε μία υπόθεση να εξελίσσεται ακόμα και δεν ξέρουμε πού θα καταλήξει και αν θα βγει κάτι πιο μεγάλο»

Το χρονικό της αρπαγής

Σύμφωνα με όσα είπε η δημοτική αστυνομικός, οι δύο δράστες έφτασαν στο διαμέρισμα της 31χρονης μητέρας με καταγωγή από την Αλβανία. Ιδιοκτήτης του καταστήματος που είδε με τα ίδια του τα μάτια την αρπαγή του βρέφους είπε ότι ο ένας δράστης κατέβηκε με ένα ταξί ενώ ο δεύτερος, που φορούσε μια μπλε μπλούζα τον περίμενε. Την περιέργεια του κίνησαν τα χαρακτηριστικά του ενός, ο οποίος ήταν αρκετά αδύνατος και μαζεμένος με «άσχημο πρόσωπο» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Στη συνέχεια έφτασαν στον σταθμό του Μετρό «Αγιά Μαρίνα» όπου εκεί θα συναντούσαν μια γυναίκα, η οποία προσπάθησε να τραπεί σε φυγή μόλις αντίκρισε τους αστυνομικούς. Η αστυνομικός επισήμανε ότι κρατούσε η δράστης το βρέφος περίεργα με τα ποδαράκια πάνω και το κεφάλι κάτω μες στον ήλιο.

Ωστόσο οι δράστες ισχυρίστηκαν στις Αρχές ότι: «Πήραμε το παιδί από τη μητέρα του, με σκοπό να το πουλήσουμε για 50.000 ευρώ» ενώ στη συνέχεια φαίνεται να άλλαξαν γνώμη και να ισχυρίστηκαν ότι απλά ήθελαν να το βγάλουν βόλτα και όχι να το πουλήσουν.

Η μητέρα του βρέφους, με την οποία λόγω καταγωγής υπήρξε δυσκολία συνεννόησης, έφτασε στο αστυνομικό τμήμα για κατάθεση. Μάλιστα φαίνεται να είπε στις Αρχές: «Δεν το έδωσα εγώ. Το πήρανε μόνοι τους. Και οι δύο είναι φίλοι μου και ήταν σπίτι μου όταν μπήκα να κάνω μπάνιο. Όταν βγήκα από το μπάνιο νόμιζα ότι το μωρό κοιμόταν. Με πήρε τηλέφωνο από την αστυνομία ο ένας κατηγορούμενος και μου είπε να πάω στο Τμήμα».

Η μητέρα του μικρού παιδιού ανέφερε στις Αρχές ότι έχει ακόμα τέσσερα παιδιά που ζουν με τον πατέρα του στον Βόλο. Οι δράστες μάλιστα κατηγόρησαν την ίδια ότι τους έδωσε το παιδί.

Αύριο το πρωί της Παρασκευής 12 Αυγούστου, οι δύο απαγωγείς ηλικίας 30 και 33 ετών, θα οδηγηθούν στον ανακριτή.

Έρευνα των αστυνομικών για εμπορία βρεφών

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star οι αστυνομικοί θεωρούν πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση και τον πατέρα του μωρού. Επιπλέον οι Αρχές θα ερευνήσουν το ενδεχόμενο οι δύο ημεδαποί δράστες να ανήκουν σε κύκλωμα εμπορίας βρεφών, παρά το γεγονός ότι στην αρχή είπαν ότι ήθελαν να πουλήσουν το μωρό για 50.000 ευρώ.