ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Πλατεία Βάθη: Τα δύο σενάρια για τον ένοπλο που τραυμάτισε δύο Κούρδους

Πλατεία Βάθη: Τα δύο σενάρια για τον ένοπλο που τραυμάτισε δύο Κούρδους
Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι «τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για επεισόδιο μεταξύ Κούρδων που είχαν διαφορές μεταξύ τους.
Newsbomb.gr / Νίκος Χριστοφάκης

Δύο είναι τα βασικά σενάρια που εξετάζει η Αστυνομία για τα αίτια του αιματηρού περιστατικού, που σημειώθηκε στην πλατεία Βάθη, με θύματα δύο άντρες που δέχτηκαν πυροβολισμούς.

Το πρώτο είναι το συμβάν να συνδέεται με υποθέσεις λαθροδιακίνησης και το δεύτερο να συνδέεται με ναρκωτικά. Οι δύο τραυματίες είναι Κούρδοι, ενώ εκτιμάται από τις Αρχές ότι ο ένοπλος που τους πυροβόλησε είναι ομοεθνής τους.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι «τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για επεισόδιο μεταξύ Κούρδων που είχαν διαφορές μεταξύ τους. Ο ένοπλος έχει καταγραφεί από πολλές κάμερες ασφαλείας της περιοχής και υπάρχει αισιοδοξία για τον εντοπισμό του».

Αυτό που προκαλεί αίσθηση είναι ότι ο δράστης δεν δίστασε να πυροβολήσει τουλάχιστον τρεις φορές σε δρόμο που ήταν γεμάτος με κόσμο. Ο ένας από τους δύο τραυματίες δεν είναι ακόμα σε θέση να μιλήσει στους αστυνομικούς, καθώς η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη. Οι σφαίρες τον τραυμάτισαν στο πρόσωπο και στην κοιλιακή χώρα, ενώ χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργείο.

Ο δεύτερος τραυματίας είναι σε καλύτερη κατάσταση και αναμένεται να καταθέσει στην Ασφάλεια. Παράλληλα, με ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα της έρευνας της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών στους τρεις κάλυκες που περισυνελέγησαν στο σημείο της ένοπλης επίθεσης. Ήταν «καθαρό» το όπλο του δράστη ή όχι;

Ο δράστης διέφυγε από τη συμβολή των οδών Μάρνης και Αχαρνών πεζός. Έκρυψε το όπλο και κινήθηκε ανάμεσα στους περαστικούς. Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το σενάριο να μην είχε προσχεδιάσει την ένοπλη επίθεση. Την υπόθεση χειρίζεται η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, που έχει ως υπηρεσία «κεντρική εικόνα» για τις ομάδες που κινούνται στην Ομόνοια και τις όμορες περιοχές. Οι αστυνομικοί που γνωρίζουν την «ανθρωπογεωγραφία» της πλατείας Βάθη ενδεχομένως να δώσουν ώθηση στην έρευνα για τη σύλληψη του δράστη.