ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Αλλαγές στην ΕΥΠ: Η «δικαίωση» του τέως προϊσταμένου του Ανθρωποκτονιών, Κώστα Χασιώτη

Αλλαγές στην ΕΥΠ: Η «δικαίωση» του τέως προϊσταμένου του Ανθρωποκτονιών, Κώστα Χασιώτη
Το ερώτημα είναι τι μεσολάβησε από το Μάιο μέχρι το Σεπτέμβριο και ο ίδιος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. κρίθηκε με τόσο διαφορετικά κριτήρια.
Pexels.com

Αλλαγές στην ΕΥΠ: Ο Κωνσταντίνος Χασιώτης, είχε «καρατομηθεί» τον περασμένο Μάιο, μαζί με ακόμα δύο αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής, «για υπηρεσιακούς λόγους».

Προϊστάμενος σε νευραλγικό τμήμα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών τοποθετήθηκε ο τέως επικεφαλής του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, Κώστας Χασιώτης, με φόντο τις αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στους κόλπους των μυστικών υπηρεσιών μετά τις αποκαλύψεις για τις υποκλοπές των τηλεφώνων του Θανάση Κουκάκη και Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο Κωνσταντίνος Χασιώτης, ο οποίος έχει στο βιογραφικό του πολλά χρόνια υπηρεσίας σε μάχιμες υπηρεσίες της Αστυνομίας, είχε «καρατομηθεί» τον περασμένο Μάιο, μαζί με ακόμα δύο αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής, «για υπηρεσιακούς λόγους». Μάλιστα, διαρροές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανέφεραν τότε ότι «η απομάκρυνσή του έγινε λόγω της δυσαρέσκειας για την αποτελεσματικότητα της υπηρεσίας του σε σοβαρές υποθέσεις».

Την ίδια περίοδο, ο διοικητής της Ασφαλείας Αττικής είχε πάρει από τον κ. Χασιώτη τον φάκελο «βαριάς» υπόθεσης. Τέσσερις μήνες μετά το «ξήλωμά» του ο Κωνσταντίνος Χασιώτης αναβαθμίζεται και αναλαμβάνει επικεφαλής νευραλγικού τμήματος της ΕΥΠ και μάλιστα σε μία κρίσιμη περίοδο. Και αυτό γιατί κρίθηκε ότι έχει τις ικανότητες και την εμπειρία να φέρει σε πέρας την αποστολή που του ανατέθηκε. Αυτονόητο θεωρείται επίσης ότι χαίρει της εμπιστοσύνης της ηγεσίας της ΕΥΠ.

Το ερώτημα είναι τι μεσολάβησε από το Μάιο μέχρι το Σεπτέμβριο και ο ίδιος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. κρίθηκε με τόσο διαφορετικά κριτήρια. Κύκλοι της λεωφόρου Κατεχάκη εκτιμούν ότι «αυτό που μεσολάβησε είναι η υπόθεση των παρακολουθήσεων Κουκάκη-Ανδρουλάκη. Η υπόθεση αυτή έφερε αλλαγές στις ισορροπίες και στους συσχετισμούς στο μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη».

Σχετικές ειδήσεις