ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Πολυτεχνειούπολη: Οι φοιτητές περιέγραψαν στην ΕΛ.ΑΣ. το «γκέτο» - Βρέθηκε «φοιτητής» ετών 52

Πολυτεχνειούπολη: Οι φοιτητές περιέγραψαν στην ΕΛ.ΑΣ. το «γκέτο» - Βρέθηκε «φοιτητής» ετών 52
INTIME NEWS

Σε καθεστώς τρόμου εργάζονταν οι φύλακες των φοιτητικών εστιών της Πολυτεχνειούπολης, όπως προκύπτει μέσα από τις καταθέσεις τους στην Αστυνομία, στο πλαίσιο της έρευνας για το «ξήλωμα» των συμμοριών με έδρα τον πανεπιστημιακό χώρο.

Ο πρώτος φύλακας δήλωσε ότι ήταν ενήμερος για πληθώρα κλοπών μέσα στις φοιτητικές εστίες, αναφέροντας ότι μία εβδομάδα πριν κληθεί για κατάθεση από τους αστυνομικούς είχε ακούσει τέσσερις με πέντε πυροβολισμούς μέσα στις εστίες: «Πριν περίπου μία εβδομάδα ενώ βρισκόμουν στο ισόγειο στο γραφείο άκουσα 4-5 πυροβολισμούς από τα πάνω δωμάτια και μετά είδα τρία άτομα να βγαίνουν και να φεύγουν κρυμμένοι στο σκοτάδι…».

Ο δεύτερος φύλακας κατέθεσε ότι υπήρχαν περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων στα δωμάτια των φοιτητών, ενώ έκανε λόγο για αδυναμία πραγματικής φύλαξης του χώρου και διατήρησης της τάξης.

Αναφέρθηκε μάλιστα σε κατάληψη δωματίων αλλά και σε διακίνηση ναρκωτικών ουσιών μέσα στις εστίες, αποδεικνύοντας το κλίμα ανομίας που επικρατούσε: «Κάνουν διακίνηση ναρκωτικών ουσιών εντός των φοιτητικών εστιών…».

Φοιτητής που ζει σε δωμάτιο στις εστίες έκανε λόγο για διαρρήξεις δωματίων και κλοπές αντικειμένων και ρούχων: «Πολλοί κάτοικοι των φοιτητικών εστιών έγραψαν ότι όταν γύρισαν από διακοπές, τα δωμάτια ήταν διαρρηγμένα και από μέσα έλειπαν πράγματα».

Άλλος φοιτητής έκανε λόγο για κλίμα τρομοκρατίας: «Υπάρχει μία συμμορία ατόμων που διαπράττουν διάφορα αδικήματα».

Φοιτήτρια που μένει στις εστίες επί σειρά ετών δήλωσε ότι βιώνει τον τρόμο. Ανέφερε ότι συμμορία διακινεί ναρκωτικά, προκαλώντας τρόμο σε όλους τους φοιτητές που μένουν στις εστίες: «Επικρατεί έντονος φόβος και ανησυχία αφού το κλίμα στις εστίες θυμίζει γκέτο. Παλιότερα ακούγαμε κανονικά μουσική ενώ πλέον φοβόμαστε μην έρθουν και μας κλέψουν μέχρι και τα ηχοσυστήματα».

Αίσθηση προκαλεί αναφορά στη δικογραφία της υπόθεσης, σύμφωνα με την οποία 52χρονος έμενε για δύο μήνες στην εστία χωρίς να είναι φοιτητής. Όπως είπε στους αστυνομικούς, δεν υπήρχε κανένας έλεγχος.

Ο πρύτανης του ΕΜΠ είχε λάβει ανώνυμη επιστολή με σοβαρές καταγγελίες για τον φερόμενο ως αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης:

«Στην εστία της Πολυτεχνειούπολης γίνονται κλοπές και διακινούνται ναρκωτικά από άτομα αλβανικής καταγωγής. Οι κλοπές γίνονται οργανωμένα στον ευρύτερο χώρο των κτιρίων των σχολών, όπου αφαιρούνται υπολογιστές, χρήματα κλπ. Ένα τέτοιος άτομο είναι ο ονομαζόμενος Τζούλιο, που κινείται κυρίως στην πύλη της εστίας της Πολυτεχνειούπολης, στο γκαράζ αριστερά της Πύλης, όπως και στις σχολές της Φιλοσοφικής και Φιλολογίας και έχει συχνά βρεθεί να μπαινοβγαίνει σε ελεύθερα δωμάτια ορόφων της εστίας της Πολυτεχνειούπολης, από τον 6ο όροφο και πάνω που πιθανότατα χρησιμοποιεί και ως κατάλυμα.

Το Φεβρουάριο του 2020 και στα γεγονότα με πυροβολισμούς στο γκαράζ της εστίας της Πολυτεχνειούπολης, όπου συνελήφθη ένα άτομο μετά από σύγκρουση του αυτοκινήτου του σε δέντρο στην προσπάθειά του να διαφύγει, καταδιώχθηκε και ένα δεύτερο άτομο, που κατάφερε να διαφύγει τρέχοντας προς τον Υμηττό πυροβολώντας στον αέρα. Αυτό το άτομο ήταν ο Τζουλιο.

Μετά το γεγονός αυτό βρήκε κατάλυμα κάπου στην περιοχή του Λυκαβηττού και στη συνέχεια διέφυγε πιθανότατα στην Αλβανία το Μάιο του 2020 γιατί χάθηκε έκτοτε και εμφανίστηκε πάλι στον 6ο όροφο της εστίας στις αρχές του Ιανουαρίου του 2022».

Διαβάστε επίσης