ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Πολυτεχνειούπολη: Συγκλονίζει η κατάθεση της αστυνομικού που έπιασε τον «Τζούλιο» - «Σημάδευε λαιμό»

Πολυτεχνειούπολη: Συγκλονίζει η κατάθεση της αστυνομικού που έπιασε τον «Τζούλιο» - «Σημάδευε λαιμό»

Την κατάθεση που έδωσε στις Αρχές η 35χρονη αστυνομικός που ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον διαβόητο «Τζούλιο», κεντρικό «στέλεχος» της συμμορίας της Πολυτεχνειούπολης, αποκαλύπτει το Νewsbomb.

Την ώρα της αστυνομικής επιχείρησης η 35χρονη ένιωσε αδιαθεσία και ειδοποίησε τον επικεφαλής αξιωματικό ότι πρέπει να αποχωρήσει. Όταν ένας φίλος της αστυνομικός μετέβη με το αυτοκίνητό του στην Πολυτεχνειούπολη για να την παραλάβει και να τη μεταφέρει στο σπίτι της, τότε ο «Τζούλιο» πέρασε από μπροστά της. Παρά την αδιαθεσία της δεν παράτησε την επιχείρηση αλλά παρέμεινε στο σημείο, ενημερώνοντας αμέσως τον επικεφαλής της έρευνας για την παρουσία του κεντρικού «στελέχους» στο σημείο.

Ο 30χρονος αντιλήφθηκε την παρουσία της, έβγαλε από τον τσέπη του κατσαβίδι και επιτέθηκε εναντίον τους, με αποτέλεσμα να δεχτεί τέσσερις βολές ακινητοποίησης. Πρώτος πυροβόλησε εναντίον του «Τζούλιο» ο φίλος της αστυνομικού. Αίσθηση προκαλεί ότι παρότι είχε δεχτεί τον πρώτο πυροβολισμό, συνέχισε την επίθεση:

«Παρότι άκουσε τον πυροβολισμό και παρότι η βολή του φίλου μου τον έπληξε, δεν φοβήθηκε και πήγε να με χτυπήσει με το κατσαβίδι». Η 35χρονη δήλωσε τυχερή για την εξέλιξη που πήραν τα πράγματα, διότι -όπως ανέφερε- στόχος του 30χρονου ήταν να την τραυματίσει με το κατσαβίδι είτε στο πρόσωπο είτε στο στήθος. Ο λόγος που δεν το έκανε, όπως κατέθεσε, είναι ότι ενστικτωδώς έβαλε μπροστά το χέρι της.

Παρατίθεται αυτούσια η κατάθεση της 35χρονης:

«Το πρωί, στις 6.00 περίπου, όλες οι αστυνομικές δυνάμεις, δηλαδή περίπου 180 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες, κάναμε την είσοδο στις παλιές φοιτητικές εστίες. Πλάνο της επιχείρησης ήταν να ‘καθαρίσουμε’ τα κτίρια των φοιτητικών εστιών, δηλαδή να εξασφαλίσουμε ότι όλοι οι χώροι είναι ασφαλείς για τους αξιωματικούς που θα διενεργούσαν στη συνέχεια τις έρευνες. Αυτό μας πήρε πάνω κάτω τρεις ώρες. Επειδή εγώ συμμετείχα και τις προηγούμενες ημέρες στις προετοιμασίες της επιχείρησης ένιωσα αδιαθεσία λόγω της κούρασης και έτσι γύρω στις 9.00 το πρωί ζήτησα από τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων να αποχωρήσω για λίγες ώρες προκειμένου να ξεκουραστώ και μετά να επιστρέψω για τη συνέχιση της επιχείρησης. Ο επικεφαλής μου είπε ότι δεν είχε διαθέσιμο υπηρεσιακό αυτοκίνητο να με πάει στο σπίτι. Εγώ του είπα ότι θα βρω τρόπο να μετακινηθώ και ότι δεν χρειαζόταν να δεσμεύσει υπηρεσιακό αυτοκίνητο για να πάω στο σπίτι μου. Πήρα τηλέφωνο έναν κολλητό μου συνάδελφο και του είπα αν μπορούσε να έρθει να με πάρει. Ήξερα ότι είχε ρεπό και ίσως θα μπορούσε να με εξυπηρετήσει.

Γύρω στις 9.30 έφτασε. Μόλις μπήκα στο αυτοκίνητο στη θέση του συνοδηγού, πριν καν προλάβει να ξεκινήσει, είδα έναν άντρα να μπαίνει εκείνη τη στιγμή στην Πολυτεχνειούπολη, από την είσοδο της Ηρώων Πολυτεχνείου και αναγνώρισα ότι ήταν ένας από τους βασικούς μας ‘στόχους’. Με το που τον είδα, ζήτησα από τον φίλο μου να μην ξεκινήσει για να ενημερώσω τον επικεφαλής της επιχείρησης, ώστε να στείλει με τη σειρά του ομάδα ΕΚΑΜ για να τον συλλάβουν αυτοί.

Εγώ ήξερα ότι ο άντρας αυτός είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος καθώς έχει ποινικό παρελθόν για όπλα, ένοπλες ληστείες, ναρκωτικά και μάλιστα είχε τέσσερα ενεργά εντάλματα σύλληψης σε βάρος του για όλα αυτά αλλά και γιατί όταν τον επιτηρούσαμε είχαμε διαπιστώσει ότι οπλοφορούσε. Ενημέρωσα το φίλο μου για να γνωρίζει ότι είναι επικίνδυνος.

Τη στιγμή που ήμασταν σταματημένοι στο αυτοκίνητο, ο 30χρονος ήρθε προς τα εμάς. Αφού πέρασε πίσω από το αυτοκίνητο, ήρθε από τη μεριά μου, από τη μεριά του συνοδηγού δηλαδή, και με ρώτησε τι ώρα είναι. Να σας πω ότι εκείνη τη στιγμή δεν κατάλαβε ότι είμαστε αστυνομικοί γιατί την ερώτηση την έκανε, ενώ ήταν δίπλα στην κολώνα το συνοδηγού, δηλαδή δεξιά και λίγο πίσω μου.

Του απάντησα ότι δεν ξέρω τι ώρα είναι και τότε πλησίασε και άλλο προς το παράθυρό μου και μου είπε: «Σιγά που δεν έχεις ώρα». Είδε ότι φορούσα αλεξίσφαιρο και είπε ακριβώς αυτό που θα σας πω: «Ρε μ… φοράτε αλεξίσφαιρο . Μπάτσοι είστε. Θα σας σκοτώσω». Να σας πω ότι ο 30χρονος όταν τον εντόπισα, φορούσε ένα αντιανεμικό μπουφάν και όσο ερχόταν προς το μέρος μας είχε τα χέρια στις τσέπες.

Με το που μας είπε αυτά που σας είπα, έκανε να τραβήξει το δεξί του χέρι από την τσέπη του μπουφάν του και φάνηκε ότι είχε κάτι σκληρό μέσα στην τσέπη. Ο φίλος μου με το που είδε τον 30χρονο να βγάζει το σκληρό αντικείμενο από την τσέπη, τον πυροβόλησε μία φορά.

Το ότι το αντικείμενο ήταν κατσαβίδι το είδα σχεδόν ταυτόχρονα με τον πυροβολισμό. Κάτι που μου ήρθε τώρα είναι ότι εκείνη τη στιγμή το αμάξι είχε αρχίσει να τσουλάει προς τα μπροστά. Ο 30χρονος παρόλο που άκουσε τον πυροβολισμό και παρόλο που η βολή του φίλου μου τον έπληξε, δεν φοβήθηκε και πήγε να με χτυπήσει με το κατσαβίδι που κρατούσε. Για την ακρίβεια, όχι πήγε να χτυπήσει αλλά με χτύπησε και είναι ξεκάθαρο ότι πήγε να με χτυπήσει είτε στο στήθος είτε στο λαιμό.

Εγώ ενστικτωδώς έβαλα το δεξί μου χέρι μπροστά στο κεφάλι μου για να προστατευτώ και ο 30χρονος κατάφερε να με χτυπήσει δύο φορές. Από καθαρή τύχη και επειδή πρόλαβα και έβαλα το δεξί μου χέρι για άμυνα δεν με χτύπησε στο κεφάλι.

Αφού με χτύπησε και δεύτερη φορά έβγαλα το όπλο μου και πυροβόλησα τρεις φορές σημαδεύοντας τα πόδια του, ώστε να ακινητοποιηθεί. Παράλληλα όσο ο 30χρονος μου κατάφερε δύο χτυπήματα και εγώ πυροβόλησα, ο φίλος μου είχε βγει από το αυτοκίνητο και είχε έρθει να τον προσεγγίσει. Με τους δικούς μου πυροβολισμούς ο 30χρονος έπεσε κάτω. Τότε ο φίλος μου έπεσε από πάνω του για να του κρατήσει τα τραύματα στο πόδι για να μην ξεματώσει. Μάλιστα του έβαλε και τουρνικέ στο πόδι για να σταματήσει την αιμορραγία. Εκείνη τη στιγμή έφτασε και η ομάδα της ΕΚΑΜ που συμμετείχε στην επιχείρηση.

Η ΕΚΑΜ του παρείχε τις πρώτες βοήθειες μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ . Τη στιγμή που είχε πέσει κάτω και ο φίλος μου πάλευε να του βάλει το τουρνικέ, εμφανίστηκε η μητέρα του 30χρονου, η οποία ήταν και αυτή στόχος της επιχείρησης και μας επιτέθηκε.

Για λίγη ώρα προσπαθούσα να τη δεσμεύσω και μάλιστα επειδή είναι πιο μεγαλόσωμη από εμένα πιαστήκαμε στα χέρια. Ωστόσο, όταν έφτασαν οι αστυνομικοί της ΕΚΑΜ, τη δέσμευσαν.

Μετά από λίγο ήρθε το ασθενοφόρο και πήρε τον 30χρονο. Εμένα με πήγαν οι συνάδελφοι μου στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο 401, όπου μου περιποιήθηκαν τα τραύματα και μου έδωσαν βεβαίωση, την οποία σας προσκομίζω. Μετά από εκεί ενημερώθηκα και ήρθα εδώ σε σας για να σας πω πως έγινε το περιστατικό.

Ήμουν πολύ τυχερή που δεν κατάφερε να με χτυπήσει ο 30χρονος. Ήταν ξεκάθαρο ότι ήθελε να με χτυπήσει στο πρόσωπο ή στο στήθος και εάν δεν έβαζε το χέρι μου να προστατευτώ, τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα. Επίσης θέλω να τονίσω ότι πυροβόλησα τον 30χρονο με σκοπό να τον ακινητοποιήσω. Γι’ αυτό κιόλας σημάδευσα προς τα πόδια του. Όχι όμως μόνο αυτό. Προτού πυροβολήσω, είχα ελέγξει ότι δεν υπήρχε κάποιος άλλος εκεί στο γύρω χώρο που θα μπορούσε να τραυματιστεί από ενδεχόμενο αστοχία μου ή εξοστρακισμό. Εξάλλου το όλο περιστατικό έγινε σε σημείο που υπάρχει ανοιχτός χώρος στάθμευσης και δεν υπήρχε κάποιος εκεί. Νιώθω τυχερή που είμαι υγιής μετά το περιστατικό».

Διαβάστε ακόμα