ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κινηματογραφική καταδίωξη στην Εθνική Οδό: Για ένα χιλιόμετρο κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα

Κινηματογραφική καταδίωξη στην Εθνική Οδό: Για ένα χιλιόμετρο κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα
Το λευκό όχημα που καταδίωξαν οι αστυνομικοί.
Newsbomb.gr

Κινηματογραφική καταδίωξη σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στη λεωφόρο Σχιστού και στην Εθνικό Οδό Αθηνών-Κορίνθου.

Όλα ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ προσπάθησαν να ελέγξουν λευκό όχημα στο οποίο επέβαιναν δύο ύποπτα άτομα.

Στη θέα των αστυνομικών ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και μάλιστα κινήθηκε στο αντίθετο ρεύμα της Εθνικής Οδού, με κατεύθυνση προς Αθήνα. Οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ τους καταδίωξαν, ενώ παράλληλα ζήτησαν ενισχύσεις από το Κέντρο Επιχειρήσεων.

Με μεγάλες ταχύτητες και επικίνδυνους ελιγμούς οι δύο επιβάτες του λευκού οχήματος επιχείρησαν να διαφύγουν, ωστόσο, μετά από περίπου ένα χιλιόμετρο ανάποδης κίνησης στην Εθνική Οδό εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο και άρχισαν να τρέχουν σε ένα χωράφι. Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ έστησαν περίμετρο και απέκλεισαν κάθε δίοδο διαφυγής, ενώ οι συνάδελφοι τους της Άμεσης Δράσης ερεύνησαν το χωράφι εντοπίζοντας τους υπόπτους κρυμμένους ανάμεσα σε θάμνους.

Οι δυο συλληφθέντες.

Στο Τμήμα Ασφαλείας Ασπροπύργου προσήχθησαν δύο Ρομά, κατά δήλωση τους ηλικίας 21 και 15 ετών, οι οποίοι ομολόγησαν ότι είχαν κλέψει το λευκό όχημα από το Κερατσίνι. Μάλιστα, στην κατοχή τους βρέθηκαν 3 κλειδιά «πασπαρτού», ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και διερευνάται εάν εμπλέκονται σε άλλες έκνομες δραστηριότητες.