Ρεπορτάζ Newsbomb.gr - Σεπόλια: Έρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα

Σοφία Σπίγγου

Έρευνα για την υπόθεση της 12χρονης από τα Σεπόλια
Eurokinissi / φωτογραφία αρχείου

Φύλλο και φτερό έχουν κάνει οι αρχές τους λογαριασμούς ολόκληρης της οικογένειας της 12χρονης και του συγγενικού της περιβάλλοντος, της οικογένειας του 53χρονου Ηλία Μίχου αλλά και όλων των κατηγορουμένων στην υπόθεση.

Απαντήσεις που θα ρίξουν «φως» στην υπόθεση αναμένει από την Αρχή Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό.

Την ίδια στιγμή εντός της εβδομάδας αναμένεται η κρίση του δικαστικού συμβουλίου σχετικά με την προφυλάκιση ή μη του 36χρονου διοικητικού υπάλληλου σε μεγάλο νοσοκομείο, για τον οποίο υπήρξε διαφωνία μεταξύ ανακρίτριας και εισαγγελέα σχετικά με την ποινική του μεταχείριση μετά την απολογία του.

Μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου αναμένεται να έρθουν οι δοθούν οι απαντήσεις της έρευνας «μαμούθ» που διέταξε ο πρόεδρος της Αρχής Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες Χαράλαμπος Βουρλιώτης. Ήδη έχουν ανοίξει οι λογαριασμοί ολόκληρης της οικογένειας της 12χρονης και του συγγενικού της περιβάλλοντος, της οικογένειας του 53χρονου Ηλία Μίχου αλλά και όλων των κατηγορουμένων στην υπόθεση.

Αρμόδια πηγή αναφέρει στο Newsbomb ότι δεν έχουν εμφανιστεί στοιχεία, που να οδηγούν τους εμπλεκόμενους σε «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος, καθώς δεν έχουν μέχρι στιγμής εντοπιστεί εμβάσματα και μεταφορές ποσών που θα δικαιολογούσαν κάτι τέτοιο. Ωστόσο, τα αποτελέσματα της έρευνας κρίνονται σημαντικά για ένα επιπλέον λόγο, αφού θα καταδείξουν την αλήθεια ή μη του ισχυρισμού της μητέρας ότι ο λογαριασμός στον οποίο εμφανίστηκαν 4 εμβάσματα, δεν χρησιμοποιούνταν από το Πάσχα του 2022, όταν κατόπιν εντολής λογιστή -οπως ισχυρίστηκε- τα επιδόματα των παιδιών λάμβανε η οικογένεια, άρχισαν να κατατίθενται σε λογαριασμό του πατέρα.

«Της έλεγα να σβήσει τα μηνύματα για να μη τα δει η θεία της»

Στο μεταξύ, σοκ έχουν προκαλέσει οι συνομιλίες μεταξύ της 12χρονης και της μητέρας της, με την 37χρονη να εμφανίζεται να της ζητά επίμονα χρήματα για «μαύρο», ζητώντας στη συνέχεια να σβήσει τα μηνύματα που της έστειλε.

Η 37χρονη ερωτήθηκε από την ανακρίτρια για το θέμα και υποστήριξε ότι ζητούσε χρήματα μέσω της μικρής από τη γιαγιά της, αλλά και πως ζήτησε να σβήσει τα μηνύματα για να μη τα δει η θεία της και διαπιστώσει ότι στεναχωρεί την 12χρονη.

«Η θεία της είχε αφήσει κάποια χρήματα στη γιαγιά γιατί μας βοηθούσε οικονομικά κι εγώ ζητούσα λίγα λίγα. Έλεγα στην κόρη μου να σβήσει τα μηνύματα για να μη τα δει η θεία της και να μη βλέπει ότι στεναχωρώ το παιδί. Εγώ δεν είχα μονάδες στο κινητό μου γι’ αυτό μιλούσαμε μέσω messenger με την κόρη μου και της έλεγα να πάρει τηλέφωνο τη μητέρα μου για να μου στείλει χρήματα, η οποία διαμένει στην Τήνο και μου στέλνει χρήματα με τηλεφωνική επιταγή» υποστήριξε η 37χρονη.

Η κατάθεση του αδελφού της 12χρονης

Την πλήρη στήριξη στη μητέρα του παρείχε και ο 18χρονος αδελφός της 12χρονης, ο οποίος στην κατάθεση του στην ανακρίτρια υποστηρίζει ότι η 37χρονη φρόντιζε τα παιδιά της, τα οποία τώρα βρίσκονται σε κατάσταση σοκ.

Στην κατάθεση του, που φέρνει στο φως το Newsbomb, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ήμουν στο σπίτι με τη μητέρα μου όταν την πήρε η θεία και την ενημέρωσε για τα μηνύματα στο κινητό της αδελφής μου από τον Μίχο και ήθελε να πάει να τον σκοτώσει. Ήταν πολύ ταραγμένη. Όταν το έμαθε κόντεψε να λιποθυμήσει».

Ο ίδιος περιέγραψε μια αγαπημένη οικογένεια, που τα μέλη της φρόντιζαν το ένα το άλλο.«Πηγαίναμε συχνά με την αδελφή μου στο πάρκο της γειτονιάς που έβρισκε και αλλά παιδιά, γύρω στις 6 το απόγευμα, τουλάχιστον 5 φορές την εβδομάδα. Δούλευε μια φορά την εβδομάδα στο Μίχο κι έπαιρνε 10 ευρώ» πρόσθεσε και επιβεβαίωσε τα λεγόμενα της μητέρας του σχετικά με την κάρτα και το βιβλιάριο της. «Το βιβλιάριο της μητέρας μου με την κάρτα ήταν πάντοτε στο τραπέζι στο σαλόνι με τον κωδικό. Παίρναμε την κάρτα ο καθένας από εμάς και πηγαίναμε στο σούπερ μάρκετ να ψωνίσουμε ό,τι μας ζητούσε. Όλοι στην οικογένεια βοηθούσαμε. Παίρναμε τα μικρά παιδιά από το σχολείο και πηγαίναμε και σούπερ μάρκετ όποτε χρειαζόταν».

Ο 18χρονος, που στο άκουσμα της προφυλάκισης της μητέρας του είχε ξεσπάσει σε κλάματα δίπλα στο περιπολικό που θα την μετέφερε στις φυλακές, είπε κλείνοντας την κατάθεση του: «Η μητέρα μας ήταν πάντα δίπλα μας σε ό,τι χρειαζόμασταν. Η μάνα μας δεν υπάρχει περίπτωση να έχει φτάσει να κάνει αυτό το πράγμα, είμαστε οκτώ παιδιά και την αναζητούμε. Τα αδέλφια μου που είναι (αναφέρει όνομα δομής) κλαίνε και ζητάνε τη μητέρα τους και είναι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση. Η μάνα μου δε φταίει σε τίποτα σας το ορκίζομαι. Έχει μεγαλώσει σε μοναστήρι με τις θείες της, δεν έχει κάνει τέτοιο πράγμα. Μας έχει μάθει πολλά πράγματα, μας συμβουλεύει σε δύσκολες καταστάσεις και πάντα είναι δίπλα μας».

Διαβάστε ακόμα:

Σεπόλια: Νέα μαρτυρία γείτονα του 53χρονου - «Τον άκουσα να τη βρίζει»

Σεπόλια: Στη ΓΑΔΑ ακόμη τρεις άνδρες που συνομίλησαν με τη 12χρονη

Σεπόλια: Από πότε άρχισε να βιάζει τη 12χρονη ο Ηλίας Μίχος;

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved