ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Σεπόλια: Στη ΓΑΔΑ ακόμη τρεις άνδρες που συνομίλησαν με τη 12χρονη

Σεπόλια: Στη ΓΑΔΑ ακόμη τρεις άνδρες που συνομίλησαν με τη 12χρονη
Το κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ).
Intime news / Φωτογραφία αρχείου

Σεπόλια: Ταυτοποίηση τριών ημεδαπών, φερόμενων χρηστών διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την διακρίβωση χρηστών που φέρεται να συνομιλούσαν, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, με την ανήλικη παθούσα και ενδεχομένως να συναντήθηκαν μαζί της, προσήλθαν αυτοβούλως τρεις ημεδαποί στην ανωτέρω Υπηρεσία.

Οι ανωτέρω ανέφεραν ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες του τρέχοντος έτους συνομιλούσαν, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, με άτομο που πιθανόν προσομοιάζει στην ανήλικη που φέρεται να έχει πέσει θύμα μαστροπείας στον Κολωνό.

Οι ανωτέρω ημεδαποί, αφού εξετάστηκαν ενόρκως, αποχώρησαν, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους στην υπόθεση.

Σεπόλια: Από πότε άρχισε να βιάζει τη 12χρονη ο Ηλίας Μίχος;

Με τις αποκαλύψεις για τον βιασμό και τη σεξουαλική κακοποίηση της 12χρονης από τα Σεπόλια να είναι καταιγιστικές, το βασικό ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν οι αστυνομικοί είναι ένα: Πότε άρχισε ο εφιάλτης για το 12χρονο κορίτσι.

Οι αρχικές πληροφορίες υποστηρίζουν ότι ο βιασμός του κοριτσιού άρχισε περί τα τέλη Απριλίου 2022, όμως σε μία από τις καταθέσεις της η 12χρονη φέρεται να έχει υποστηρίξει πως «φόραγα ακόμη χειμωνιάτικα ρούχα». Πάντως, ο 36χρονος υπάλληλος που εργάζεται σε νοσοκομείο της Αττικής, στην κατάθεσή του υποστήριξε, ότι συναντήθηκε με τη 12χρονη στα τέλη Μαρτίου. Κι αυτό είναι κάτι που δημιουργεί ερωτήματα για το πότε άρχισε να κακοποιεί σεξουαλικά και να βιάζει τη 12χρονη ο Ηλίας Μίχος.

Από τη στιγμή που άρχισε να βασανίζει το κοριτσάκι, ο 53χρονος βρισκόταν στην αναζήτηση βιαστών της 12χρονης, με το «κυνήγι» να μην σταματά ούτε στο οικογενειακό της περιβάλλον. «Ο Ηλίας ήξερε ότι αυτός ο άνθρωπος έδινε σε μένα και τον αδελφό μου ένα χαρτζιλίκι, και όταν πηγαίναμε στην δουλειά της θείας μου, τον προσέγγισε. Του έστειλε μήνυμα προσποιούμενος εμένα, να κανονίσουμε συνάντηση για να λάβει την απάντηση ‘τι είναι αυτά που κάνεις, να προσέχεις», ανέφερε στην κατάθεση της.

Το συγκεκριμένο άτομο αυτό βοηθούσε οικονομικά την οικογένεια και έχει ενημερώσει τους αστυνομικούς για τα μηνύματα που έλαβε από τον Ηλία Μίχο, ο οποίος φέρεται να προσποιήθηκε τη 12χρονη.

Ο 53χρονος Ηλίας Μίχος κατηγορείται ότι είχε δημιουργήσει 51 διαφορετικά προφίλ του κοριτσιού σε ιστοσελίδες γνωριμιών, από τα οποία τα 35 ήταν δοκιμαστικά και τα 16 περιείχαν πρόσθετες πληροφορίες, όπως e-mail και ηλικία χρήστη ενώ τα τρία είχαν και φωτογραφίες της 12χρονης. Σε αυτό το χρονικό διάστημα έγιναν 367 συνομιλίες και 76 χρήστες έλαβαν 90 φωτογραφίες, με τους 12 να στέλνουν και δικές τους φωτογραφίες.

Σεπόλια: Φοβάται για τη ζωή της η μητέρα της 12χρονης στις φυλακές

Υπενθυμίζεται ότι η 37χρονη μητέρα της 12χρονης που κατηγορείται για μαστροπεία της κόρης έχει εκφράσει ανησυχία για τη ζωή της μέσα στις φυλακές, ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, Κωνσταντίνος Βαρσάμης.

Ερωτώμενος σχετικά στο MEGA, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, απάντησε: «Λογικό δεν είναι; Πώς μπορούμε να γνωρίζουμε τις αντιδράσεις των υπόλοιπων γυναικών κρατουμένων;».

Αναφερόμενος στις συνθήκες κράτησής της, τόνισε: «Η κρατούμενη είναι σε καθεστώς προστασίας λόγω της βαρύτητας του αδικήματος και λόγω της έκτασης που έχει πάρει στα ΜΜΕ. Είναι ένα θέμα το οποίο έχει συνταράξει όλη την ελληνική κοινωνία και σίγουρα θα έχει και κάποια επίδραση στις άλλες κρατούμενες. Λογικό είναι η διοίκηση της φυλακής να πάρει αυτά τα μέτρα για να μην υπάρξει περίπτωση να δεχθεί κάτι από άλλες συγκατούμενες».

Σχετικές ειδήσεις