ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Παλαιό Φάληρο: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο 45χρονος βιαστής

Παλαιό Φάληρο: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο 45χρονος βιαστής
Ο βιαστής του Παλαιού Φαλήρου.
Facebook

Ο βιαστής του Παλαιού Φαλήρου συνελήφθη, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. Ο 45χρονος είχε καταφύγει στην Αλβανία μετά τις καταγγελίες δύο γυναικών. 

Συνελήφθη ο βιαστής του Παλαιού Φαλήρου, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr οι αλβανικές Αρχές παρέδωσαν τον 45χρονο στους Ελληνες αστυνομικούς στις 02:30 τα ξημερώματα της Τρίτης και ο βιαστής του Παλαιού Φαλήρου βρίσκεται ήδη στη ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος το πρωί της Τρίτης γνωστοποίησε ότι βρίσκεται στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο φερόμενος ως δράστης του βιασμού της γυναίκας στο Παλαιό Φάληρο.

Ο 45χρονος τα ξημερώματα της προηγούμενης Κυριακής επιτέθηκε σε δύο γυναίκες στο Παλαιό Φάληρο. Την πρώτη αποπειράθηκε να την βιάσει, δεν τα κατάφερε καθώς αντέδρασε και στη συνέχει επιτέθηκε και σε δεύτερη που περίμενε σε στάση λεωφορείου.

Το πρώτο θύμα του, τού ξέφυγε χάρη στην ψυχραιμία που έδειξε, καθώς ο βιαστής επιβιβάστηκε σε φανάρι στο αυτοκίνητό της κοπέλας, και με την απειλή μαχαιριού επιχείρησε να την οδηγήσει σε απόμερο μέρος για να την βιάσει. Εκείνη σταμάτησε έξω από καφετέρια, ουρλιάζοντας, με αποτέλεσμα ο βιαστής να τραπεί σε φυγή.

Στην Αλβανία κατέφυγε και ο ίδιος, μετά τη διαρροή για το ιδιαίτερο τατουάζ του με τις γραμμές στο μπράτσο. Νιώθοντας τον κλοιό να σφίγγει γύρω του, ο 45χρονος βιαστής μετέβη με το αυτοκίνητό του στα σύνορα και πέρασε στην Αλβανία από το φυλάκιο της Κακαβιάς τη νύχτα της Πέμπτης.

Παρέμβαση Θεοδωρικάκου για την έκδοση του βιαστή με το τατουάζ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλβανό ομόλογό του, Μπλέντι Τσούτσι, είχε νωρίτερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος για την υπόθεση του βιαστή με το τατουάζ στο Παλαιό Φάληρο.

Ο κ. Θεοδωρικάκος είχε ζητήσει από τον κ. Τσούτσι τη μέγιστη δυνατή κινητοποίηση των αλβανικών αρχών ασφαλείας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 45χρονου που κατηγορείται για τον βιασμό κοπέλας στο Παλαιό Φάληρο.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικούς μήνες οι αστυνομικές υπηρεσίες των δύο χωρών είχαν υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας, κάτι που ο Τάκης Θεοδωρικάκος επεσήμανε στον Αλβανό ομόλογό του. Και έτσι το πρωί της Τρίτης, 1 Νοεμβρίου, όπως έκανε γνωστό ο Τάκης Θεοδωρικάκος ο βιαστής του Παλαιού Φαλήρου συνελήφθη.

Βίντεο ντοκουμέντο από την απόπειρα βιασμού 24χρονης

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα (31/10) το φως της δημοσιότητας είδε βίντεο που καταγράφει τις κινήσεις του 45χρονου βιαστή με το τατουάζ στο Παλαιό Φάληρο.

Όπως φαίνεται στο βιντεοληπτικό υλικό που δημοσιεύει το MEGA, ο δράστης από την Αλβανία φαίνεται να πλησιάζει το αυτοκίνητο της 24χρονης, της πρώτης γυναίκας που αποπειράθηκε να βιάσει.

Χωρίς να έχει προγηθεί τίποτα, αιφνιδιάζει την 24χρονη που έχει σταματήσει επί της οδού Αγία Τριάδα στο Παλαιο Φάληρο. Ξαφνικά με το αριστερό του χέρι ανοίγει την πόρτα και κάθεται στο πίσω κάθισμα, ακριβώς στην πλάτη της οδηγού. Πέρασαν 2 λεπτά για να τελειώσει ο εφιάλτης της κοπέλας μέχρι να καταφέρει να γλιτώσει από τα χέρια του άνδρα για τον οποίο αναμένεται να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Όπως έγινε γνωστό ο 45χρονος ήθελε να την οδηγήσει σε ένα απομακρυσμένο οικόπεδο, όμως εκείμη πάτησε γκάζι και έφτασε σε μια καφετέρια που διανυκτερεύε για να ζητήσει βοήθεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 24χρονη έδωσε την ίδια περιγραφή δράστη με αυτή της 34χρονης που κατήγγειλε ότι βιάστηκε 3 ώρες αργότερα. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι ο δράστης, όπως φαίνεται στο βίντεο δεν προσπαθεί να κρυφτεί.

Το δρομολόγιο διαφυγής του βιαστή

Στις 27 Οκτωβρίου 01:00 περνά τα σύνορα στην Κακαβιά. Κατόπιν, 28 Οκτωβρίου εμφανίζεται στον Αυλώνα και στις 29 Οκτωβρίου χάνονται τα ίχνη του, έκλεισε το κινητό του, δεν χρησιμοποιεί social media, κρύβεται σε σπίτι στα Τίρανα κι έχει διαφύγει σε ορεινή περιοχή.

Ξέσπασμα της μητέρας του βιαστή στο Newsbomb.gr: «Τον έχω ξεγράψει»

Παράλληλα, οι γείτονες τον βιαστή του Παλαιού Φαλήρου παρουσιάζουν τον δράστη ως ένα βίαιο άτομο που δεν δίστασε να βάλει στο στόχαστρό του ακόμα και την ίδια του την μητέρα.

Σε δηλώσεις της στο Newsbomb.gr η ηλικιωμένη μητέρα του 45χρονου εμφανώς σοκαρισμένη από όσα έχουν συμβεί αναφέρει ότι δεν θέλει να έχει καμιά σχέση μαζί του.

«Είμαι 70 χρονών και δεν έχω άλλες αντοχές να μιλάω γι’ αυτόν. Δεν θέλω να κάνω καμία δήλωση παρά μόνο ότι τον έχω ξεγράψει και δεν θέλω να τον δω ούτε πεθαμένο», ανέφερε στο Newsbomb.gr η μητέρα του βιαστή του Παλαιού Φαλήρου.

Σε ερώτησή μας σχετικά με τη συμπεριφορά του γιου της και αν της είχε επιτεθεί, η 70χρονη μητέρα του ανέφερε ότι αυτό δεν είχε συμβεί ωστόσο αρνήθηκε να σχολιάσει οτιδήποτε άλλο σε σχέση με αυτό.

Σχετικές ειδήσεις