ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Παπαθεοδώρου: Πήγαινε σε σχολεία και μιλούσε με παιδιά στο τηλέφωνο

Παπαθεοδώρου: Πήγαινε σε σχολεία και μιλούσε με παιδιά στο τηλέφωνο
Ο συγγραφέας επιμένει ότι είναι αθώος
Φωτογραφία αρχείου

Ο συγγραφέας επιμένει ότι είναι αθώος και ότι το υλικό που βρέθηκε στην κατοχή του ήταν για να κάνει «έρευνα» για το νέο του βιβλίο.

Πάνω από 100 αρχεία σκληρού πορνογραφικού περιεχομένου, με αγόρια και κορίτσια ηλικίας 10-12 ετών, εντόπισαν οι διωκτικές αρχές στην κατοχή του συγγραφέα παιδικών βιβλίων, Βασίλη Παπαθεοδώρου. Ακόμα πιο σοκαριστικό είναι το γεγονός ότι ο συγγραφέας επισκεπτόταν σχολεία και μιλούσε σε παιδιά.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι είχε στην κατοχή του το υλικό, προκειμένου να κάνει «έρευνα» για το νέο του βιβλίο, μια δικαιολογία που δεν έγινε αποδεκτή από τον εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε και την προφυλάκισή του.

Όπως είχε πει ο ίδιος, προτιμά τη συζήτηση με τα παιδιά. «Προτιμώ να πηγαίνω εκεί και να ακούω τι θα μου πουν. Θέτω εγώ τα ερωτήματα, τα οποία είναι και κατά κάποιο τρόπο προκλητικά, για να τσιγκλίσω τα παιδιά να βγάλουν αυτό που έχουν μέσα τους», είχε πει χαρακτηριστικά.

«Το πρώτο που τους λέω είναι ''ξεχάστε ότι είναι εδώ οι καθηγητές σας''. Το ιδεώδες θα ήταν να έφευγαν και οι καθηγητές από την τάξη και να ήμουν εγώ με τα παιδιά», ανέφερε ο Παπαθεοδώρου.

Σε συνέντευξή του χαρακτήριζε τη νέα γενιά «μπλεγμένη» και αποκάλυψε ότι μιλούσε μέσω social media και στο τηλέφωνο με μαθητές Λυκείου για να νιώθουν ότι έχουν έναν μεγάλο φίλο.

«Ζω άτακτα πράγματα μέσα από τους ήρωες των βιβλίων μου»

Όσο προχωρούν οι έρευνες, νέα ντοκουμέντα βλέπουν τα φως της δημοσιότητας, αναφορικά με την εν λόγω υπόθεση.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Πέμπτης το «Πρωινό» έδωσε στη δημοσιότητα δύο βίντεο από δηλώσεις του Βασίλη Παπαθεοδώρου, οι οποίες αφορούν την καριέρα του ως συγγραφέας παιδικών βιβλίων.

Αυτή που προκαλεί εντύπωση είναι η δεύτερη, στην οποία μιλάει σε δυο παιδιά σε εκδήλωση πριν από λίγα χρόνια.

«Στο σχολείο κάποια πράγματα, επειδή ήμουν καλός μαθητής και δεν έκανα αταξίες, μετά από χρόνια κάποια πράγματα πιο άτακτα που ήθελα να τα ζήσω, τα ζω μέσα από τους ήρωές μου στα βιβλία» λέει χαρακτηριστικά στο βίντεο.

Ειδικός σαρωτής «ξετρύπωσε» τον συγγραφέα

Ειδικός σαρωτής (ειδικό λογισμικό που εντοπίζει αρχεία παιδικής πορνογραφίας) εντόπισε σε σάρωση στο Διαδίκτυο τον συγγραφέα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη του μετά από στοιχεία που είχαν από το εξωτερικό.

Για την έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος χρησιμοποιήθηκε το σύστημα Child Protection System, που εντοπίζει τα πρόσωπα που διαχειρίζονται υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Συγκεκριμένα, το εργαλείο αυτό «μαρκάρει» τέτοιου είδους βίντεο κατά τη διαδικασία download από τους χρήστες του διαδικτύου ώστε να μπορούν να αναζητηθούν τα ίχνη τους στη συνέχεια.

Μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία της έρευνας αυτής, μετά από ενημέρωση των αρμόδιων δικαστικών Aρχών, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, σε σκληρό δίσκο βρέθηκαν περισσότερα από 90 βίντεο με υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Ενώπιον του ανακριτή φέρεται να ισχυρίστηκε ότι αναζήτησε και κατέβασε τα συγκεκριμένα αρχεία παιδικής πορνογραφίας για επαγγελματικούς λόγους προκειμένου να προχωρήσει στη συγγραφή βιβλίου με συναφές θέμα – αντικείμενο.

Πάντως, οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακριτή που διέταξαν την προφυλάκισή του καθώς, όπως φαίνεται, το πορνογραφικό υλικό υπάρχει στον υπολογιστή του εδώ και πέντε χρόνια.

Διαβάστε ακόμα:

Παπαθεοδώρου: «Ζω άτακτα» - Πώς τον έπιασαν για παιδική πορνογραφία

Αύγουστος Κορτώ: Καταπέλτης για τον Βασίλη Παπαθεοδώρου

Βασίλης Παπαθεοδώρου: Έψαχνε παιδική πορνογραφία -100 βίντεο με παιδιά