ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Έγκλημα στη Μάνδρα - Νεκρός 17χρονος: Ομολόγησε ο 14χρονος αδερφός

Έγκλημα στη Μάνδρα - Νεκρός 17χρονος: Ομολόγησε ο 14χρονος αδερφός

Μάνδρα: Σύμφωνα με πληροφορίες ο 14χρονος αδερφός του 17χρονου θύματος ομολόγησε πως τον σκότωσε όταν κατά λάθος τον πυροβόλησε

Ομολόγησε ο 14χρονος αδερφός του 17χρονου θύματος στη Μάνδρα Αττικής. Ο 14χρονος φέρεται να έχει πει πως κατά λάθος πυροβόλησε και σκότωσε τον αδερφό του.

Καθοριστικό σημείο φέρεται να ήταν ο εντοπισμός της θήκης της καραμπίνας στη στάνη της οικογένειας.

Ο 14χρονος πιέστηκε από τους Αστυνομικούς μετά τον εντοπισμό της θήκης αυτής, καθώς αρχικά υποστήριξε ότι δεν είχε ιδέα για ύπαρξη καραμπίνας.

«Είχαμε πάει για κυνήγι»

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την αρχική ομολογία του ο 14χρονος άλλαξε τελείως την κατάθεσή του υποστηρίζοντας σε δεύτερο χρόνο, ότι είχε πάει για κυνήγι με τον αδερφό του.

Όπως τόνισε την ώρα που τα δυο αδέρφια βρισκόντουσαν στο κυνήγι είδαν ένα γουρούνι. Τότε ο 17χρονος αδερφός του πήγε να το προσεγγίσει με τον 14χρονο να προσπαθεί να το σημαδέψει με την καραμπίνα.

Ο 14χρονος οπυροβόλησε για να πετύχει το ζώο, ωστόσο τελικά πυροβόλησε τον αδερφό του κατά λάθος στο κεφάλι. Μετά το περιστατικό όπως ανέφερε, τρομοκρατήθηκε και αρχικά πήγε να κρυφτεί.

Η Αστυνομία βρισκόταν κοντά στην εξιχνίαση

Από τις πρωινές ώρες διέρρεε από την Αστυνομία, πως οι Αρχές βρίσκονται πολύ κοντά στην εξιχνίαση της υπόθεσης, καθώς είχαν προκύψει σοβαρές ενδείξεις για το πρόσωπο που δολοφόνησε τον ανήλικο.

Ο 17χρονος εντοπίστηκε νεκρός χθες το απόγευμα, από διερχόμενο πολίτη στη θέση Λούτσα. Το θύμα είχε πάει μαζί με τον 14χρονο αδελφό του για να μαζέψουν τα πρόβατα που έχει η οικογένειά τους. Στη συνέχεια, ο 14χρονος εξαφανίστηκε, ενώ αργότερα τον βρήκαν αστυνομικοί και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών, όπου έδινε κατάθεση έως αργά το βράδυ, ενώ μαζί του ήταν και ο πατέρας του.

Καταγγελίες για σωματική κακοποίηση από τον πατέρα

Το Χαμόγελο του Παιδιού είχε δεχθεί δύο ανώνυμες καταγγελίες βάσει των οποίων τα παιδιά της οικογένειας δέχονταν σωματική κακοποίηση από τον πατέρα και σοβαρή παραμέληση και από τους δύο γονείς.

Συγκεκριμένα τέλη Ιουνίου του 2021 το Χαμόγελο έλαβε μια ανώνυμη αναφορά, βάσει της οποίας τα παιδιά μιας οικογένειας, στην περιοχή της Μαγούλας, δέχονταν σωματική κακοποίηση από τον πατέρα και σοβαρή παραμέληση και από τους δύο γονείς.

Την αναφορά αυτή το Χαμόγελό την προώθησε στην αρμόδια Εισαγγελία.

Επιπλέον τον Απρίλιο του 2022 το Χαμόγελο έλαβε εκ’ νέου ανώνυμη αναφορά, για την ίδια οικογένεια όπου και πάλι καταγγέλλει ότι τα παιδιά κακοποιούνται σωματικά, ότι παραμελούνται και πρόσθετα ότι τα ανήλικα παιδιά δεν πηγαίνουν στο σχολείο.

Και σε αυτή την περίπτωση το Χαμόγελο έστειλε την αναφορά στην αρμόδια Εισαγγελία με την ένδειξη του επείγοντος.

Η Αστυνομία για τις καταγγελίες του Χαμόγελου

Σχετικά με την καταγγελία του Χαμόγελου του Παιδιού, αστυνομικές πηγές ανέφεραν νωρίτερα πως ουδέποτε έφτασε στην Αστυνομία η καταγγελία (το Χαμόγελο απευθύνθηκε στην Εισαγγελία), όπως ουδέποτε διατάχθηκε κάποια προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελία στην ΕΛ.ΑΣ. για την οικογένεια. Είχε δοθεί εντολή από την Εισαγγελια σε κοινωνικο λειτουργό να ψάξει την υπόθεση. Μέχρι εκεί ξέρουν, τι απέγινε μετά δεν ξέρουν η έρευνα του κοινωνικού λειτουργού

Σχετικές ειδήσεις