Κύκλωμα κοκαΐνης: Ο τραγουδιστής,ο κουμπάρος και οι ακάλυπτες επιταγές

Πως «ξεσκέπασαν» οι Αρχές το κύκλωμα που διακινούσε κοκαΐνη στην Αττική με το οποίο φέρεται να συνδέεται πολύ γνωστός τραγουδιστής

Κύκλωμα κοκαΐνης: Ο τραγουδιστής,ο κουμπάρος και οι ακάλυπτες επιταγές
2'

Για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών κατηγορείται πολύ γνωστός τραγουδιστής, ο οποίος φέρεται να έπαιρνε ναρκωτικά για προσωπική χρήση από τον κουμπάρο του που κατηγορείται ως «πρωταγωνιστής» κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης και κάνναβης.

Όλα ξεκίνησαν από πληροφορία που έφτασε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών για τη δράση οργάνωσης που κάνει «παραδόσεις» ναρκωτικών σε πελάτες της σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας.

Από την έρευνα προέκυψαν ότι τα μέλη του κυκλώματος πραγματοποίησαν τουλάχιστον 750 συναλλαγές, κατά τις οποίες διακινήθηκαν τουλάχιστον 900 γραμμάρια κοκαΐνης και τουλάχιστον 500 γραμμάρια κάνναβης, με κέρδος τουλάχιστον 70.000 ευρώ.

Ο κουμπάρος του τραγουδιστή φέρεται να χρησιμοποιούσε ως «καβάτζα» το σπίτι του στη Βάρη και να παρέδιδε σε καθημερινή βάση κοκαΐνη στους πελάτες σε όλη την Αττική, διακινώντας κάθε εβδομάδα περισσότερα από 50 γραμμάρια κοκαΐνης.

Η σύντροφος του κουμπάρου του τραγουδιστή είναι επίσης κατηγορούμενη. Φέρεται να συνεργαζόταν στη διακίνηση ναρκωτικών, όπου εκτός από την αποθήκευσή τους είχε και δικό της «πελατολόγιο».

Τα μέλη του κυκλώματος λάμβαναν μέτρα αντιπαρακολούθησης, απέφευγαν τις μεταξύ τους συνομιλίες από «συμβατικές» τηλεφωνικές γραμμές, ενώ προτιμούσαν για τις επικοινωνίες τους διαδικτυακές εφαρμογές.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο κουμπάρος του τραγουδιστή, εκτός από αρχηγικό στέλεχος της συμμορίας είχε προσπαθήσει να δραστηριοποιηθεί στις απάτες μέσω εικονικών επιχειρήσεων και στην προμήθεια πλαστών ή ακάλυπτων επιταγών σε τρίτους, όπου προμηθευτής και πλαστογράφος των επιταγών ήταν άλλο πρόσωπο (το όνομα του οποίου είναι γνωστό στις Αρχές).

Ο κουμπάρος του τραγουδιστή έκανε σε συναλλαγές κατά τις οποίες παρέδιδε κατ’ ελάχιστο 0,5 γραμμάριο κοκαΐνης έναντι 35 ευρώ. Εκτός από κοκαΐνη παρέδιδε κατ’ ελάχιστο 1 γραμμάριο κάνναβης έναντι κατ’ ελάχιστο πέντε ευρώ.

Όπως προέκυψε από την τεχνική και φυσική επιτήρηση, τα μέλη της ομάδας έκαναν 750 συναλλαγές με κέρδος 70.000 ευρώ. Ο τραγουδιστής κατηγορείται για παράβαση του άρθρου 29 του Ν 4139/2013 «περί εξαρτησιογόνων ουσιών». Ουσιαστικά δηλαδή ήταν ένας από τους πολλούς πελάτες του κυκλώματος.

Διαβάστε ακόμα:

Κύκλωμα διακινούσε ναρκωτικά στην Αττική -Πώς έπεσε στα χέρια της ΕΛΑΣ

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. διακινητές ναρκωτικών στην Αθήνα

Άργος: Συνελήφθη 58χρονος για παιδική προνογραφία

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
08:34ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο TikToker Manolο