ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Βριλήσσια: Ο συναγερμός που δεν χτύπησε και τα σκυλιά που δεν γάβγισαν

Βριλήσσια: Ο συναγερμός που δεν χτύπησε και τα σκυλιά που δεν γάβγισαν
eurokinissi

Τι εξετάζουν οι Αρχές για τη ληστεία στα Βριλήσσια - Πώς κατάφεταν οι ληστές να φύγουν με 150.000 ευρώ και οκτώ χρυσές λίρες Αγγλίας στα χέρια

Απαντήσεις σε μία σειρά από ερωτήματα καλούνται να δώσουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, οι οποίοι έχουν αναλάβει την έρευνα για τη διάρρηξη σε σπίτι γιατρών σε οικογενειακή πολυκατοικία στα Βριλήσσια.

Ένα από τα ερωτήματα που ζητούν απάντηση είναι γιατί δεν ειδοποιήθηκε η οικογένεια από το συναγερμό. Από την έρευνα προέκυψε ότι φεύγοντας ασφάλισαν καλά το σπίτι και ενεργοποίησαν το συναγερμό.

Ένα στοιχείο που μπαίνει στο μικροσκόπιο της έρευνας είναι ότι στις 3.00 τα ξημερώματα της 7ης Ιανουαρίου (δηλαδή λίγες ώρες πριν γίνει αντιληπτή η διάρρηξη), άγνωστος απενεργοποίησε το συναγερμό (προφανώς βάζοντας τον κωδικό ασφαλείας), όπως προέκυψε από την εταιρία σεκιούριτι με την οποία συνδέεται ο συναγερμός. Άγνωστο παραμένει ποιος ήταν αυτός που έκανε την απενεργοποίηση.

Ο γιατρός μαζί με τη γυναίκα του –επίσης γιατρό- και τα δύο μικρά παιδιά τους έλειπαν την ώρα του συμβάντος σε προγραμματισμένο ταξίδι αναψυχής στην Πελοπόννησο. Κλειδιά του σπιτιού είχαν μόνο δύο πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης τους.

Το μεσημέρι της 7ης Ιανουαρίου ο γιατρός ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά από τον κουνιάδο του ότι το σπίτι του έχει ίχνη διάρρηξης.

Αμέσως ανησύχησε και προέτρεψε τον κουνιάδο του –επίσης γιατρό που ζει στην ίδια πολυκατοικία- να ψάξει σε συγκεκριμένα σημεία του σπιτιού, όπου υπήρχαν κρυμμένα χρήματα.

Ο κουνιάδος του έψαξε εκεί που του είπε και τότε διαπιστώθηκε ότι ο δράστης ή οι δράστες είχαν ανακαλύψει τις κρυψώνες, αφαιρώντας περίπου 150.000 ευρώ και οχτώ χρυσές λίρες Αγγλίας.

Στη συνέχεια, η οικογένεια επέστρεψε στο σπίτι της στα Βριλήσσια από την Πελοπόννησο και προχώρησε στις νόμιμες διαδικασίες στις αστυνομικές Αρχές. Οι αστυνομικοί ρώτησαν ποιοι γνώριζαν τους κωδικούς του συναγερμού και ποιοι είχαν κλειδιά του σπιτιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σπίτι υπήρχαν δύο σκυλιά, η παρουσία των οποίων φαίνεται ότι δεν πτόησε τον δράστη ή τους δράστες. Το σπίτι δεν διαθέτει κάμερες ασφαλείας και δεν είναι ασφαλισμένο για κλοπή.

Εντύπωση προκαλεί στους αστυνομικούς ότι ο δράστης κατάφερε να εντοπίσει τα σημεία όπου ήταν επιμελώς κρυμμένα τα μετρητά και οι λίρες, όπως και το γεγονός ότι δεν χτύπησε ο συναγερμός και δεν αντέδρασαν τα σκυλιά.

Το ζευγάρι έφυγε για το ταξίδι το πρωί της 5ης Ιανουαρίου και ενημερώθηκε για τη διάρρηξη το μεσημέρι της 7ης Ιανουαρίου.

Την έρευνα έχει αναλάβει το Τμήμα Ασφαλείας Βριλησσίων, ενώ στο σημείο κλήθηκε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για τη συλλογή γενετικού υλικού και δακτυλικών αποτυπωμάτων. Στο υπόγειο του σπιτιού ζει επί σειρά ετών η οικιακή βοηθός, η οποία καθαρίζει το διαμέρισμα και είναι πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης της οικογένειας.

Σχετικές ειδήσεις

Βριλήσσια: Πώς έγινε η «χειρουργική» διάρρηξη στο σπίτι του γιατρού

Βριλήσσια: Έκαναν Θεοφάνεια οι διαρρήκτες στο σπίτι του γιατρού

Βριλήσσια: Στόχος διαρρηκτών γιατρός - Του άρπαξαν σχεδόν 160.000 ευρώ