ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ψευτογιατρός: Δύο νέες καταγγελίες από εξαπατημένους ασθενείς στα χέρια των Αρχών

Ψευτογιατρός: Δύο νέες καταγγελίες από εξαπατημένους ασθενείς στα χέρια των Αρχών

Ακόμα δύο άτομα αναγνώρισαν των ψευτογιατρό μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του - Ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης

Αποκαλύψεων συνέχεια για την υπόθεση με τον φερόμενο ως ψευτογιατρό από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος όπως φαίνεται κατάφερε να εξαπατήσει πολλά θύματα του αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Εκτιμάται πως η παραβατική δράση του 66χρονου φυσιοθεραπευτή που παρίστανε τον νευρολόγο και υποσχόταν στους ασθενείς του να τους θεραπεύσει μέσω βλαστοκυττάρων, έχει ξεκινήσει εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια.

Δεδομένου ότι έχουν εντοπιστεί μαρτυρίες από το 2006, υπάρχουν υποψίες από τις Αρχές ότι έχουν εξαπατηθεί 100αδες άτομα από τον 66χρονο.

Μάλιστα σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που παρουσίασε το MEGA, η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών του κατηγορούμενου απέδωσε ώστε να έρθουν στην επιφάνεια περισσότερες περιπτώσεις εξαπατημένων ασθενών.

Συγκεκριμένα η Αστυνομία αλλά και οι δικαστικές αρχές της Θεσσαλονίκης έλαβαν δύο νέες καταγγελίες για απάτη, με την πρώτη να προέρχεται από την Αθήνα και τη δεύτερη από κάποιο νησί.

Σε αυτές περιγράφεται η γνωστή πρακτική που εφάρμοζε ο φερόμενος ως ψευτογιατρός χρησιμοποιώντας θεραπείες με βλαστοκύττερα. Ενδέχεται τις επόμενες ημέρες ο αριθμός των καταγγελιών να αυξηθεί ραγδαία τις επόμενες ημέρες.

Ψευτογιατρός: Η στιγμή που ζητά 45.000 ευρώ από ασθενή

Παράλληλα, σρτο φως της δημοσιότητας έφερε το MEGA βίντεο - ντοκουμέντο από το 2006 και την εκπομπή «Αποδείξεις», κατά το οποίο ο φυσιοθεραπευτής ακούγεται να μιλά με μια ασθενή από την οποία ζήτησε μεγάλο χρηματικό ποσό για μια δήθεν, θαυματουργή θεραπεία.

Συγκεκριμένα λέει στην ασθενή με σκλήρυνση κατά πλάκας πως θα κάνουν στη Γερμανία κάποιες ειδικές εξετάσεις, οι οποίες συνολικά κοστίζουν 45.000 ευρώ και μπορούν να δουν στον εγκέφαλό της.

Ο γιατρός φέρεται να έλεγε στην ασθενή πως τα βλαστοκύτταρα που θα χρησιμοποιούσαν για τη θεραπεία της θα προέρχονταν από έμβρυα.

«Κατάλαβε ότι την κοροϊδεύω»

Όπως μετέδωσε το Mega είχε εντοπιστεί και ημερολόγιο με προσωπικές σημειώσεις του 66χρονου. Ανάμεσα στα άλλα ξεχωρίζει αναφορά για πελάτισσά του που λέει ότι «κατάλαβε ότι την κοροϊδεύω, αλλά συνεχίζει να μου δίνει χρήματα». Η Αστυνομία και οι δικαστικές αρχές έχουν αντλήσει στοιχεία για άτομα που υποψιάστηκαν τον ψευτογιατρό αλλά συνέχιζαν να δίνουν χρήματα.

Οι νεκροί δεν είναι πέντε, είναι έξι

Την ίδια ώρα γυναίκα που πήγε στο ιατρείο του 66χρονου το 2006, παλεύει με ανίατη ασθένεια. Πήγε στο ιατρείο και όσα αντίκρισε ήταν σοκαριστικά. Είδε ουρές στο ιατρείο, γονείς με παιδιά στα χέρια. «Ζούσα στην περιοχή Αγία Μαρίνα Κορωπίου. Άκουσα ότι υπάρχει ένας γιατρός που κάνει θαύματα. Η ελπίδα μου δυνάμωσε. Είδα κόσμο μεγάλους, μικρά παιδιά. Άρχισε να μου δείχνει τα μπουκαλάκια, ότι θα μπορώ να περπατάω». Ωστόσο, όπως η ίδια αποκαλύπτει, τα θύματα του 66χρονου δεν είναι πέντε, αλλά έξι.

Ψευτογιατρός: Φωτογραφία – ντοκουμέντο στην οποία κάνει ένεση σε ασθενή με σκλήρυνση

Φωτογραφία – ντοκουμέντο από τη δράση του ψευτογιατρού έφερε στο φως της δημοσιότητας ο Alpha. Σε αυτή καταγράφεται ο κατηγορούμενος ψευτογιατρός, να κάνει ένεση -δήθεν- βλαστοκυττάρων σε ασθενή με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Το τι πράγματι περιείχε η ένεση που έκανε ο 66χρονος στη νεαρή ασθενή είναι άγνωστο.

Μπαλάσκας: Έρχεται από την εισαγγελία «βαρύ» πακέτο

Για «βαρύ πακέτο» που έρχεται από την εισαγγελία για τον ψευτογιατρό, έκανε λόγο ο συνδικαλιστής αστυνομικός, Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας στον Alpha. «Στην προκειμένη περίπτωση θα πρέπει να πούμε, ότι δεν έρχεται από αλλού, έρχεται από την εισαγγελία ένα πακέτο γι αυτό τον άνθρωπο, λέει πολύ βαριά πράγματα μέσα.

Το συνδικαλιστικό όργανο των φυσιοθεραπευτών, τον παραπέμπει για διαγραφή. Η γερμανική αστυνομία κάνει ειδικές έρευνες, έχει μπει στο παιχνίδι και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος με ειδική εντολή από τους επικεφαλής. Σύμφωνα με τον κ. Κούγια, αυτός δεν έχει φράγκο. Έβρισκε έναν άρρωστο άνθρωπο, τον πήγαινε στη Γερμανία, έπαιρναν 130.000 ευρώ και έλεγε «εγώ δεν θέλω τίποτα». Εκείνος λέει ότι δεν έχει πάρει ούτε 1 ευρώ.

Υπάρχουν άλλες μαρτυρίες που λένε ότι δεν δεχόταν να του τα βάλουν στην τράπεζα και ζητούσε να πάνε στο Γερμανό, φερόμενο ως συνεργό του. Πότε έχετε ακούσει πριν βγουν οι συλλήψεις, πριν κλείσει η προανάκριση, να δημοσιοποιούνται στοιχεία ενός ανθρώπου από την ελληνική Δικαιοσύνη».

Χιονοστιβάδα οι αποκαλύψεις

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει οι αποκαλύψεις για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Ο 66χρονος μαζί με τον φερόμενο συνεργό του, φαίνεται πως απομυζούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά, ενώ πέντε από τους ασθενείς που πείστηκαν να ακολουθήσουν τις μεθόδους τους, έχουν καταλήξει.

Η κυρία Ελένη, ένα από τα πολλά θύματα του φερόμενου ως ψευτογιατρού, μίλησε στο MEGA για την περιπέτεια την οποία πέρασε με τον ψευτογιατρό, προκαλώντας σοκ με τα όσα της χορηγούσε ο «γιατρός» και τα χρήματα που της «έφαγε».

«Η περιπέτειά μου ξεκίνησε από το 2016 όταν βρέθηκε στον δρόμο μας αυτός ο άνθρωπος ο οποίος, μας έπεισε ότι στη Γερμανία υπάρχει θεραπεία, και γίνονται καλά οι ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας. Πήγαμε στη Γερμάνια με δικά μας έξοδα φυσικά, μας συνόδευσε και ο ίδιος. Έκανε μία εξέταση και η κόρη μου εκεί, και στη συνέχεια της είπαν ο γιατρός και ένας άλλος Γερμανός ότι δεν έχει πρόβλημα και ότι θα γίνει απολύτως καλά. Πήγαμε σε ιατρείο, όχι σε κλινική. Μας είπαν ότι είναι γενετιστής αυτός και τελικά αποδείχθηκε ότι είναι ένας απλός παθολόγος. Ενάμιση χρόνο μας πήρε αυτή η ιστορία και μας «έφαγε» 135.000. ευρώ», ανέφερε αρχικά το θύμα.

«Τα χρήματα τα δίναμε στον ίδιο, για τα φάρμακα. Τα φάρμακα ήταν ενέσιμα και τα έκανε 3 φορές την εβδομάδα προκειμένου να προετοιμάσει τον οργανισμό της να δεχθεί τα βλαστοκύτταρα. Από ότι αποδείχθηκε, γιατί κατέθεσα τα φάρμακα στην αστυνομία, περιείχαν νερό και γλυκόζη», πρόσθεσε στη συνέχεια η κ. Ελένη.
«Με πίστεψε η αστυνομία, του έκανε περιοριστικά μέτρα η αστυνομία να εμφανίζεται 3 φορές τη βδομάδα στο αστυνομικό τμήμα. Στην πορεία κατάλαβα ότι με κοροϊδεύει. Άρχισα να το ψάχνω, είδα ότι ήταν φυσιοθεραπευτής. Εμφανίστηκε μία γυναίκα που έλεγε ότι έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας και ότι θεραπεύτηκε από αυτόν τον γιατρό. Την έκοψε την θεραπεία της κόρης μου στην αρχή», δήλωσε χαρακτηριστικά η καταγγέλλουσα.

Σχετικές ειδήσεις