ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ψευτογιατρός: Ερευνάται και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος - Οι ισχυρισμοί Κούγια

Ψευτογιατρός: Ερευνάται και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος - Οι ισχυρισμοί Κούγια

Τα οικονομικά στοιχεία του 65χρονου φερόμενου ως ψευτογιατρού θα «χτενίσει» η Αρχή κατά του Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος - Τι υποστηρίζει ο φυσικοθεραπευτής μέσω του δικηγόρου του, Αλέξη Κούγια

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του φερούμενου ως «ψευτογιατρού», του υποτιθέμενου νευρολόγου που εξαπατούσε τα θύματα του με σοβαρά προβλήματα υγείας, υποσχόμενος να τα θεραπεύσει χρησιμοποιώντας πρωτοποριακές μεθόδους.

Η τελευταία εξέλιξη αφορά στην παρέμβαση για διερεύνηση τυχόν ύπαρξης μαύρου χρήματος μετά από τις καταγγελίες, καθώς παράλληλα εκτιμάται ότι ο 65χρονος κατάφερε να αποσπάσει 900.000 ευρώ από τις οικογένειες των θυμάτων που κατάφερε να ξεγελάσει. Συγκεκριμένα η εντολή για διενέργεια της έρευνας έγινε με εντολή του επικεφαλής ε.τ αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη.

Σε κάθε περίπτωση αποτελεί σημαντικό κομμάτι του παζλ, θεωρείται ο εντοπισμός της ροής των χρημάτων, που μπήκαν στο ταμείο του απατεώνα γιατρού. Τόσο 65χρονος ψευτογιατρός όσο και ο Γερμανός συνεργός του δεν έχουν συλληφθεί. Αυτό δεν αποκλείεται να γίνει το επόμενο διάστημα κατόπιν έκδοσης ενταλμάτων σύλληψης.

Μέχρι στιγμής οι καταγγελλίες ανέρχονται σε 15, αλλά όπως δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, μετά και τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης είναι πιθανό να προκύψουν και άλλα θύματα.

Σε αυτό ίσως διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο και η «ταυτότητα» του 65χρονου που έδωσε σήμερα στο φως η ΕΛΑΣ μαζί με φωτογραφίες του «ψευτογιατρού» και πιστεύεται ότι έτσι ίσως να «ανοίξουν» περισσότερα στόματα.

Πάντως όπως υποστηρίζει ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας που ανέλαβε την υπόθεση ως συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου, ο εντολέας του δεν απολαμβάνει μια χλιδάτη ζωή όπως καταγγέλεται αλλά αντιθέτως ζει σε ένα «φτωχόσπιτο» των 100 τ.μ.

Δείτε το φωτορεπορτάζ του Newsbomb.gr από το σπίτι του «ψευτογιατρού» στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου.

Φωτογραφίες/Βίντεο: Χάρης Γκίκας

Κούγιας για υπόθεση «ψευτογιατρού»: Δεν θα επιτρέψω να γίνει νέα Πισπιρίγκου και Λιγνάδης

Στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου και ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος ανέλαβε την υπεράσπιση του 65χρονου ο οποίος κατηγορείται για νέα υπόθεση «ψευτογιατρού». Ο γνωστός ποινικολόγος υποστήριξε πως ο εντολέας του διαμένει σε ένα «φτωχόσπιτο», αναφέροντας πως δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ σε καταθέσεις και πως η εικόνα των χρημάτων και της χλιδής δημιουργήθηκε από το ΜΜΕ. Παράλληλα, αποκάλυψε πως ο 65χρονος διετέλεσε για χρόνια φυσιοθεραπευτής της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, ενώ ανέφερε ότι υπάρχουν 100άδες αθλητές και πρόσωπα με αξιοπιστία που αν χρειαστεί θα καταθέσουν υπέρ του.

Επιπλέον ο κ. Κούγιας προειδοποίησε πως θα κινηθεί νομικά σε βάρος των ΜΜΕ αλλά και κάποιων γειτόνων που εμφανίστηκαν και μίλησαν για την υπόθεση. Μάλιστα, υπογράμμισε πως ο 65χρονος παραμένει ελεύθερος τονίζοντας ότι δεν έχει κληθεί καν να καταθέσει για την υπόθεση, καυτηριάζοντας τη στάση των δημοσιογράφων λέγοντας πως αυτοί επί της ουσίας έχουν επιβάλει… περιοριστικά μέτρα στον πελάτη του καθώς έχουν στήσει τις κάμερες έξω από το σπίτι του.

«Μου εξήγησαν από πού έχει ξεκινήσει όλη αυτή η ιστορία. πίσω από όλα αυτά είναι μια κυρία που εργάζεται χρόνια σε δημόσιες θέσεις. Προ ολίγων ετών ξεκίνησε μια διαδικασία σε βάρος της και απορρίφθηκε η αγωγή της στα δικαστήρια, και του είπε θα σε καταστρέψω. Μου είπαν ότι είναι κομματικό στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος. Γνωρίζω το όνομά της. Έχω το δικόγραφο από το οποίο προκύπτει ότι δικαιώθηκε ο κύριος», είπε αρχικά ο Αλέξης Κούγιας.

«Βλέποντας τα δελτία ειδήσεων και τις εκπομπές, βλέποντας και αυτό τον τοίχο των 20 μέτρων, δεν είναι η εικόνα αυτή της πραγματικότητας. Δεν είναι η βίλα του ψευτογιατρού. Είναι ένα εκτός σχεδίου φτωχόσπιτο. Όταν μας καλέσει η αστυνομία να δώσουμε εξηγήσεις θα δώσουμε, είναι ένα φτωχόσπιτο που δεν ξεπερνά τα 100 τ.μ., στο εσωτερικό του είναι η εικόνα ενός φτωχόσπιτου στην κυριολεξία. Δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ σε καταθέσεις. Το αυτοκίνητο που έχουν και χρησιμοποιούν είναι ένα μοντέλο του 1999, 20 ετών. Με πολύ μεγάλο κόπο σπούδασαν τα παιδιά τους που είναι επιστήμονες, ο μεγαλύτερος 35 ετών είναι γιατρός επίλεκτος», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, ανέφερε πως «Μου έδωσαν έναν κατάλογο εδώ, με 100άδες ανθρώπους που είναι έτοιμοι να καταθέσουν υπέρ του κυρίου ο οποίος είναι φυσιοθεραπευτής. Να σας πω ότι για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν ο φυσιοθεραπευτής του Ολυμπιακού, στην ομάδα μπάσκετ. Φωτογραφίες με φυσιοθεραπείες στον Τσιτσιπά και άλλους πρωταθλητές. Τον συνέστηναν ως εξαίρετο φυσιοθεραπευτή».

Ο κ. Κούγιας σημείωσε ακόμα ότι: «Εδώ και χρόνια λόγω προβλημάτων καρκίνου τα οποία έχει υποστεί, δεν εργάζεται. Μιλάμε για μια ιστορία που είναι μύθος. Ο γιατρός ο Γερμανός ο οποίος κατά τα οποία δημοσιοποιούνται είναι συνεργάτης του, είναι επίλεκτος γιατρός στη Γερμανία. Τον βρήκε ο γιατρός, μαθαίνοντας ότι είναι φυσιοθεραπευτής, γιατί ο γιατρός είναι ειδικός στα θέματα σκληρύνσεως κατά πλάκας. Η εικόνα των χιλιάδων ευρώ δεν υπάρχει πουθενά. Αυτοί που τα λένε στα ΜΜΕ θα κληθούν να τα αποδείξουν. Θέλω να σας πω ευθέως ότι κακώς γίνεται αυτός ο χειρισμός. Περιμένω την κλήση από την ασφάλεια Θεσσαλονίκης για να δώσουμε εξηγήσεις».

Ποιος είναι ο ψευτογιατρός

Πρόκειται για τον Διονύση Τριανταφύλλο, ο οποίος σύμφωνα με όσα αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ κατηγορείται για απάτη κατ' εξακολούθηση, ανθρωποκτονία με δόλο, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, βαριά σκοπούμενη βλάβη και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα

Συγκεκριμένα σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για:

  • απάτη κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα και από κοινού, με ζημία που προκλήθηκε και σκοπήθηκε και υπερβαίνει το ποσό των 120.000 από κοινού και που οι δράστες με τις μερικότερες πράξεις τους απέβλεπαν στο συνολικό περιουσιακό όφελος που προκύπτει από την κατ’ εξακολούθηση τέλεση και την συνολική περιουσιακή βλάβη,
  • ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή και με παράλειψη από κοινού,
  • απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και με παράλειψη από κοινού,
  • βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά συρροή από κοινού,
  • νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα με τη μορφή της απόκρυψης όσον αφορά στη χρήση περιουσίας ή τον τόπο, όπου αυτή βρίσκεται, εν γνώσει του γεγονότος ότι προέρχεται από εγκληματική δραστηριότητα και που το αντικείμενο της νομιμοποίησης υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ και που ο δράστης ασκεί τέτοιου είδους δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα, οι οποίες φέρεται να τελέστηκαν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος, τουλάχιστον από το έτος 2009.

Αναλυτικά τα στοιχεία του 65χρονου: (επ.) ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ (ον.) Διονύσιο του Επαμεινώνδα και της Αικατερίνης, γεν. 24-09-1957, στην Αθήνα

Σχετικές ειδήσεις