ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Απίστευτη απάτη: Στέλνουν ψεύτικα email για κλοπή τραπεζικών κωδικών

Απίστευτη απάτη: Στέλνουν ψεύτικα email για κλοπή τραπεζικών κωδικών
Pixabay

Το τελευταίο διάστημα έχουν παρατηρηθεί απάτες με ψεύτικα email που στέλνονται δήθεν από την τράπεζα ή το gov.gr και ζητούν στους πολίτες να ακολουθήσουν ένα link.

Οι απατεώνες έχουν περάσει πλέον σε άλλο επίπεδο προκειμένου να αποσπάσουν τραπεζικούς κωδικούς και να κλέψουν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες.

Το τελευταίο διάστημα έχουν παρατηρηθεί απάτες με ψεύτικα email που στέλνονται δήθεν από την τράπεζα ή το gov.gr και ζητούν στους πολίτες να ακολουθήσουν ένα link. Αν κάποιος ανυποψίαστος πατήσει τον σύνδεσμο τότε οι απατεώνες του κλέβουν τους κωδικούς και έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Οι απατεώνες χρησιμοποιούν ονόματα οργανισμών και υπηρεσιών.

Συνίσταται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να διαγράφουν αυτά τα email «ψαρέματος». Σημειώνεται ότι η εφορία δεν θα σου στείλει ποτέ μήνυμα ότι έχεις επιστροφή χρημάτων.

Για την προστασία σας θα πρέπει να:

-ΜΗΝ ανοίξετε κανένα συνημμένο αρχείο του μηνύματος

-ΜΗΝ επιλέξετε τυχόν προτεινόμενο σύνδεσμο (link)

-Διαγράψετε ΑΜΕΣΩΣ το μήνυμα, καθώς είναι πλαστό και περιέχει κακόβουλο περιεχόμενο

Από την άλλη, αναμένεται το νομοσχέδιο για το phishing (ψάρεμα) που αλλάζει τα πράγματα κυρίως σε ό,τι αφορά την ευθύνη της τράπεζας. Μέχρι τώρα αυτό που ίσχυε ήταν ότι για ποσά 1000 ευρώ και άνω η τράπεζα έχει ευθύνη να επιστρέψει τα χρήματα.