ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Θεσσαλονίκη: Βρήκαν χάπια στο αυτοκίνητο του 62χρονου - Πώς σώθηκαν τελευταία στιγμή τα δίδυμα

Θεσσαλονίκη: Βρήκαν χάπια στο αυτοκίνητο του 62χρονου - Πώς σώθηκαν τελευταία στιγμή τα δίδυμα
Newsbomb.gr

Το ενδεχόμενο να ήθελε να προκαλέσει έκρηξη ο πατέρας που κλειδώθηκε στο αυτοκίνητο μαζί με τα δίδυμα παιδιά του εξετάζουν οι Αρχές στη Θεσσαλονίκη.

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες για την απόπειρα αυτοκτονίας ενός πατέρα μαζί με τα δίδυμα παιδιά του στη Θεσσαλονίκη.

Ο πατέρας φέρεται να κλείδωσε στο αυτοκίνητο τα παιδιά και να άνοιξε φιάλη υγραερίου, έξω από το σπίτι της πρώην συζύγου του. Οι αστυνομικοί που έφτασαν πρώτοι στο σημείο έδωσαν μάχη για να σπάσουν τα τζάμια του αυτοκινήτου και να σώσουν τα παιδιά.

Παράλληλα, διενεργείται προανάκριση και για το αδίκημα της απόπειρας έκρηξης, καθώς από τη μέχρι τώρα έρευνα προκύπτει ότι ήθελε να προκαλέσει έκρηξη. Τόσο τα παιδιά όσο και ο 62χρονος διακομίσθηκαν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και ο πατέρας τους νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα φαίνεται το παρμπρίζ που έσπασαν οι αστυνομικοί για να μπουν στο αυτοκίνητο και να βγάλουν τα δύο παιδιά και τον 62χρονο απόστρατο της Πολεμικής Αεροπορίας, οι δύο φιάλες υγραερίου που βρέθηκαν στο αυτοκίνητό του και τα παιδικά καθίσματα κάτω από τα οποία είχε ανοίξει τη μια από τις δύο φιάλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, ο 62χρονος απόστρατος τη στιγμή που έφτασαν οι αστυνομικοί στο σημείο ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Φέρεται να είχε καταναλώσει αντιαρρυθμικά χάπια. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν ήταν σε θέση να χρησιμοποιήσει αναπτήρα.

Όπως ανέφεραν οι δύο αστυνομικοί που έσπευσαν πρώτοι στο μέρος όπου βρισκόταν σταθμευμένο το όχημα του 62χρονου αντιλήφθηκαν άμεσα το τι συνέβαινε.

«Δεν ήταν σε θέση να ελέγξει τον εαυτό του. Ακόμη και μετά από ώρα δεν μπορούσε να συνέλθει. Αυτά τα χάπια που πήρε έριξαν τους παλμούς της καρδιάς του πολύ και δεν τον άφησαν να ανάψει τον αναπτήρα και να ανατινάξει το αυτοκίνητο» δήλωσε στο thestival.gr αστυνομικός.

Ήθελε να προκαλέσει έκρηξη ο πατέρας των διδύμων;

Σε έρευνα του οχήματος που έκαναν οι αστυνομικοί, διαπιστώθηκε ότι στον αποθηκευτικό χώρο υπήρχε και δεύτερη φιάλη υγραερίου, σφραγισμένη. Μετά την επιχείρηση απεγκλωβισμού και λόγω της έντονης μυρωδιάς του υγραερίου, αισθάνθηκε δυσφορία ένας από τους επιληφθέντες αστυνομικούς και διακομίσθηκε για πρώτες βοήθειες και εξετάσεις στο 424 Γ.Σ.Ν. Θεσσαλονίκης.

Οι δύο φιάλες υγραερίου βρέθηκαν στο αυτοκίνητό του, ενώ είχε ανοίξει τη μία από τις δύο κάτω από τα παιδικά καθίσματα.

Τους αστυνομικούς ειδοποίησε η πρώην σύζυγος του 62χρονου, η οποία μίλησε για ένα όχημα στο Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης, στο οποίο υπήρχαν μέσα ο πατέρας με τα δύο παιδιά, με σφραγισμένες κλειδαριές, μύριζε γκάζι και κινδύνευαν.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο 62χρονος Απόστρατος της Αεροπορίας και η 47χρονη μητέρα των παιδιών είχαν χωρίσει λίγους μήνες αφ’ ότου ήρθαν στη ζωή τα δίδυμα παιδιά τους. Οι συγγενείς της 47χρονης μητέρας, ισχυρίζονται ότι εκείνος ήταν βίαιος και αυτή ήταν η αιτία του διαζυγίου τους.

Ο πατέρας έπαιρνε τα παιδιά μία φορά την εβδομάδα, την Κυριακή. Κατά την επιστροφή τους στη μητέρα ο 62χρονος προέβη στην τραγική αυτή πράξη, την οποία ευτυχώς αντιλήφθηκε εγκαίρως η μητέρα των παιδιών και ειδοποίησε την Αστυνομία.

Ο 62χρονος κλειδώθηκε στο αυτοκίνητο μαζί με τα ανήλικα παιδιά, ηλικίας 2,5 ετών, έξω από το σπίτι της πρώην συζύγου του στο Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης και άνοιξε μια φιάλη υγραερίου.

Η 47χρονη μητέρα των παιδιών, όπως αποκάλυψε πρώτο το Newsbomb.gr, κάλεσε αμέσως τους αστυνομικούς, οι οποίοι αμέσως μόλις έφτασαν έξω από το σπίτι, έσπασαν τα τζάμια του αυτοκινήτου και απεγκλώβισαν τα δύο παιδάκια και τον πατέρα τους σε ημιλιπόθυμη κατάσταση.

Τα παιδιά, ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι, που είχαν εισπνεύσει μεγάλη ποσότητα υγραερίου διακομίσθηκαν στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται, χωρίς η ζωή τους να διατρέχει κίνδυνο.

Δυσφορία αισθάνθηκε και ένας από τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στη διάσωση, και χρειάστηκε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Ο πατέρας των διδύμων, που λίγο έλειψε να τα σκοτώσει, παραμένει φρουρούμενος, με δύσπνοια, στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος του πατέρα σχηματίστηκε δικογραφία και αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Ο Χρήστος Συμεωνίδης, αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης μίλησε στο Newsbomb.gr για τον εφιάλτη με τον οποίο ήρθαν αντιμέτωπο οι αστυνομικοί.

Ο κ. Συμεωνίδης είπε ότι δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Όταν έφθασαν οι αστυνομικοί ζήτησαν ασυρματικά να σπάσουν το τζάμι του αυτοκινήτου και από το κέντρο επιχειρήσεων δόθηκε η αντίστοιχη άδεια.

Χαρακτηριστική ήταν η περιγραφή του αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης: «”Παγώσαμε” όταν η πρώτη διαβίβαση του περιπολικού ήταν ότι δεν μπορούν να σπάσουν το τζάμι».

Κατόπιν λίγο δευτερολέπτων της πρώτης ανησυχητικής διαβίβασης των αστυνομικών κατάφεραν τελικά να σπάσουν το τζάμι του αυτοκινήτου σώζοντας την ζωή και των τριών ανθρώπων.

Σχετικές ειδήσεις