ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Νέα Σμύρνη: Εντοπίστηκε η ανήλικη που εξέδιδαν οι μαστροποί

Νέα Σμύρνη: Εντοπίστηκε η ανήλικη που εξέδιδαν οι μαστροποί

Η 14χρονη από το ίδρυμα που την εξέδιδαν από ίδρυμα στη Νέα Σμύρνη, έχει εντοπιστεί και ήδη καταθέτει στις Αρχές.

Το θύμα της φρικιαστικής υπόθεσης, η 14χρονη από το ίδρυμα που εξέδιδαν μαστροποί σε ξενοδοχείο στο Μεταξουργείο, που αγνοούταν μέχρι το μεσημέρι, έχει εντοπιστεί από τις Αρχές.

Η 14χρονη αυτή την ώρα δίνει κατάθεση για όσα της συνέβησαν.

Νωρίτερα, στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος προχώρησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος τριών ανδρών που φέρονται να κακοποιούσαν σεξουαλικά μια 14χρονη μαθήτρια.

Οι τρεις άνδρες κατηγορούνται κατά περίπτωση, για μαστροπεία, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο και παιδική πορνογραφία. Μετά την άσκηση της δίωξης παραπέμφθηκαν σε ανακριτή, από τον οποίο αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να απολογηθούν.

Πώς ξετυλίχτηκε το κουβάρι της υπόθεσης

Όπως έγινε γνωστό το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται πριν λίγα 24ωρα όταν η αδερφή αλλά και η φίλη της 14χρονης που διαμένουν στην ίδια δομή αντιλήφθηκαν ότι λείπει, κάτι που φαίνεται να συνέβαινε συχνά.

Το πιο σημαντικό στην αποκάλυψη της υπόθεσης είναι τα αντανακλαστικα της αδερφής της η οποία ουσιαστικά την «παγίδευσε» φέρνοντας τα πάντα στο φως. Η κοινωνική λειτουργός φαίνεται επίσης πως γνώριζε τα πάντα και βοήθησε και αυτή στο να αποκαλυφθει η ιστορία.

Επίσης, η μικρή φέρεται να αποκάλυψε σε φίλη της στη δομή ότι ήρθε σε ερωτική επαφή με έναν άνδρα σε ξενοδοχείο στο Μεταξουργείο. Η φρικτή λεπτομέρεια είναι ότι δυο άτομα φαίνεται πως βιντεοσκοπούσαν την πράξη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε κλειστεί «ραντεβού» για τη 14χρονη στην Αγία Μαρίνα.

Η μαρτύρια υπ. δημάρχου της Νέας Σμύρνης για το συμβάν:

Η μαρτυρία του Γιώργου Κρίκη, υπ. δημάρχου Νέας Σμύρνης και ψυχολόγου για τη 14χρονη

Η ανακοίνωση του Χαμόγελου του Παιδιού

Σε ανακοίνωσή του το «Χαμόγελο του Παιδιού» αναφέρει: «Με μεγάλη ανησυχία ενημερωθήκαμε σήμερα 21/03/2023 από τα ΜΜΕ για την είδηση αναφορικά με ένα 14χρονο κορίτσι από ίδρυμα στην Αθήνα, που έπεσε θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Σύμφωνα, με δημοσιογραφικά site και δημοσιογραφικές πληροφορίες, το κορίτσι είχε πραγματοποιήσει στο παρελθόν πολλές φυγές και είχε δηλωθεί η εξαφάνισή του έχοντας ενεργοποιηθεί και το Εθνικό Συντονιστικό Πρόγραμμα έγκαιρης και έγκυρης ειδοποίησης των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης, Missing Alert Hellas, ενώ αναφορικά με το παιδί και την οικογένεια είχαν ενημερωθεί και οι Αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Αυτή η επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά αποτελεί σαφές σημάδι ότι είχε ανάγκη από φροντίδα και προσοχή. Το γεγονός ότι ομάδα ατόμων φέρεται να είχε σεξουαλικές σχέσεις μαζί της είναι βαθιά ανησυχητικό και υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη για δράση για την προστασία των παιδιών από τους κινδύνους των κυκλωμάτων σεξουαλικής εκμετάλλευσης και άλλων ανησυχητικών μορφών εκμετάλλευσης.

Είναι ενθαρρυντικό ότι η Ελληνική Αστυνομία ανταποκρίθηκε γρήγορα στην κατάσταση και κατάφερε να συλλάβει τους υπεύθυνους. Ωστόσο, η υπόθεση αυτή υπογραμμίζει την ανάγκη για μεγαλύτερη επαγρύπνηση και υποστήριξη των παιδιών που θα έπρεπε να βρίσκονται υπό φροντίδα και είναι εκτεθειμένα σε πολλαπλούς κινδύνους.

Ας θυμηθούμε ότι, μέσα στο 2022 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τις Εξαφανίσεις 116000 ένα παιδί στην Ελλάδα, ανά περίπου 2 ημέρες εξαφανίζεται. Κι ένα παιδί να αγνοείται, είναι πολύ. Κάθε Παιδί που Εξαφανίζεται, είναι ένα παιδί σε κίνδυνο. Δεν υπάρχει κανένα σημάδι ηρεμίας και εφησυχασμού μέχρι να βρεθεί το παιδί. Η συγκεκριμένη ιστορία τονίζει τη σπουδαιότητα της άμεσης αντίδρασης σε περίπτωση που εξαφανιστεί ένα παιδί, ανεξάρτητα από την ηλικία του».

Σχετικές ειδήσεις