«ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΣΚΟΤΩΣΑ» - ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟΧΕΙΡΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Θεσσαλονίκη: Ψάχνουν την πορεία του μητροκτόνου από κάμερες ασφαλείας, φοβούνται αυτοκτονία

Θεσσαλονίκη: Ψάχνουν την πορεία του μητροκτόνου από κάμερες ασφαλείας, φοβούνται αυτοκτονία

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία για τον εντοπισμό του μητροκτόνου ο οποίος όπως δείχνει η έρευνα μέχρι τώρα πυροβόλησε την 71χρονη μητέρα του εξ επαφής μέσα στο αυτοκίνητο στη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια διέφυγε από το σημείο και παραμένει άφαντος μέχρι και αυτήν την ώρα με την ασφάλεια να μην αποκλείει ακόμα και το ενδεχόμενο να προσπαθήσει να βάλει τέλος στη ζωή του, άλλωστε άφησε πίσω του κι ένα γράμμα «κατάθεση» εξηγώντας τους λόγους που προχώρησε στο έγκλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μιλά για ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η μητέρα του αλλά και για οικονομικά προβλήματα ενώ ζητά «συγγνώμη» για την πράξη του. Η ασφάλεια προσπαθεί να τον εντοπίσει εξετάζοντας κυρίως υλικό από κάμερες ασφαλείας για να εντοπίσει την διαδρομή που ακολούθησε κι αν μετά το φονικό επέστρεψε στο σπίτι και έγραψε το γράμμα ή αν πριν την πράξη του τα είχε προσχεδιάσει όλα.

Ο 34χρονος ο οποίος με τις αναρτήσεις του παρομοιάζει τον εαυτό του με «διάβολο». Έμενε στο ίδιο σπίτι με τη μητέρα του. Το τμήμα Εγκλημάτων κατά ζωής Θεσσαλονίκης έκανε «φύλλο και φτερό» τον χώρο και εντόπισε μεταξύ άλλων και μια καραμπίνα η οποία έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για το όπλο του εγκλήματος.

Ο δράστης φαίνεται πως είχε… αδυναμία στα όπλα αν κρίνει κανείς από τη φωτογραφία που είχε ανεβάσει ο ίδιος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου πάνω σε ένα τραπέζι είναι τοποθετημένα 7 όπλα.

Το αυτοκίνητο με την νεκρή γυναίκα στη θέση του συνοδηγού εντοπίστηκε το πρωί της Τρίτης κοντά στο νεκροταφείο Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης από υπάλληλο της Διεύθυνσης Γεωργίας ο οποίος μόλις αντίκρισε την φρικιαστική εικόνα αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία.

«Γιατί σκότωσα τη μητέρα μου»

Στο ιδιόχειρο σημείωμα που βρέθηκε στο σπίτι της οικογένειας, ο δράστης μνημονεύει τα αίτια της επίθεσης προς τη μητέρα του και δηλώνει πως δεν ήθελε να της προκαλέσει ένα τόσο ισχυρό τραύμα.

Φαίνεται πως ο 34χρονος δεν είχε σκοπό να την πυροβολήσει θανάσιμα. Εξηγεί ωστόσο πως προχώρησε στην εγκληματική ενέργεια καθώς η 71χρονη αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα επίσης είχαν χάσει από τη ζωή στενά συγγενικά τους πρόσωπα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί αναλύοντας το σημείωμα αλλά και το προφίλ του δράστη, φοβούνται πως πιθανότατα ο ίδιος προβεί στην απονενοημένη πράξη.

Σχετικές ειδήσεις