ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Μητροκτονία στη Θεσσαλονίκη: «Προσπαθούσε 17 χρόνια να κάνει παιδί» - Άφαντος ο 34χρονος

Μητροκτονία στη Θεσσαλονίκη: «Προσπαθούσε 17 χρόνια να κάνει παιδί» - Άφαντος ο 34χρονος

Θεσσαλονίκη: Φίλη της μητέρας του 34χρονου μητροκτόνου, αναφέρει ότι η ηλικιωμένη γυναίκα που βρήκε το θάνατο από το «χέρι» του γιου της, προσπαθούσε για 17 ολόκληρα χρόνια να κάνει παιδί.

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου, ο οποίος αγνοείται από τη δολοφονία της μητέρας του και έπειτα.

Μάλιστα στην έφοδο που πραγματοποίησε η Αστυνομία στο σπίτι που ο ίδιος έμενε με τη μητέρα του, βρήκε εκτός από όπλα και ιδιόχειρο σημείωμα στο οποίο ο 34χρονος αναλάμβανε την ευθύνη για την πράξη την οποία ομολογούσε. Το σημείωμα που βρήκαν οι Αστυνομικοί μάλιστα τους δημιούργησε ανησυχία για το αν ο μητροκτόνος σχεδιάζει να βάλει τέλος και στη δική του ζωή.

Μιλώντας στο MEGA, φίλη της δολοφονημένης μητέρας, ανέφερε: «Ο γιος ήταν άνεργος και δεν πρέπει να του είχε δώσει χρήματα. Προσπαθούσε 17 χρόνια να κάνει παιδί». Άλλη φίλη της οικογένειας, αναφέρει: «Ήταν ήσυχη οικογένεια, ήταν καλό παιδί. Και η μητέρα του μια πολύ καλή κυρία. Είχε κάποια προβλήματα. Για το παιδί δεν έχουμε να πούμε κάτι. Τον είδα τελευταία φορά το Σάββατο. Έτσι όπως μου μιλούσε, μου μίλησε. Δεν δημιουργούσε προβλήματα. Όταν μας το ανέφερε, δεν το περιμέναμε».

Το απόγευμα της Τετάρτης είναι προγραμματισμένη η νεκρώσιμος ακολουθία για την 71χρονη.

«Δεν είχε κανένα πρόβλημα με τον γιο της»

Μια φίλη του θύματος, μιλώντας στο Star, είπε πως έχουν σοκαριστεί όλοι. «Ήταν πάρα πολύ καλή, ομιλητική, πρόσχαρη, κάναμε παρέα, πηγαίναμε για καφέ. Δεν είχε κάποιο πρόβλημα με τον γιο της. Το πώς περνούσαν μέσα στο σπίτι δεν μπορώ να το ξέρω. Λυπηθήκαμε πάρα πολύ και για την κυρία Ρένα που είχε αυτόν το θάνατο και για το παιδί», είπε η κυρία Κυριακή.

Όπως φαίνεται, κανείς δεν ήξερε τι συνέβαινε πίσω από τις κλειστές πόρτες και οδήγησε τον 34χρονο στη μητροκτονία.

Δύσκολη η ταυτοποίηση της γυναίκας

Η 71χρονη βρέθηκε νεκρή από πυροβολισμό στο κεφάλι. Αρχικά, η Αστυνομία δυσκολεύτηκε να αναγνωρίσει τη γυναίκα καθώς από τον πυροβολισμό είχε παραμορφωθεί.

Ο αν. γ.γ. Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, Χρήστος Συμεωνίδης, σημείωσε επί αυτού ότι «στην αρχή είχαμε δυσκολία, γιατί το όχημα ήταν νοικιασμένο. Εκείνη την ώρα όλοι ήταν ύποπτοι και ήταν δύσκολο να γίνει η επικοινωνία», ενώ εξήγησε πως πρώτα κατάφεραν να βρουν τον ιδιοκτήτη της εταιρείας ενοικιάσεων οχημάτων.

Μιλώντας στο MEGA, επεσήμανε πως «οι αξιωματικοί εκμεταλλευόμενοι κάθε πληροφορία έφτασαν στο σημείο πρώτα να γίνει η ταυτοποίηση της γυναίκας. Η ταυτοποίηση ήταν πολύ δύσκολη, λόγω του τραύματος υπήρξε παραμόρφωση».

«Ήταν ένα χαμογελαστό παιδί»

Για το προφίλ του 34χρονου μητροκτόνου μίλησε ένας οικογενειακός φίλος, ο οποίος δούλευε μαζί του τα τελευταία τρία χρόνια. Όπως είπε, «είναι πάρα πολύ καλό παιδί».

Ο φίλος του 34χρονου σημείωσε ότι είχε πιάσει δουλειά στη Σίνδο και του είχε πει να πάει κι εκείνος εκεί. «Δεν ξέρω τι έγινε, δεν ανοιγόταν με τα οικογενειακά του», ανέφερε και τόνισε ότι «ήταν ένα χαμογελαστό παιδί».

Σχετικά με τη σχέση του με τη μητέρα του είπε ότι δεν είχαν καυγάδες, ήταν οι δυό τους καθώς εκείνος είναι μοναχοπαίδι και ο πατέρας του σκοτώθηκε πριν κάποια χρόνια αφότου παρασύρθηκε από αυτοκίνητο.

«Μου φάνηκε πολύ ξαφνικό», είπε ο φίλος του και συμπλήρωσε πως τον έπαιρνε τηλέφωνο και δεν το σηκώνει, όμως εκτιμά ότι θα είναι καλά.

«Δεν άντεχα να την βλέπω άλλο έτσι» - Το σημείωμα του δράστη

Λίγες ώρες μετά την ταυτοποίηση της γυναίκας και του δράστη, η Αστυνομία έκανε έφοδο στο σπίτι του 34χρονου ωστόσο δεν βρισκόταν κανείς σε αυτό.

Το μεσημέρι της Τρίτης, οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών έκαναν έρευνα στο σπίτι της 71χρονης και, μεταξύ άλλων, βρήκαν σημείωμα του φερόμενου ως δράστη, στο οποίο εξηγεί τους λόγους για τους οποίους σκότωσε τη μητέρα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έγραφε ότι «η μαμά μου είχε πολλά ψυχολογικά, δεν άντεχα να την βλέπω έτσι και για αυτό τη σκότωσα». Στο ρεπορτάζ του MEGA αναφέρεται ότι ο 34χρονος αναφέρει τα αίτια της επίθεσης προς την μητέρα του και δηλώνει πως δεν ήθελε να της προκαλέσει ένα τόσο ισχυρό τραύμα.

Όπως φαίνεται, δεν είχε σκοπό να την πυροβολήσει θανάσιμα. Εκτός από το σημείωμα, στο σπίτι της άτυχης γυναίκας, οι αστυνομικοί βρήκαν και ένα κυνηγετικό όπλο, που εστάλη στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστωθεί αν είναι το όπλο που χρησιμοποίησε ο 34χρονος στη μητροκτονία.

«Δεν είχαν επαφές με τον κόσμο»

Συγγενείς του 34χρονου και της μητέρας του μίλησαν στο makthes.gr και ανέφεραν ότι τα τελευταία τουλάχιστον 8 χρόνια ήταν αρκετά εσωστρεφείς και δεν τους έβλεπα πολύ να κυκλοφορούν εκτός σπιτιού.

«Ήταν κλεισμένοι στο σπίτι, δεν είχαν πολλές επαφές με τον κόσμο, ειδικά από τότε που ο σύζυγος της σκοτώθηκε σε παράσυρση», είπε συγγενής τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, η 71χρονη είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν σε κλινική λόγω των ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε. Κανείς όμως δεν περίμενε την σημερινή κατάληξη. «Το μάθαμε και εμείς από τις ειδήσεις το πρωί, δεν πήγε το μυαλό μας ότι θα μπορούσε να ήταν αυτοί. Ο γιος της τελευταία ξέρουμε είχε πιάσει δουλειά και ήταν ήσυχα τα πράγματα. Ίσως να ήταν και αυτός σε κακή ψυχολογική κατάσταση τα τελευταία χρόνια», προσέθεσε ο συγγενής.